Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayıp şarkılar İzmir'de bulundu

Kayıp şarkılar İzmir'de bulundu

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni dolduran İzmirliler, çok özel bir gösteriye tanıklık ettiler. Anadolu'nun “unutulmaya yüz tutmuş” ezgilerinin sinema görüntüleri ve eşsiz bir canlı performansla sahneye aktarıldığı konser izleyenlerden tam not aldı. İzmir'de sıra dışı bir performans

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 09:26

Nezih Ünen'in sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle izlenen belgesel filmi “Anadolu'nun Kayıp Şarkıları”, canlı performanslarla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahnelendi. Selanik, Cannes ve Berlin gibi şehirlerde de büyük ilgi gören konser serisi bu kez İzmir'deydi. Filmde söylenen yöresel şarkıların perdeye yansıtıldığı müzikal etkinlikte Türkiye'nin önemli müzisyenleri de şarkılara eşlik etti. Anadolu mirası eserlerin, Batı müziğiyle harmanlandığı konser izleyenlerin beğenisini topladı.

Anadolu müziğini dünyaya tanıtmayı amaçlayan proje, farklı yörelerden müzikleri özgün düzenlemeler ve sinema görüntüleri ile sahneye aktarıyor. Orkestra üyelerinin arasında, projenin düzenlemelerini üstlenen Alp Ersönmez (bas gitar) ve Serhat Ersöz (klavye) ile birlikte İzzet Kızıl (perküsyon), Sarp Maden (gitar), Mert Önal (davul), Hasan Gözetlik (trombon-klarnet), Ali Yılmaz (bağlama), Göksun Çavdar (klarnet–saksofon) ve Anadolu’nun Kayıp Şarkıları filminin yapımcısı ve yönetmeni Nezih Ünen de (saksafon-klavye) bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.