Dolar 32,3984
%0.25
Euro 35,0370
%-0.08
Altın 2.330,600
%0.44
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentsel dönüşüm çıkmazında 5'inci perde

Kentsel dönüşüm çıkmazında 5'inci perde

Karabağlar'da 2012 yılından bu yana krize yol açan kentsel dönüşümde bakanlıktan yeni plan hamlesi geldi. Geçtiğimiz hafta 500'e yakın vatandaşın topluca itiraz ettiği kentsel dönüşüm planları için yeni düzenleme yapan bakanlık 101 hektarlık alanı kapsayan yeni imar çalışması yaptı. Kentsel dönüşüm çıkmazında 5'inci perde

  • Ege Postası
  • 19.01.2017 - 11:05

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar'da 2012 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alan Cennetçeşme ve Limontepe semtinde yaşanan kriz dinmek bilmiyor. Toplam 16 mahalle ve 100 bine yakın vatandaşın kaderini çizecek kritik dönüşüm projesi için hazırlanan dördüncü imar planları da halktan itirazla karşılık görürken, Çevre ve Şehi,rcilik Bakanlığı aynı alan için beşinci kez imar çalışması yaptı.  

BAKANLIK KARABAĞLAR İÇİN NİHAİ KARARINI VERDİ

Karabağlar'ın Cennetçeşme ve Limontepe semtinde riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık bölgenin 101 hektarı için hazırlanarak askıya çıkartılan yeni imar düzenlemesi de kaosa yol açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahalle'lerinde yürütülecek kentsel dönüşüm faaliyetleri için nihai kararını verdi.

VATANDAŞLARDAN İTİRAZ GELDİ, 5'İNCİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI

Daha önceden hazırlanan dört planın aksine bu sefer detaylı bir çalışma yürüten bakanlık, hak sahiplerini yakından ilgilendiren yeni planları da bir ay süresince askıya çıkardı. Hazırlanan yeni planlara ek olarak alana ait detaylı imar çalışması yapılırken, ek raporlarda hak sahibi vatandaşların mevcut konutlarına dair tespitler de yer aldı.

SÜREÇ BİR AYDA NETLİK KAZANACAK

Askıya çıkan planlara tekrar itiraz gelmediği takdirde, riskli alan kapsamındaki konutlarda oturan vatandaşlarla gerekli uzlaşmaların yapılarak ardından ilçe belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile resmi yazışmaların yapılarak bölgedeki kentsel dönüşüm projesine start verilmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.