Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalbay ve Kılıçdaroğlu, cuma günü bir araya gelecek

Kemalbay ve Kılıçdaroğlu, cuma günü bir araya gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cuma günü görüşeceklerini belirten HDP Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay"Demokrasi cephesini oluşturma görevi CHP'nin de Türkiye'de demokratik siyasetten yana olan bütün kesimlerin görevi. Bu konuda herkesin de elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 18:02

Kemalbay, 9 Haziran Cuma günü, Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerini bildirdi. Kemalbay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğini, anayasa değişikliği referandumunda yüzde 50'nin üzerinde bir "hayır" oyu olduğunu ifade etti.

"Demokrasi cephesi"

Bu tabloyu değerlendirdiklerinde önlerinde büyük bir sorumluluğun olduğunu gördüklerini ve bunu "demokrasi cephesi", "demokrasi için güç birliği" olarak ifade ettiklerini belirten Kemalbay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bu yönde mesajlar verdiğini aktardı. Kemalbay, HDP olarak bu konuda bir "yol haritası" üzerinde çalıştıklarını, ramazan ayının bitiminden sonra bunu somutlaştıracaklarını ve açıklayacaklarını belirtti.

Kemalbay, "Demokrasi bloku" şeklinde ifade edilen bir süreci örmeye çalıştıklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Demokrasi cephesini oluşturma görevi CHP'nin de görevi, Türkiye'de demokratik siyasetten yana olan bütün kesimlerin de görevi. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Tabii ki ortak ilkeler etrafında hareket edebiliriz. 16 Nisan'a baktığımız zaman, oradaki en önemli aktörün Halkların Demokratik Partisi olduğunu biz görüyoruz. Çünkü, Türkiye'nin köklü sorunları var. 90 yıldır çözüm bekleyen sorunlar. Bu sorunlara bugüne kadar derli toplu, ikleli bir program önerebilen tek parti HDP'dir. Biz, bu anlamda yapılan görüşmeleri değerlendireceğiz. Ortak ilkeleri oluşturmaya çalışacağız. Bu konuda bütün siyasi aktörlerle görüşebiliriz. Cuma günü de Sayın Kılıçdaroğlu ile onların randevu talebi üzerine bir görüşme yapacağız. Kılıçdaroğlu'nu dinleyeceğiz. Biz de bu dönemdeki kendi bakış açımızı ifade edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.