Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaza mı suikast m? Valilikten açıklama

Kaza mı suikast m? Valilikten açıklama

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü yaşamını yitirdi. Kazadan sonra kaçan kamyon sürücüsü yakalandı.

  • Ege Postası
  • 10.05.2017 - 10:08

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, bu sabah cezaevine giderken, yan yoldan çıkan hafriyat kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi. Suikast gibi kazada Başsavcı Alper’in koruma polisi ise yaralandı. Kazada kamyon şoförü Uğur T.’nin ehliyetine bir süre önce alkollü araç kullanmaktan 2019 yılına kadar el konulduğu ortaya çıktı.Denizli Valisi Altıparmak, "Bir takip veya herhangi bir şey söz konusu değil. İlk değerlendirmemiz şu anlık kaza" açıklaması yaptı..

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerinde meydana geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, evli ve 2 çocuk babası 48 yaşındaki Mustafa Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobiliyle kente 20 kilometre uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu’na gitmek üzere yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğurlu’nun da bulunduğu Başsavcı Alper’in makam otomobiline kent çıkışındaki yeni açılan yolda, 7045 Sokak'tan çıkarken, levhadaki ’dur’ uyarısına uymayan özel bir şirkete ait 53 yaşındaki Uğur Tufan’ın kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı.

KAMYON MAKAM ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafından çarpıp, yandaki kablo fabrikasına doğru sürükledi ve ardından da üstüne devrildi. Kamyondaki yük de makam otomobilinin üstüne yığıldı.

Kazayı görenler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirip yardıma koştu. Kaza yerine yakın şantiyeden getirilen bir kepçeyle, gecikmeksizin araçtakilere yardım için çalışma başlatıldı. Kepçe yardımıyla makam aracının üstündeki kamyon kaldırıldı. Ancak, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli’nin öldüğü belirlendi. Makam aracında bulunan ve yaralanan koruma polisi 34 yaşındaki Ramazan Uğurlu ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uğurlu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

KAÇMAYA ÇALIŞAN KAMYON ŞOFÖRÜ YAKALANDI

Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

VALİ OLAY YERİNE GELDİ

Olay yeri ve savcılık incelemesinin ardından cenazeler Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerine ve morga gelen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, incelemelerde bulundu. Çevre illerden çok sayıda savcı ve adli personel de Denizli’ye geldi.

VALİLİKTEN KAZA AÇIKLAMASI

Denizli Valiliği, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kazanın saat 08.30'da Bozburun Mahallesi Salihağa Kavşağı'nda meydana geldiği belirtilen açıklamada, "Kazada Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve makam aracı sürücüsü Muzaffer Akşehirli, olay yerinde şehit oldu, koruma polis memuru Ramazan Uğur ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın, kavşağa yaklaşan kamyonun 'Dur' levhasına riayet etmeyerek, yola çıkması neticesi meydana geldiği anlaşılmıştır" denildi.

Kazadan sonra kamyon şoförü Uğur Tufan'ın gözaltına alındığı ve soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Kıymetli bir devlet adamını ve değerli bir hukuk insanını elim bir kaza sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Milletimizin, Denizlimizin ve yargı camiasının başı sağolsun. Kazada şehit olan Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'ye Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm yargı mensuplarına başsağlığı, ağır yaralanan koruma polis memuru Ramazan Uğur'a ise acil şifalar dileriz."

KAMYON ŞOFÖRÜNÜN EHLİYETİ 2 YILLIĞINA ALINMIŞ

Öte yandan kamyon şoförü Uğur Tufan'ın sürücü belgesinin, bir ay önce alkollü araç kullanmaktan iki yıl süre ile geri alındığı belirtildi.

"DUR LEVHASINA UYMAMIŞ"

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Kazaya neden olan kamyon şoförünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunun belirlendiğini belirten Vali Altıparmak, "Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Kazaya karışan kamyonun şoförü maalesef 'dur' yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Bu kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019'a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

"İLK DEĞİRLENDİRMEYE GÖRE SUİKAST DEĞİL"

Kaza ve sonrasında kamyon şoförünün olay yerinden kaçmasının suikast şüphesi yaratığı yönündeki bir soruya ise Vali Altıparmak, "Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine giderken zaman zaman kullandığı bir yol. Rutin bir güzergah değil. Olaya baktığımızda bir takip söz konusu değil, bir kaza. İlk değerlendirmemiz bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız" dedi.

