Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşalılar demokrasiye sahip çıkacak

Kemalpaşalılar demokrasiye sahip çıkacak

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 15 Temmuz'un demokrasi ve milli birlik günü olduğunu belirterek, 15 Temmuz'un 1'inci yıl dönümünde Kemalpaşalılar olarak demokrasiye sahip çıkma adına yine meydanlarda olacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.07.2017 - 15:44

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri kapsamında şehitler anısında düzenlenen Mevlid-i Şerif ve lokma dağıtım etkinliğine katıldı.

Mevlit programının ardından vatandaşlara lokma dağıtan Başkan Uğurlu, 15 Temmuz'un tarihten silinmek istenen köklü bir geçmişe sahip bir milletin, kanıyla ve canıyla yazdığı unutulmaz bir destanın adı olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok önemli bir badire atlattığını söyleyen Uğurlu, "İnanıyorum ki bu menfur darbe ve işgal girişimi, şahit olduğumuz son darbe girişimi olacaktır. Çünkü bu ülkenin gerçek sahipleri, sokaklara, caddelere, meydanlara, tankların ve ağır silahların önüne çıkarak zorbalığa, vesayete, darbeye ve işgale geçit vermeyeceklerini en açık dille söylediler ve bu karanlık oyunu bozdular. 15 Temmuz gecesi sokaklarda Sünni-Alevi yoktu, Türk-Kürt yoktu, Çerkez-Roman yoktu. O gece meydanlarda sağcı-solcu, zengin-fakir, iktidar-muhalefet yoktu. 15 Temmuz'da tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen Büyük Türkiye vardı, Türk milleti vardı" dedi.

Ülkemizin birçok askeri darbe gördüğünü ifade eden Uğurlu, "Birçok askeri darbeleri gördü bu ülke. Terör örgütlerinin hain saldırılarını gördü.  Fakat devlete konuşlanmış bir terör örgütünün ve onun dış destekçilerinin askeri darbe ve işgal girişimine yeltenmesi ile ilk defa karşılaştı. Fetullahçı Terör Örgütü ordudaki hücrelerini harekete geçirdi ve bir askeri darbe ve işgal harekatı yapmaya kalkıştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği başta olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım'ın hükümetimizin ve  milletimizin feraseti ve dirayetiyle bu darbe girişimi bastırıldı. Dosta, düşmana bu ülkenin gerçek sahiplerinin kimler olduğu açık ve net şekilde gösterildi" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin yıl dönümünde de yine halkımız ile birlikte meydanlarda olacağız ve demokrasimize sahip çıkacağız" diyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Bu hain darbe ve işgal girişiminin birinci yılında birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor; şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta Cumhur'un başı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Bakanlarımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve necip Milletimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz" diyerek açıklamasına son verdi.

Programa İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.