Dolar 32,3124
%0.19
Euro 35,1322
%0.03
Altın 2.283,950
%0.28
Bist-100 8,86
%0.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan Kocaoğlu'nun İnciraltı açıklamasına jet tepki

Kaya'dan Kocaoğlu'nun İnciraltı açıklamasına jet tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İnciraltı planlama süreci ile ilgili son açıklamalarını değerlendirdi. Kocaoğlu'nun sert tepkisine Kaya'dan jet yanıt

  • Ege Postası
  • 17.08.2017 - 13:03

Kocaoğlu'nun polemik yapmaya devam ettiğini ancak kendilerinin çözümden yana olduğunu belirten Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Görüyorum ki, Sayın Aziz Kocaoğlu her zaman yaptığı gibi yine bir polemikle İzmir'in karşısına çıktı. Ben onun yaptığını yapmayacağım. Polemiğe girerek, İzmir'in ve İnciraltı'ndaki arsa sahiplerinin çözüm noktasındaki beklentilerini aşağıya çekmek istemiyorum. Tekrar ifade ediyorum, İnciraltı planları siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konudur. Bizim tek derdimiz, kronikleşmiş bu sorunu çözmektir.

BAŞBAKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ, AZ LAF ÇOK İŞ

Sayın Kocaoğlu laf üstüne laf koyma konusunda ustadır, ancak biz bu konuda kendisi gibi mahir değiliz. Bizim işimiz, İzmir için taş üstüne taş koymaktır. İzmir'in kronikleşmiş sorunlarına çözüm yolları bulmak ve İzmir'imiz için projeler üretmektir. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir'in önüne koyduğu vizyon doğrultusunda, 'az laf çok iş' üretmektir.

AÇIKLAMASI KENDİSİNİ ELE VERİYOR

Daha önce de söyledim. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu'nun herkes tarafından bilinen bir tarzı var. Önce dava aç, süreci karıştır, çözümsüzlüğe it, sonra da 'bu sorun neden çözülmüyor' de. Kendisinin yaptığı açıklamanın içeriğinde de bunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. Açıklaması kendisini ele veriyor.

10 ARALIK 2014'TE PLANLARI DURDURMADINIZ MI'

Sayın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'Ben İnciraltı planlarına için dava açmadım' diyor. Ben Sayın Kocaoğlu'na 'yalan söylüyor' demek istemiyorum. Çünkü, İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanı'na yalan söylemek yakışmaz. Sayın Kocaoğlu İzmir'in projelerine o kadar çok itiraz edip dava açıyor ya da paydaşlarına açtırıyor ki, günün sonunda açtığı davaları da sanırım karıştırıyor. Buradan net olarak soruyorum ve dosya numarasını da veriyorum. Son olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 06.08.2013 tarih ve 7968 sayılı Balçova-İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 koruma amaçlı nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli imar planının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne 2014/68 esas sayılı dosyasıyla dava açmadınız m?  

ARKA BAHÇE DEĞİL ÖN BAHÇE!

Yine sizlerin açtığı davalarla, mahkemenin iptal gerekçeleri arasında yer alan, İzmir Körfez Geçişi ve Bağlantıları (Otoyol ve Raylı Sistem) Projesi'ni İzmir Ulaşım Ana Planı'nda yer almaması hususunu gidererek, plana işlediniz m? Siz ve paydaşlarınız tarafından açılan davalar ifadesini de 'siyasi cehalet' olarak nitelendirmiş, sizinle birlikte dava açanlar arasında bulunan meslek örgütünün arka bahçeniz olmadığını ifade etmişsiniz. Tabi doğru, arka bahçe değil, ön bahçe. Sayın Aziz Kocaoğlu, dava açan  meslek örgütünün İzmir şubesinin 7 yönetim kurulu üyesinin 5'i CHP'li belediyelerde görevli değil m? Bunlardan biri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, ikisi Bornova Belediyesi'nde, biri Konak, biri de Karabağlar Belediyesi'nde çalışmıyor mu'

KREDİNİZ BİTTİ, BİTİYOR

Sayın Kocaoğlu, bizim masa başında oturup polemik üretmeye vaktimiz yok. Biz İzmir'in sokaklarını arşınlayıp, hemşehrilerimizle kucaklaşmaya devam ediyoruz. Dün Göztepe ve Güzelyalı'daydım. Bugün de Üçkuyular ve Fahrettin Altay'da olacağım. Sokakları gezdiğimizde, vatandaşlarımızla ve esnafımızla buluşmamızda şahit olduğumuz, tüm İzmir'den yükselen ortak bir ses var. Bana laf yetiştirmek için, saatlerce kağıt üzerinde çalışıp polemik üretip mesai harcayacağınıza, İzmir'in sokaklarına inip vatandaşlarımıza ve esnafımıza kulak verin. Dünyaya kredi notu pazarlayanlardan sadece kağıt üzerinde kalan notlar alıp bununla övünebilirsiniz. Ama İzmirlinin gözünde krediniz bitti, bitiyor.

KOCAOĞLU'NUN HAYALLERİ DEĞİL İNATLARI VAR

Geçmişin gerçeklerinden kaçamazsınız. Ben sadece kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarınıza ilişkin, 2007-2016 arasında yaşanan süreci tüm İzmirli hemşehrilerimize ve İnciraltı'ndaki arsa sahiplerine hatırlattım. Ancak şunu da ifade etmek istiyorum, geçmiş geçmişte kalmıştır. İzmir ve İnciraltı arsa sahipleri bizden çözüm bekliyor. Sayın Kocaoğlu, bunu samimiyetle paylaşıyorum. Sizin hayalleriniz yok, inatlarınız var. Gerçekten samimiyseniz, inattan vazgeçin.

BİZ HER ŞEYE RAĞMEN ÇÖZÜMÜN PEŞİNDEYİZ

Her şeye rağmen, İzmir'in ve İzmirlilerin menfaatleri doğrultusunda sizinle koordineli bir şekilde bu süreci yürütmek için kararlılığımız devam edecek. Sizin önerdiğiniz planın, ne İnciraltı'ndaki arsa sahiplerinin ne de İzmir'in beklentilerini tam olarak karşılamadığı bir gerçek. Burada, arsa sahiplerinin ve kentimizin önceliklerini göz önüne alarak koruma-kullanma dengesi içerisinde çalışmalarımıza devam etmek önceliğimizdir.

İZMİR'İ VE İZMİRLİLERİ İNATLARINIZA KURBAN ETMEYİN

Son olarak da soruyorum, İnciraltı planlaması için 100'ün üzerindeki kamu kurum kuruluşundan görüş alınacağını, zor ve meşakkatli bir süreç olacağını siz de biliyorsunuz. İşin sonunda, plan bittiğinde, daha önce sürekli yaptığınız gibi itiraz edip dava açacak mısını? Eğer böyle yapacaksanız, ne İzmir'i ne de İnciraltı'ndaki arsa sahiplerini boşu boşuna umutlandırmayın. İzmir'i ve İzmirlileri inatlarınıza kurban etmeyin. 

Kocaoğlu'ndan Kaya'ya sert İnciraltı yanıtı: Asıl aymazlık...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.