Cenazeyle ilgili bilgi de veren Vali Altıparmak, "Yarın saat 09.30'da adliye önünde yapılacak resmi bir tören olacak. Aile nereye karar verirse o doğrultuda defnedilecek" diye konuştu. Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin cenazelerinin kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ni ziyaretçi akını yaşattı. Başta Başsavcı Alper'in eşi, İş Mahkemesi Hakimi Hatıran Alper ile kızları İrem ve Aslı Alper de hastaneye geldi, gözyaşı döktü. Ailenin yakınları da hastaneye geldi. Ayrıca hastaneye çevre illerin de başsavcıları gelerek aileye başsağlığı diledi. Denizli Adliyesi'nden Başsavcı vekilleri ile diğer hakim ve savcılar ile  çalışanlarda hastaneye akın etti.

VASİYETİNİ ANLATMIŞTI

Denizli'de trafik kazasında şoförüyle birlikte yaşamını yitiren Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ailesiyle helalleştiği ve vasiyetini söylediği öğrenildi. Denizli basınına 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Alper, biri lise diğeri üniversite öğrencisi olan iki çocuğuna bıraktığı vasiyetten de şöyle bahsetmişti:

"Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktar olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın."

Başsavcı Alper, en son geçen pazartesi günü Denizli İhracatçılar Birliği'nin Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması finaline katılmıştı. Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu salonunda düzenlenen yarışmanın finalinde Başsavcı Alper, dereceye giren bir öğrenciye ödül vermişti.

BAŞSAVCILIK'TAN SUİKAST KONUSUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, akıllarda uyanan suikast şüphesiyle ilgili açıklama yaptı. İlk bulgulara göre olayın suikast olmadığı, kaza sonucu yaşandığının belirlendiğinin belirtildiği açıklama da şöyle:

"Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa Alper'in trafik kazası neticesinde vefat etmesi olayı ile ilgili bazı basın kuruluşlarında 'suikast sonucu vefat ettiği' yönünde haberler olduğu görülmüştür. İlk bulgulara göre olayın trafik kazası olduğu, ölümün trafik kazası neticesinde meydana geldiği tespit edilmiştir" denildi.

KAMYON ŞOFÖRÜ KORKUP KAÇMIŞ

Denizli'de Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde bulunduğu makam aracına çarparak şoförüyle birlikte ölümüne neden olan kamyon şoförü ilk ifadesinde, kaza nedeniyle korkup kaçtığını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde bulunduğu makam aracına çarparak şoförüyle birlikte ölümüne neden olan hafriyat yüklü kamyon şoförü Uğur T. Olay yerinden kaçmış, polis tarafından kısa sürede yakalanmıştı. Bir ay önce kamyonu kullanırken alkollü yakalandığı öğrenilen ve ehliyetine 2 yıllığına el konulan kamyon şoförü Uğur T. polis tarafından gözaltına alındığında kaza anını hatırlamadığını belirterek, "Kendime ait kamyonla hafriyat boşaltmayla giderken, otomobille çarpıştık. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde kamyon otomobilin üzerine yatmış haldeydi, bende kamyonun içinden çıkıp, aşağı indim, otomobile bakınca korkup olay yerinden kaçtım" dediği öğrenildi. Şoför Uğur T.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kamyonun ve başsavcının otomobilinin geçtiği yollardaki güvenlik kamera kayıtları da detaylı şekilde inceleniyor.

BAKAN ZEYBEKCİ: MUHTEŞEM BİR HUKUK ADAMIYDI

Bu akşam saatlerinde uçakla Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in Üçler Mahallesi'nde bulunan Hakim ve Savcı Lojmanları'daki evini ziyaret etti. Bakan Zeybekçi'ye Vali Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyeleri de eşlik etti. Mustafa Alper'in hakim eşi Hatıran Alper ve diğer yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Zeybekci, burada yaptığı açıklamada, "Bugün yoğun bir programdan sonra ancak gelebildik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını getirdik. Muhtemelen kendisi de telefonla arayacaktır. Kendisi de sayın başsavcımızı tanırdı. Kendisi de dua edeceğini söyledi. Mekanı cennet olsun. Üzgünüz hakikaten muhteşem bir adalet adamıydı, hukuk adamıydı. İyi ve kadim bir dosttu. Sağlam bir memleket evladıydı. Bir Anadolu çocuğuydu. Kaybı oldukça acı bizim için. Mekanı cennet olsun diyorum. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Bakan Zeybekci, Mustafa Alper ile birlikte yaşamını yitiren şoförü Muzaffer Akşehir'nin 1200 Evler Mahallesi'ndeki evini ziyaret edip, ailesine başsağlığı diledi. 

BAŞSAVCI ALPER'İN ÖZGEÇMİŞİ

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı. 1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan Alper, stajının ardından Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen ve iş mahkemesi hakimi Hatıran Alper ile evli olan, 2 çocuk babası Başsavcı Mustafa Alper 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.