Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katı atık bedellerinde flaş gelişme

Katı atık bedellerinde flaş gelişme

İzmir'de tartışmalara konu olan ve su faturalarının şişmesine yol açan katı atık bedelleriyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yazlıkçıların yoğunlukta olduğu Menderes ilçesinde bundan sonra su kullanmayan abonelerden ve sezonluk konutlardan katı atık bedeli alınmayacak. Katı atık bedellerinde flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 20.04.2017 - 10:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu karşı karşıya getiren katı atık bedelleriyle ilgili krizde Menderes Belediyesi'nden flaş bir hamle geldi. Vatandaşların şikayetlerine kulak veren ilçe belediyesi, katı atık ücretleriyle ilgili olarak yazlık beldelere örnek olacak bir değişikliğin altına imza attı.

YILDIRIM'IN TEPKİ GÖSTERDİĞİ KATI ATIK KRİZİNDE ÖNEMLİ GELİŞME  

Referandum süreci öncesinde Başbakan Binali Yıldırım'ın  İzmir ziyaretinde dile getirdiği "Katı atık meselesi İzmir'de büyük bir problem. İzmirliyi kimseye soydurmam. Gereken yapılacak" şeklindeki sözleriyle gündeme gelen krizle ilgili Menderes Belediyesi'nden kritik bir karar geldi. Başbakan Yıldırım'ın sözleri sonrasında harekete geçen Menderes Belediye Başkanı AK Parti'li Bülent Soylu İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ile vatandaşın cebini rahatlatacak ortak bir kararın altına imza attı.

MENDERES'TE VATANDAŞIN CEBİNİ RAHATLATAN KARAR

Yazlıkçıların ve ikinci konutları bulunan vatandaşların yoğunlukta bulunduğu ilçede geçmişte krize yol açan ve İzmirlilerin büyük tepki gösterdiği krizle ilgili flaş bir düzenleme yapıldı. Buna göre, su faturaları ile birlikte toplanan katı atık ücreti abonelerin kullanımı doğrultusunda alınacak. Önceden tüm abonelerden tahsil edilen ücretler, su kullanmayan ve kış aylarında yazlıkları kapalı durumda bulunan vatandaşlardan alınmayacak. Böylece "Kirleten öder" ilkesine uygun olarak sıfır tüketimli abonelerde katı atık bedeli tahakkuk etmeyecek. Özellikle iki-üç aylık dönemlerde fatura edilen ve düzensiz sayaç okuma yapılan ilçelerde krize yol açan , vatandaşların tepki gösterdiği uygulama da böylece son bulmuş olacak.

SAYISIZ ŞİKAYETE KONU OLMUŞTU

Geçtiğimiz ay Menderes Belediye meclisinde kabul edilen, geçtiğimiz günlerde de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, faturalarına tepki gösteren ilçe halkının konuyla ilgili mücadelesi de olumlu sonuç vermiş oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.