Dolar 32,5791
%0.29
Euro 34,9915
%0.06
Altın 2.456,660
%0.84
Bist-100 9.775,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya: İzmirlileri kandırmaktan vazgeçin!

Kaya: İzmirlileri kandırmaktan vazgeçin!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Radyo Ege Postası'na konuk oldu. Kaya'nın hedefinde CHP'li yerel yönetimler vardı. Kaya, "İzmirlileri kandırmaktan vazgeçsinler artık. Bu işleri yapacak vizyonları yok, yapamadıkları her işin suçunu bize atıyorlar" dedi. AK Partili Kaya'nın hedefinde CHP'li yerel yönetimler:

  • Ege Postası
  • 07.07.2017 - 18:36

EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya, Radyo Ege Postası'na konuk oldu. Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programında konuşan Kaya, AK Parti'nin önümüzdeki günlerde başlayacak kongre takvimine yönelik parti içi önemli mesajlar verdi. Kaya, CHP'li yerel yönetimleri hedef aldı, odalara mesaj verdi. Kaya İzmirlilere " İzmirli vatandaşlarımız rahat olsun. Bize sahip çıksınlar. İzmir’in geleceği için onlardan en büyük isteğimiz bu" çağrısında bulundu.

Kaya'nın programda konuşmasından satırbaşları şöyle;


CHP'NİN ADALET YÜRÜYÜŞÜ

"CHP’nin yaptığı yürüyüş tabi ki demokratik bir haktır. Ülkemiz bir hukuk devleti ve bu tip eylemler olabilir. Çok şükür bu ana kadar bir provokasyon olmadı. Ancak bu yürüyüş samimi gelmiyor. Aslında biz bu tepkileri 15 Temmuz akşamı beklerdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, MHP Lideri Bahçeli sert bir refleks gösterirken CHP’den bu hareketi göremedik. O günlerde bir duruş sergileselerdi biz de bu yürüyüşü samimi bulabilirdik. Yürüyüşün HDP ile birlikte bir noktaya doğru yürümesi asıl nedeni milletimizin önüne koymuş oldu. Biz HDP ve CHP yakınlaşmasını hep aynı şekilde yorumladık. HDP, ülkemizin zor zamanlarında bölmeye devam etti. Bugün Atatürk’ün kurduğu partinin onlarla birlikte yürümesi yanlış bir durum. Kandil’in sözcülüğünü yaptıkları bu dönemde Kılıçdaroğlu’nun onlara kucak açması hatadır."

PARTİ İÇİ KONGRE TAKVİMİ
 
"Bizi 2014 seçimlerinde başarılı kılan etkenlerden birisi de ondan önceki parti içi kongre sürecini başarılı geçirmemizdi. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olması ile birlikte, kendisinin vatandaş nezdindeki güçlü karşılığının neticesinde ilk kez bir sağ parti 1 milyon oy aldı İzmir’den. Bu tarih boyunca bir rekordu. Kongre süreçlerinde de başarılı şekilde, partimizin teşkilatını güçlendirerek çalışmamız lazım. Bizim parti içi yarışlarımız ilkelerimizin önüne geçmez. Biz ciddi bir değerlendirme sürecinden geçiyoruz. İl ve ilçelerde görev yapacak arkadaşlarımızı çok iyi inceliyoruz. İzmir’de 2019 yerel seçimlerinde iddialı olmak adına hiçbir ayrışma olmadan daha da kuvvetlenerek bir yol izlemek istiyoruz. 30 ilçe başkanımız var, hiçbiri koltuklarına yapışmış değil. Bizim hedefimiz aynı 7 ilçede oluşturduğumuz düzeni oluşturmak."


YEREL YÖNETİMLER

"Bugün İzmir’in en büyük sorunu CHP'li yerel yönetimlerdir. İzmirli hemşehrilerimizin önüne bir vizyon koyacağız. Bunu sayın Başbakanımız çok iyi anlattı. İzmir tarihi misyonunu yeniden yakalaması lazım. Bugün 20 yıllık CHP yönetiminde görüyoruz ki maalesef yerel yönetimler vatandaştan uzak, hizmetten uzak. Hepsi ekonomik sıkıntılarla işçilere maaşlarını ödeyemez hale gelmiş. Yapamadıkları her işte suçu bize atıyorlar. Biz hep aynı çağrıyı yapıyoruz. 31 tane belediye başkanı var. Hangi proje olursa olsun, hangi partili olursa olsun çağırsınlar belediyeye gidelim. Neyse sorun gider çözeriz. İzmirlileri kandırmaktan vazgeçsinler artık. Bu işleri yapacak vizyonları yok, yapamadıkları her işin suçunu bize atıyorlar."

