Dolar 32,5654
%0.16
Euro 34,8626
%0.57
Altın 2.429,520
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'ya Yörük konuk

Kaya'ya Yörük konuk

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, memleketi Torbalı'dan gelen Yörükleri TBMM'de ağırladı.  Mecliste ilgi odağı oldular

  • Ege Postası
  • 14.12.2016 - 11:28

Torbalı Ahmetli Köyü Yörük Türkmen Efeleri Derneği Başkanı Mehmet Şimşek ve beraberindeki dernek yöneticileriyle buluşan Kaya, yörükleri bakanlarla da bir araya getirdi. Yöresel kıyafetleriyle TBMM'yi turlayarak ilgi odağı olan Yörükler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın derneklerinin üyesi olduğunu hatırlatan Mehmet Şimşek, "Hem 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi, hem de son günlerde artan terör olayları bizleri ziyadesiyle üzdü. Biz yörükler olarak her zaman devletimizin yanında olduk. Bu sebeple devlet-millet dayanışmasına en çok ihtiyaç duyulan bu zor günlerde Ankara'ya bir ziyarette bulunmak istedik. Hain darbecilerin bombaladığı meclisimizi gezdik, milletvekillerimize 'geçmiş olsun' dileklerimizi ilettik. Bakanlarımızla bir araya geldik, kendilerine yörükler olarak her zaman devletimizin yanında olduğumuzu ifade ettik. Bu ziyarette bizleri çok iyi bir şekilde karşılayan ve ağırlayan, Yörük-Türkmen dünyasının gururu Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür ediyoruz" dedi. 

YÖRÜKLER ÜLKENİN ÇİMENTOSU 
Hemşehrilerinin ziyaretinden dolayı oldukça memnun olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise şunları söyledi: 

"Yörük-Türkmen kültürü bizim ortak kültürümüzdür. Yörük-Türkmen dernekleri de, içinde yaşadığımız toprakları Türkleştiren, İslamlaştıran gelenek ve inançların güçlü birer taşıyıcısı, neferidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yörükler ile ilgili çok güzel bir sözü var. Atatürk diyor ki, 'Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, yörükler bu ülkenin taşıyıcı güçlerinden birisidir, çimentosudur. Hemşehrilerime ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerini TBMM'de ağırlamaktan dolayı çok memnun olduk." 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.