Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya: Menderesli çiftçilerin yaraları sarılacak

Kaya: Menderesli çiftçilerin yaraları sarılacak

İzmir'de 10 Ocak Salı günü etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen şiddetli kar yağışından zarar gören Menderesli çiftçiler için hasar tespit çalışması yapılmaya başlandı. Kardan zarar gören üreticinin yaraları sarılacak

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 10:09

Aşırı kar yağışı nedeniyle, örtüaltı yetiştiriciliği yapılan alanlarda meydana gelen çökme ve yıkılmalardan zarar gören üreticilerin borçlarının erteleneceğini açıklayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri arazi çalışması ve zarar gören alan tespitlerini yapıyor. Bölgedeki üreticilerimizin borçları ertelenecek. Kar yağışından dolayı yolların kapanmış olması, sera alanlarının hepsine girmeyi mümkün kılmıyor. Arazi şartları uygun hale geldiğinde bölgedeki üreticilerimizin hepsinin üretim alanları ziyaret edilmiş olacak. Konunun takipçisiyiz, çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak" dedi.

Menderes zirai afet bölgesi ilan edilsin

İzmirli üreticilerin emeklerini kar vurdu

YARALAR SARILACAK

Menderes'te toplamda 9 bin 131 dekar sera alanı bulunduğunu, bu alanlardan bin 755 dekarda kesme çiçek, 7 bin 376 dekarda ise sebze yetiştiriciliği yapıldığını  hatırlatan Kaya, "Örtüaltı Kayıt Sistemi'ne kaydı bulunan 412 çiftçimiz bulunmasına rağmen, bölgede bin kişinin örtüaltı yetiştiricilik yaptığını biliyoruz. Kemalpaşa, Altıntepe, Cüneytbey, Barbaros, Gazipaşa, Gölcükler, Kasımpaşa, Mithatpaşa, Görece, Develi, Çileme, Sancaklı, Değirmendere, Çamönü, Ataköy, Çile ve Ahmetbeyli mahallelerinde bulunan seralarda marul ve kesme çiçek üretimi yapılıyor. Seralarda çökme ve yıkılmalar meydana geldi, yer yer yüzde 50 ile yüzde 90 arasında zararlar mevcut. Üreticilerimize büyük geçmiş olsun. Yaralar sarılacak, yaşanılan bu olumsuz durumdan en az zararla çıkmaları sağlanacak" şeklinde konuştu.

İzmir'de seralar dondu

Menderes'te seralar çöktü üretici zarar etti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.