Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa’da nohutlu pilav krizi

Kemalpaşa’da nohutlu pilav krizi

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde düzenlenen Yörük Şenliği'nde Konak Belediyesi'nin nohutlu pilav dağıtan ikram aracını gören Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu, ikramın durdurulmasını istedi anca CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten ikramı durdurmadı. Uğurlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan sözlü tartışma yaşandı, Aydoğan töreni terk etti. Kemalpaşa’da nohutlu pilav krizi

  • Ege Postası
  • 17.09.2017 - 14:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde nohutlu pilav krizi çıktı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı şenlikte Dere Mesire Alanı’nda gerçekleşti.

Kemalpaşa Yörükler Derneği İsmail Savran, Konak Belediyesi'nden yazılı talepte bulunarak 500 kişilik nohutlu pilav istedi. Belediye de ikram aracını gönderdi.

CHP İlçe Başkanı Ulviye Üreten kepçeyi eline alarak vatandaşlara pilav dağıttı. Bunu gören Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu da aracın kaldırılmasını ikramın durdurulmasını istedi. Üreten ile tartışma sürerken araya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen törene gelen Başkanvekili CHP'li Sırrı Aydoğan girdi ve Uğurlu'dan nezaketli davranmasını istedi. Uğurlu, Dernek Başkanı Savran’a, “Biz bu etkinliği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapmıyor muyu? Ne istediyseniz verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi de verdi. Siz niye başka ilçe belediyelerden araç istiyorsunu? Bu araçları geri göndereceksiniz" diye bağırdı. CHP'liler, kendilerine yazılı talepte bulunulduğunu istenmiyorsa aynı şekilde yörüklerin yazılı talebiyle alandan ikram aracını çıkaracaklarını söyledi. Bu gerginlik üzerine Aydoğan tören alanını terk etti. CHP'li İlçe Başkanı, pilavın tamamını dağıttı. 

UĞURLU KRİZİ DEĞERLENDİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde yaşanan nohutlu pilav krizi üzerine açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, hiçbir sıkıntının Yörük Şenliği'ne gölge düşürmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla coşkulu bir şenlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Biz Yörüklüğü bir ırkiyet meselesinden öte bir ruh meselesi olarak görüyoruz. Bin yıldır bizi bu topraklar var eden bu ruhtur. Ceddimiz Selçuklu’dan atamız Osmanlı’ya kadar 400 Yörük çadırında kurulmuş bir medeniyet imparatorluğunun yeniden diriliş ruhu olarak görüyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçte, Osmanlı’nın, Selçuklu’nun, Cumhuriyetin kuruluş ruhuna sahip çıkarak ayakta kalabiliriz. Bu Yörük festivallerini de bu ruhu bir sonraki kuşaklara aktarmak için son derece önemsiyoruz ve bu sürece sonuna kadar sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

"UFAK TEFEK AKSAKLIKLAR OLUR"

Büyük Türk liderlerine atıfta bulunan Uğurlu, şöyle dedi:

“30 bin kişilik Türkmen ordusu ile 200 bin kişilik Bizans ordusunu yerle yeksan eden Alparslan’ın ruhundan olalım, ya ben İstanbul’u ya İstanbul beni alır diyen Fatih’in ruhundan olalım. İkisi de Yörük Türkmendir. Yine Cumhuriyetin kuruluşunda ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir Yörük evladı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhundan olalım. Bugün 56. ölüm yıl dönümü olan Yörük beyi başbakanımız Adnan Menderes’in idama giderken ki tevekkül hali ve ruhuna sahip olalım. Biz ancak bu ruha, bu misyona, bu anlayışa sahip olursak, bu sıkıntılı süreçte ayakta kalabiliriz. Onun haricindeki bütün sıkıntılar fasafisodur. Ne mutlu Türk'üm diyene, ne mutlu yörük yürekliyim diyene. Her büyük organizasyonda ufak tefek aksaklıklar olur. Biz bu tip aksaklıkların yörük şenliğinin önüne geçmesine izin vermeyiz. Çok güzel bir şenlik geçirdik." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.