Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent konseyinden üreticiye destek

Kent konseyinden üreticiye destek

İzmir Kent Konseyi, İzmir’in yerelde kalkınma hedefiyle başlattığı stratejiyi desteklemek amacıyla kurduğu Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu ile köylerde eğitim projesine başlıyor.

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 09:35

İzmir Kent Konseyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “yerelde kalkınma” hedefiyle öncülük ettiği ‘Yerelde Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi’ne katılımcı bir süreçle katkı sunmak ve stratejide tamamlayıcı bir rol üstlenmek üzere kurduğu ‘Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu’nu sahaya sürüyor. Konsey, bu kapsamda İzmir’deki köylerde küçük ölçekli aile tipi istiridye mantarı yetiştiriciliğinin öğretilmesi amacıyla “İstiridye Mantarı Köy Tezgâhında” projesini başlatıyor.

Projeye kurumlardan destek

Proje kapsamında kırsaldaki üretici ve köylerde yaşayan ailelere ulaşacak olan İzmir Kent Konseyi, eğitim projesinin ilk ayağını Bornova’nın Yakaköy Mahallesinde gerçekleştirecek. Yakaköy’de üretici ile buluşacak olan konsey temsilcileri, aynı zamanda ailelerle bir araya gelerek tespitlerde bulunacak. İzmir Kent Konseyi tarafından yürütülecek projenin ilk ayağına İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Ege Kadın Buluşması, Yakaköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Ege Kadın Dayanışma Vakfı destek sağlıyor.

“Bilgi eksikliğini gidereceğiz”

Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner’in eğitmenliğinde, aile tipi basit yetiştiricilik konusunda köyde yaşayan üretici bilgilendirilecek ve istiridye mantarı üretimi için motive edilecek. Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı ve eğitmen Mine Pakkaner, çözümün yerelde kalkınmada olduğunu belirterek “Aile çiftçiliği önemlidir. Yerelde kalkınma ülke kalkınmasının temelidir. Köy eğitimlerimize Yakaköy ile başlıyoruz. Yoksul kesimin üretime katılmasının önündeki en önemli engellerden biri de bilgi eksikliğidir. Kent konseyi yürüteceği bu projeyle bu eksikliği gidermek üzere katkı sunacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Üreticiye desteğimiz sürecek”

Konseyin kırsalda başlatacağı projenin gerçekleşmesinde Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner’in ve destek veren kuruluşların özverili katkılarının önemli olduğunu vurgulayan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu ise, “Köylü hemşehrim yöresinden beslenmeli, bu kent için üretebilmelidir. Kentli hemşehrim köylüsüne katma değer sağlayabilmeli; kentin yerel özelliklerine ve değerlerine sahip çıkmalı, korumalıdır. Bu nedenle, biz İzmir’in kırsal kalkınmasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Köylümüze, üreticimize desteğimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.