Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Adam yerine de koymayacağız

Kılıçdaroğlu: Adam yerine de koymayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

  • Ege Postası
  • 16.05.2017 - 15:01

Biz geçmişe bu ülkenin tarihine imza atmış kadınlar ve erkekleri saygıyla andık. Onlara hep birlikte saygı duymak zorundayız.

"HAYATLARI FETÖ İLE MÜCADELEYLE GEÇTİ"

10 cumhuriyet çalışan tam 198 gündür tutuklu. Nede? FETÖ terör örgütünü savunmaktan. Oysa bunların bütün hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçmiştir. Ahmet Şık 137 gündür tutuklu. İki genç eğitimci açlık grevi yapıyorlar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça. KHK ile işlerine son verdiler. O zaman bizi ölüme mahkum edin diyorlar.

"AÇLIK GREVİNDEN VAZGEÇİN"

Buradan sayın Binali Yıldırım’a özellikle rica ediyorum. Genç iki kişinin ölümüne izin vermeyin. Aileleri bir kabul edin görüşün onlarla. Göreceksiniz pırıl pırıl aileler. Anadolu’dan gelen pırıl pırıl insanlar. Buradan iki kardeşime de istirham ediyorum açlık grevinden vazgeçiniz.Sizin sorunlarınızı ister Türkiye’de ister dünyanın herhangi bir yerinde dile getireceğim. 

OĞUZ GÜVEN'İN TUTUKLANMASI...

Yine cumhuriyet gazetesinden internetin sorumlusu bir tweet atıyor. 55 saniye sonra “yanlış oldu bu” denerek siliniyor. Önce 7 gün gözaltı sonra tutuklama. İnsanda biraz ahlak olur vicdan olur. 

"TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA REZİL ETTİLER"

Adalet dağıtmıyor musunuz si? Oğuz Güven hapishaneye gülerek gitti. Çünkü o da biliyor ki içeride ve dışarıda olmanın farkı kalmadı artık. Türkiye cumhuriyetini cezaevine dönüştürdüler tüm dünyaya rezil ettiler.

“TOPLUMA KORKU SALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

Hiçbir askeri darbe döneminde bu tür acılar yaşanmadı. Şimdi 15 Temmuz’u fırsat bilip karşı darbe yaptılar milyonları perişan ettiler. Kontrollü darbe dediğim için üzerimize geldiler. Ben her yerde ve her zaman bilerek konuşuyorum. Topluma korku salınmaya çalışılıyor.

“KOMİSYONA GÖREV YAPTIRMIYORLAR”

Neden 15 Temmuz araştırma komisyonuna görev yaptırmıyorlar. Neden darbenin asıl sorumlularının ortaya çıkmasını istemiyorlar. Biz neyine ne olduğunu biliyorum. Evet oyu veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Hep söyledim Evet’in vebali büyüktür diye. Ortak olamayın diye. Ortak olanların bugün derin bir pişmanlık içinde olduklarını görüyorum. Çöken bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. Şu hale bakın 15 yıldır geldiğimiz noktaya bakın. Bütün dünya bize düşman. Düne kadar herkesle dosttuk.

“ELLİ SEFER UYARDIK”

Suriye’de batağa saplandık. Elli sefer uyardık. Bataklığa bizi sürüklemeyin dedik. Suriye’ye ders vereceğiz diye yola çıkanlar şimdi batının güçlü devletlerinden ders almaya başladılar. Bu benim ağırıma gidiyor.

“ADALAR YUNANİSTAN’IN İŞGALİ ALTINDA”

İlk kez bu dönemde ilk kez Türkiye cumhuriyeti devleti toprak kaybına uğradı. Bize ait adalar şu anda Yunanistan işgali altında. Çipras’a gidiyor bizim adalara ne oldu diye soramıyor. Fırça yiyecek çünkü. Seslerini çıkaramıyorlar. Hatalarını biliyorlar. Süleymanşah türbesinde kendi toprağını bırakıp kaçtılar. Türkiye cumhuriyeti devleti uygar dünyanın bir parçası olmaz zorundadır. Demokratik devlet olmak zorundadır.

ERDOĞAN’IN TRUMP İLE GÖRÜŞMESİ

ABD’de şu anda ne yaptığını bilmiyoruz. O yüzden eleştirmiyorum. Ama Türkiye lehine olursa saygı duyarız. Ancak işler Türkiye aleyhine gelişirse söyleyeceklerimiz olacak.

“ADAM YERİNE DE KOYMAYACAĞIZ”

Bu memleketin ahlaka ihtiyacı var. Sabırla birbirimizi dinlememiz lazım. İlla kavga diyorlar. Hakaret ediyorlar cevap bekliyorlar. Cevap vermeyeceğiz. Adam yerine de koymayacağız. Adaletin arandığı yer mahkemeler olmaktan süratle çıkıyor. Adaleti dağıtan hakim kanuna rağmen bildiğini okuyorsa bu ülkede adalet çökmüştür.

“GÜCÜ OLANIN DAMADI ÇIKACAK, GÜCÜ OLMAYAN…”

Gücü olanın damadı çıkarılacak gücü olmayan hapishanede ölüme mahkum edilecek. Anlayış budur. Ocak ayında darbe sonrasıyla ilgili araştırma komisyonu kuracağız dediler. Beş ayda komisyona üye olacak 7 kişiyi bulamadılar.

Referandum sonrası sonuca bir kez daha dikkat çekmek isterim. Ben söyledikçe yalan söylediler dediler. Bugün tek tek bütün gerçekler ortaya çıkıyor. Bugün tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Bağımsız ve tarafsız bir yargı yok. Ortak akıl istişare artık yok. Bir kişinin aklı Türkiye’ye yetiyor deniyor. Din ve vicdan özgürlüğü can ve mal güvenliği, adalet ahlak bunlar artı maalesef yok.

“BU BÖLÜMÜ DİKKATLE DİNLEMENİZİ İSTERİM”

Türkiye artı bir kopuş sürecinde. Bu bölümü dikkatle dinlemenizi isterim. 4 temel konuda kopuş süreci yaşanıyor.  Birincisi devleti yönetenler ile meclis arasında ciddi bir kopuş var. Bu tarihsel bir kopuştur ve Türkiye’yi felakete götürür.

İkincisi, taraflı cumhurbaşkanı ve ona oy vermeyen milyonlar arasındaki kopuş şimdi sadece ona oy verenlerin cumhurbaşkanı rolünü üstlendiği için milyonlarla arasında ciddi bir kopuş olacak.

Üçün temel koğuş adalet dağıtan yargı ile adalet arayan vatandaşlar arasındaki kopuştur. Adalet dağıtanlar artı üstünlerin hukukuna göre adalet dağıtıyorlar.

Dördüncüsü Türkiye’nin uygar dünyadan kopmasıdır. Bu dört kopuş devletin dinamiklerini çökerten kopuşlardır. Ama asla umutsuz değiliz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.