Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da bir ilk: Ateş-i Mevlana

Kemalpaşa'da bir ilk: Ateş-i Mevlana

Kemalpaşa Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede ilk kez düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği, izleyenlerden tam not aldı. Duygu dola anların yaşandığı gecede semazenler, ilahiler eşliğinde Mevlevi Ayin-i Şerifi icra etti.

  • Ege Postası
  • 26.12.2016 - 10:53

Sosyal belediyecilik hizmetlerini düzenlediği etkinliklerle güçlendiren Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçede ilk kez düzenlediği Şeb-i Arus etkinliği ile vatandaşları duygulandırdı.

Mevlana Celaleddin Rumi’nin 743. Vuslat Yıldönümü’nde Kültür Bakanlığı’ndan gelen ve TRT sanatçılarından oluşan Mevlevi topluluğu, Bahariye Mevlevihanesi Şeyhi Hüseyin Fahrettin Dede’nin Acem Aşiran Mevlevi Ayin-i Şerifi icrasıyla gönüllere hitap etti. Neyzen Gürhan Gönül’ün ilahileri ile başlayan gece daha sonra Mevlevi Ayin-i Şerifi ile sona erdi.

Mevlana’nın insanlığın ortak kültür mirası olduğunu belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Mevlana’yı anlamanın her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. Başkan Uğurlu, “Mevlana’nın felsefesinin odağında insanlık vardır. Onun düşünce ve eserlerinde Allah’a ve Allah’ın yarattıklarına duyulun aşk vardır. Düşünce felsefesinin temel amacı kamile ulaşmak ve insanların da bu düzeye ulaşmasına yardımcı olmak vardır. Sema ve Mevlevilikte Allah’a ulaşmanın bir yolu olarak görülmüştür. Biz de böylesi önemli bir şahsiyeti, vuslat yıldönümünde bir kez daha hatırlamak ve rahmetle anmak istedik. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı bizleri de fazlasıyla mutlu etti” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.