Dolar 32,5570
%0.03
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.433,150
%0.12
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da ahde veda!

Kemalpaşa'da ahde veda!

Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı’nın önemli şairlerinden olan ve yazmış olduğu şaheser şiirler ile Türk Edebiyatı içerisinde “Bayrak Şairi” payesine layık görülen Arif Nihat Asya, vefatının 42. yılında Kemalpaşa’da “Ahde Vefa Gençlik Kulübü “ tarafından anıldı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2017 - 13:23

Kemalpaşa Belediyesi Ahde Vefa Gençlik Kulübü tarafindan, şairin vefat yildönümü nedeniyle düzenlenen program, Kemalpaşa Belediyesi Misafir Konağı’nda gerçekleştirildi. Programına ünlü şairi  tanıtmak için konuşmacı olarak Edebiyat Öğretmeni Rahim Sağ katıldı. Etkinlik boyunca Arif Nihat Asya’nın millete mal olma başarısına ulaşmış şiirleri seslendirildi ve millet için yaptıkları vurgulandı.

Kemalpaşa’da başta gençler olmak üzere, şiirleri dillerden düşmeyen Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya’ya anmaya büyük ilgi gösterdiler.

ARİF NİHAT ASYA KİMDİR

Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı’nın önemli temsilcilerinden Arif Nihat Asya, I. Dünya Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’ndaki Türk gençliğinin kahramanlıklarını görüp bu kahramanlıkları sade bir üslupla destanlaştırmayı başaran büyük bir Türk şairdir. Bunun yanı sıra Arif Nihat, şiirleriyle milletine milli ve ahlaklı bir gençlik kazandırmak istemiştir. Yazarın gençlik üzerine eseri olan “Fetih Marşı” bütün gençlik tarafından bilinmektedir. Bayrak, Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor, Fetih Davulları, Selimler, Kubbeler, Süleymaniye şiirleri de yine diğer meşhur şiirleridir. Bayrak şairi, edebiyatçı kişiliğinin yanı sıra bir öğretmen ve bir siyaset insanıydı. Milletine adadığı 71 yılın ardından 5 Ocak 1975 tarihinde Ankara’da vefat etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.