Dolar 32,4861
%0.12
Euro 34,8112
%0.26
Altın 2.473,960
%0.47
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavuk ve Küçükbay hakim karşısına çıkıyor

Kavuk ve Küçükbay hakim karşısına çıkıyor

İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan iş adamları Ahmet Küçükbay, Abdullah Kavuk, Şeref Sipahi tutuksuz sanık Metehan Kavuk, yarın (Çarşamba) ilk kez hakim önüne çıkacak. Abdullah Kavuk ve Ahmet Küçükbay

  • Ege Postası
  • 11.04.2017 - 19:22

İZMİR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyesi işadamlarına yönelik  yürütülen soruşturmada, eski Gediz Üniversitesi'nin kurucularından Orkide Yağları ve Küçükbay Şirketler Grubu sahibi olan İşadamı Ahmet Küçükbay, Kavuklar Şirketler Grubu sahibi ve Gediz Üniversitesi'nin eski Mütevelli Heyet Başkanı Abdullah Kavuk, oğlu Metehan Kavuk ve Şeref Kuyumculuk'un sahibi Şeref Sipahi tutuklanmıştı. Soruşturmasını sürdüren Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur'un  hazırladığı iddianame, İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 4 iş adamına 10 ile 15 yıl arasında ceza verilmesi istendi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından, tutuklu sanık Metehan Kavuk, tahliye edildi.

Darbe gecesi ateş etme davasında tahliye yok

13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, İşadamları Abdullah Kavuk, Ahmet Küçükbay ve Şeref Sipahi'nin birlikte hareket edip FETÖ ile Gediz Üniversitesi'nin faaliyete geçirilmesi için Sipahi Eğitim Sağlık ve Spor Vakfı'nı kurdukları yer aldı. İşadamlarının kentte örgütün en önemli finansörleri oldukları, şüpheli Metehan Kavuk'un da üzerine atılı eylemleri babası Abdullah Kavuk ile birlikte gerçekleştirdiği, şüphelilerin örgüte mensubiyetlerinin sonucu olarak maddi ve nakdi yardım yapmalarının yanında, örgüt adına toplanan paraları yurt içi ile yurt dışında örgüt adına muhafaza, saklama, aktarma eylemlerini gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Metehan Kavuk ile tutuklu sanıklar Ahmet Küçükbay, Abdullah Kavuk ve Şeref Sipahi , yarın (Çarşamba)  günü 13'üncü Ağır Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ilk kez hakim önüne çıkacak. Duruşma Cuma gününe kadar sürecek.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.