Dolar 32,4957
%0.15
Euro 34,8050
%0.24
Altın 2.488,120
%1.05
Bist-100 9.558,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavacık’ta festival coşkusu

Kavacık’ta festival coşkusu

Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen Kavacık Üzüm Festivali 2. gününde de renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce İzmirli Kavacık Köyü’ne akın etti.

  • Ege Postası
  • 17.09.2017 - 16:35

Karabağlar Belediyesi’nin,  kırsal kalkınmaya yaptığı katkıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hayata geçirdiği Kavacık Üzüm Festivali coşkulu görüntülerle sona erdi. Festivalin 2. gününde etkinlikler halk oyunları gösterisiyle başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Festivale CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ,  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Eski Devlet Bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, festival organizasyonunun ve katılımın  her geçen yıl daha da güzelleştiğinin altını çizdi. Bayır, bu nedenle festivale katılan İzmirlilerin çok daha memnun ayrıldıklarına dikkati çekti.

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da, festivalin kırsal kalkınmaya destek niteliği taşıdığını belirterek, Karabağlar Belediyesinin bu anlamda önemli bir çalışmaya imza atmış olduğunu ifade etti. Tunç, Başkan Selvitopu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ ise festivalle birlikte binlerce insanın Kavacık’a akın ettiğini ve bunun da Kavacık’a getireceği çok güzel katkılar olduğunu dile getirdi. Tuçağ, “Aziz Başkan’ın yerelde kalkınma, özellikle de tarıma verdiği önem çerçevesinde Kavacık büyük atılımlar yapacağına inanıyorum. Nitekim bunun da belitilerini görüyoruz. Türkiye’de tarım yüzde iki büyürken İzmir’de yüzde beş gibi bir atılım oldu” dedi.

Kavacık’ı Dünyaya tanıtacağız

Festivalde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Kavacık artık Türkiye’de tanınır hale geldi. Bu festivalle daha da tanınacak. Bunun ötesinde biz Avrupa’ya, dünyaya tanıtmak istiyoruz. Onun için de sadece festival yapmak yetmiyor. Bu sebeple Dokuz Eylül Üniversitesiyle bir proje çalışması başlattık, ‘Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi’. Bu proje önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilecek. Öncelikle köy meydanını düzenleyeceğiz. Binaların cephelerini güzelleştireceğiz. Yeni bir tasarım projesini burada hayata geçireceğiz. Ayrıca köyümüzün önemli bir ihtiyacı olan çok amaçlı salonu da yapmayı planlıyoruz.

Kavacık bizim göz bebeğimiz

Kavacık’ı layık olduğu yere taşıyacaklarını ifade eden Başkan Selvitopu, “Kavacık bizim gözbebeğimiz. İzmir’e gelip de Kavacık’ı görmeyen bir eksiklik hissedecek. Burası doğasıyla coğrafyasıyla güzel bir köy. Bu köyümüzü geleceğe taşımak bizlerin görevi. Bu yıl bu festivalle daha iyi bir noktaya geldik. Kavacık üzümü için coğrafi işaret alınmak üzere. Bunu da gerçekleştireeğiz. Kavacık’ta hiçbir boşluk bırakmayacağız. Bundan herkesin özellikle de Kavacıklıların emin olmasını istiyorum” diye konuştu.

Kavacık Muhtarı Şinasi Köse de festival ve Kavacık’a yaptığı katkılardan dolayı Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.

Üzüm yarışmasının jüri onursal başkanı Prof. Dr. Ahmet Altındişli, yarışmaya katılan üreticilerin üzümlerini hangi kriterlere göre değerlendirdiklerini açıkladı. Buna göre üzümler iki büyük grupta değerlendirildi. Birinci grup bağın durumuyla ilgiliydi. Asmaların ve bağın durumu göz önünde bulundurdu.  İkinci grup ise üzümün durumuyla ilgili oldu. Burada da salkımın şekli, üzümün şeker ve asit gibi özellikleri göz önünde bulunduruldu.

Protokol konuşmaları sonrasında üzüm yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinci olan Mehmet Aksu’ya 3 tam altın, ikinci olan Oğuz Öztürk’e 2 tam altın ve üçüncü olan Aycan Tarhan’a da 1 tam altın veridli. Ayrıca ödül alanların dışında yarışmaya katılanların tümüne birer çeyrek altın verildi.

Festival ikinci gününde, TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabahattin Gülümser konseri, bando takımı gösterisi, gün boyunca devam eden çocuklara yönelik atölye çalışması ve animasyon gösterileri ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.