Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayadibi’nde fidanlar toprakla buluştu

Kayadibi’nde fidanlar toprakla buluştu

Bornova Belediyesi’nin, “Bornova’da yeşile hayat, doğaya değer veriyoruz” sloganıyla düzenlediği etkinlikte 22 dönüm araziye meyve ağacı fidanları dikildi. Yeşile hayat veriyorlar...

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 09:48

Kayadibi Mahallesi’ndeki etkinlikte fidanları gönüllü Bornovalıların yanında üniversiteli öğrenciler ve belediye görevlileri birlikte dikti. Yeşile hayat verilen etkinlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da öğrenciler ve vatandaşlarla sohbet edip birlikte fidan dikti.

Bornova Belediyesi, “Bornova’da yeşile hayat, doğaya değer veriyoruz” sloganıyla 22 dönüm araziyi meyve ağaçlarıyla donattı. Kayadibi Mahallesi’ndeki arazide yaklaşık 200 elma, erik ve kayısı fidanı dikildi. Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dikime hazırlanan alandaki etkinliğe Bornovalıların yanısıra Ege Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden öğrenciler de katıldı. Vatandaşlar, Bornova Belediyesi görevlileri ve öğrenciler küreklerle toprağı kazıp can suyu verdikleri fidanları diktiler.

100 bin metrekare yeni yeşil alan

Bornova’da 2017 yılında Kazımdirik, Yeşilova, Erzene, Yaka, Yunus Emre, Barbaros ve Atatürk mahallelerinde 9 yeni park yapılacak. Bu parkların yapımıyla Bornova toplamda 20 bin metrekare yeni yeşil alana kavuşacak. Ayrıca Mevlana, Egemenlik, Yunusemre ve Karacaoğlan mahallelerinde toplam 86 bin metrekare alan ağaçlandırılacak. 63 mevcut parkta tadilat ve yenileme çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalarla yeni yeşil alan miktarı 100 bin metrekareyi geçecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile birlikte fidan dikim alanında vatandaşlar ve öğrencilerle sohbet etti. Başkan Atila, toprağı kazıp fidan dikerek, yeşili korumanın ve yeşil alanları çoğaltmanın önemine vurgu yaptı. Bornova’ya yeni yeşil alanlar kazandırmak için sürekli projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Atila, “Her fırsatı değerlendirerek ilçemize yeni yeşil alanlar kazandırıyoruz. Bu yıl yaptığımız çalışmalarla en az 100 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.