Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan Kocaoğlu'na 'girdap' çıkışı!

Kaya'dan Kocaoğlu'na 'girdap' çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ülkeye mesaj verirken kullandığı “girdaptayız” sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Menderes’teki Danışma Meclisi’nde tepki gösterdi. AK Partili vekil danışma meclisi toplantısında konuştu

  • Ege Postası
  • 27.11.2016 - 12:06

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, partisinin Menderes İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.Menderes Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Kaya, Büyükşehir'in Bayındır'daki şantiye açılış töreninde konuşan ve ülkeye yönelik mesajlar verip "Girdaptayız" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu hedef aldı.

Kaya: AB bize istikamet çizemez

Toplantıda ülke gündemine ilişkin konuşan AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, “  Sınırlarımızda, yurdumuzun dört bir köşesinde gece-gündüz demeden bu vatanın bekçileri, polislerimiz, askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, korucularımız bizim huzurumuz için, milletimizin huzuru için canlarını ortaya koyuyorlar. Devletimiz, hükümetimiz vazife başında. Terörle mücadelede asla taviz yok. Bu mücadele devam edecek. Bu, Türkiye'nin gelecek mücadelesi, istiklal mücadelesi, beka mücadelesidir. Avrupa Birliği'nin terörle mücadele konusundaki ikiyüzlü tavrı ortadadır. Terör kendilerini vurunca her türlü tedbiri alıyor, vatandaşlarının güvenlikleri için OHAL ilan ediyor, tavizsiz bir şekilde mücadele veriyor. Ancak Türkiye söz konusu olunca bu tersine dönüyor. Böyle bir şey olamaz. Kamu düzeni, toplumsal huzur ve güvenlik sadece Avrupalılar'ın hak ettiği bir şey değildir. Terörle olan haklı mücadelemizde yalnız da kalsak, sonuna kadar gitmekten kaçınmayacağız. İnsanlık değerleri üzerine kurulu olduğu iddia edilen Avrupa Birliği 'insanlık' başlığından da sınıfta kaldı. Yaşanan iç savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli'ye kapılarını kapatan Avrupa Birliği ülkeleri, birçok mültecinin denizde, soğukta ve açlık çekerek ölümüne göz yumdu. Türkiye ise bugüne kadar 28 Avrupa ülkesinden çok daha fazla mülteciye kucak açıp 8 milyar dolar harcadı. Türkiye 2008 yılından bu yana 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptı. Avrupa Birliği genelinde ise Almanya 100 bin, Fransa 4 bin 500, İsviçre ise 3 bin 500 Suriyeli mülteciyi kabul etti. İngiltere sadece 140 mülteciye kapılarını açtı. Ülkelerine aldıkları bu sınırlı sayıdaki mülteciler için de eğitim ve maddi durum kriterlerini dikkate aldılar. Biz bunları biliyoruz. Bunlar sadece ve sadece kendilerini düşünür. O sebeple biz bu düzene itiraz ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, AB'nin kurusıkı tehditleri bize sökmez. Bizim istikametimizi AB çizemez. Bizim rotamızı sadece ve sadece milletimiz çizer” dedi. 

İzmirli hemşehrilerimiz CHP'ye hesap soracak

Konuşmasında CHP’yi de eleştiren Kaya, “ CHP'nin geldiği ibretlik durum ortadadır. CHP, Türkiye'nin düşmanlarıyla ittifak etmekten, bölücü odaklarla yan yana yürümekten kaçınmıyor. Lafa gelince 'ülkeyi böldürtmeyeceğiz' diyorlar ancak bölücü örgütün siyasi uzantısı olan HDP ile ortak mitingler düzenlemekten de geri kalmıyorlar. CHP'nin bu samimiyetsiz ve ilkesiz siyasetine en güzel cevabı, vatanını, bayrağını ve devletini canından aziz bilen İzmirli hemşehrilerimiz verecektir. HDP'ye sırt dayanağı olan, Türkiye'nin düşmanlarıyla kol kola giren CHP'nin İzmirlilerin yüzüne bakacak hali yoktur. Bir tarafta AB hayranlığı yapıp İzmir'i Misak-ı Milli sınırlarının dışına çıkarmak isteyen CHP Milletvekili, diğer tarafta da 'bir girdaptayız, acaba buradan nasıl çıkacağız' diyen CHP'li Belediye Başkanı. Bir girdapta falan değiliz. Bir girdaba sürüklenmek istiyoruz ve içeriden dışarıdan tüm işbirlikçiler, hainler buna çanak tutuyor, mesele bu. Memlekette ne kadar bölücü odak varsa, Türkiye'nin içeride ve dışarıda ne kadar düşmanı varsa bunlarla ittifak kuran senin partin olacak, sonra çıkıp 'bir girdaptayız' diyeceksin. Bu kadar olmaz. Bu millet her şeyi çok açık ve görüyor. Milleti kandıramazsınız, İzmirlileri kandıramazsınız. 15 Temmuz'da bu milletin üzerine tanklarla, toplarla, tüfeklerle geldiler, uçaklardan ve helikopterlerden bomba yağdırdılar, ancak bu millet pes etmedi. Devletine, meşru hükümetine, parlamentosuna, iradesine sahip çıktı. Bu millet asla eğilmez ve yenilmez. Üzerine oynanmak istenen tüm oyunları, kurulmaya çalışılan tüm tuzakları ve girdapları bozar. Dünyada bu kadar üzerine gelinip de bu kadar direnen, pes etmeyen başka bir millet bulamazsınız. Biz bu devleti canımızdan aziz biliyoruz, biz bu bayrağı canımızdan aziz biliyoruz. Türk Milleti tarih boyunca olduğu gibi yine kendi göbeğini kendi kesecek, üzerine oynanmak istenen tüm oyunları bozacaktır. Herkes müsterih olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.