Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da deve güreşi festivali

Kemalpaşa'da deve güreşi festivali

Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlğü tarafından düzenlenen Deve Güreşi Festivali gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 10:30

Kemalpaşa Belediyesi tarafından Bağyurdu’da gerçekleştirilen Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bağyurdu futbol sahasında gerçekleştirilen festivale, ilçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, İlçe Emniyet Müdürü Meliha Erdemir, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, festival ile birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Uğurlu, “Biz bu festival ile birliğe, beraberliğe, dostluğa ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde yan yana gelmek, omuz omuza yürümek bir ve beraber olmayı amaçladık. Yörük kültürü bizim mediniyetimiz ve özümüzdür. Deve güreşleri ise bu kültürün bir parçasıdır” dedi.

Her anlamda din, dil, ırk, cinsiyet ve kültür ayrımcılığı yapmadan hizmet etmeyi ilke edindiklerini belirten Başkan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz öyle bir medeniyetin fertleriyiz ki, bizim anlayışımızda ayrımcılık va ayrılacak asla söz konusu olmaz. Yapmış olduğumuz ve yapacağımız bütün hizmetlerde bu şekilde hareket ediyoruz. Hiç kimseye farklı bir anlayış ile bakmadan gerek rutin hizmetler gerekse sosyal ve kültürel hizmetler anlamında toplumun bütününe hitap etmeye azami gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bu günde yörük kardeşlerimiz ile biraraya gelip kardeşliğimizi pekiştirmeyi amaçladık. Bu ve buna benzer etkinliklerimizin devam edeceğini belirterek bu programın hazırlanmasında emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından 155 devenin katılım gösterdiği güreşler gerçekleştirildi. Güreşlerde dereceye giren develere Kaymakamlık ve Belediye tarafından kupa ve hediye takdimi yapıldı. Festivalde Kemalpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından ikramda bulunuldu.

Festival, Bayındır ilçesinden Remzi Bey Aydın’ın Çine ilçesinden Akrep isimli develerin sahiplerine İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden Kara Cennet ve Balıkesir’in Altınova ilçesinden Özen isimli devenin sahibine ise Belediye Başkanı Arif Uğurlu tarafından kupa ve hediye verilmesi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.