İZMİR'E YATIRIMLAR

"Bizim İzmir’i tekrar Anadolu’nun merkez limanı haline getirmememiz gerek. Bunun için çalışıyoruz. İzmir'i İstanbul’a, Ankara’ya Antalya’ya yollarla bağlıyoruz. Ulaşım ekonominin en büyük unsurlarından biridir. Bu 20 yıllık süreçte İzmir’deki ticaretin düşüşü İzmir’i olumsuz etkiledi. Bizim İzmir’de yaptığımız yatırımlar tam 43.1 milyar lira. 35 projemizin bedeli 35 milyar dolar. Şuana kadar yaptığımız yatırımların tam 3 katı. Bu 35 projenin tamamı 2023’te tamamlanmış olacak. Bu çok ciddi bir yatırım. 'İzmir’i ayıralım, Avrupa’ya bağlayalım' dediler. Böyle bir düşünce olabilir m?  İzmir’i Anadolu'dan ayırmaya çalışıyorlar, bu kabul edilebilir bir şey değil. İzmir’in bir yönü yok. Nereye yatırım yapacağını bilmiyorlar. Planlaması bile yok bu şehrin. 20 yılda ulaşım planı bile yok. 20 yıl içerisinde hiç olmazsa bunları yapsalardı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerden sonra kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşüm Türkiye’nin diğer illerinde yüzde 60-65’lere gelmiş. İzmir’de daha yüzde 1. Geçmişte yerel yönetimlerin inadı yüzünden bu şehir çok şey kaybetti. Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasının ardından bu inat biraz biraz azalmaya başladı. Başbakanımız bize her zaman 'İzmirlinin istediği yere istediği hizmeti götürün' diyor. Örneğin statlar şuan ki mevcut yerlerinde olsun istendi. Biz bu noktada hemen TOKİ ile anlaşmaları sağladık. İzmir’in kaybedecek zamanı yok ama sürekli bir dava açıyorlar."

ODALAR VE STK'LAR

"İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi 9 milyar dolarlık bir proje. 7 yılda yapılması planlanmıştı, 5 yılda bitecek. Bu proje çok büyük bir proje ancak İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarında, dernek ve odalarında hiçbirinde bir heyecan yok. İzmir’e kazanılan projelere ilişkin neler planlıyorlar kimse bilmiyor. Bu yol 3 saate inince İzmir’in ekonomisi kat kat artacak. Bursa ile İzmir arası neredeyse İzmir-Manisa yolu gibi olacak. İzmirli hemşehrilerimize artık kimsenin haksızlık yapmaması lazım. İzmir’in sorunlarını düzeltmek için bir ortak irade kuralım istiyoruz. İzmir’in kıymetini İzmir’in dışındakiler daha iyi biliyor. Türkiye’nin ve Avrupa’nın çok büyük markaları İzmir’e yatırım için çalışmalar yapıyor. Yerel yönetimler ve odalar olarak bunun alt yapısını hazırlamak gerekiyor."

MENDERES YANGINI

"İzmir’in karşı karşıya kaldığı en büyük yangın oldu. Orman Genel Müdürlüğü muazzam bir çalışma yönetti. Doğal ve coğrafi olarak çok güzel bir bölgeydi. Ortak bir proje gerçekleştirilecek ve bütün İzmir olarak bu bölgede kampanyaya destek çağrısı yapacağız. O alanı yeniden ağaçlandırmak için çalışmalar yapacağız. Yaraları hep birlikte saracağız inşallah."


VEKİL-VATANDAŞ BULUŞMALARI

Bize gelen problemlerin yüzde 5’i 6’sı bizim çözebileceğimiz sorunlar. Gerisi hep yerel yönetimlerin eksiği. İzmirli hemşehrilerimizin beklentileri aslında çok yüksek beklentiler değil. Şu yerel yönetimler biraz çaba gösterse bütün beklentiler yerine gelmiş olur. Ben milletvekili olduktan sonra elimdeki cep telefonumu numarasını tüm vatandaşlara dağıttım. İnsanların sorunlarını çözünce bizler çok mutlu ve huzurlu oluyoruz.İzmirli vatandaşlarımız rahat olsun. Bize sahip çıksınlar. Bizler de İzmir çocuğuyuz. İzmir’in gelişmesini istemeyenlere karşı olsunlar. İzmir’in geleceği için onlardan en büyük isteğimiz bu.""

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.