Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu durumları Başbakan'a anlattı

Kılıçdaroğlu durumları Başbakan'a anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarını, önceki gün Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde, Başbakan Binali Yıldırım’a anlattı.

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 11:56
Kılıçdaroğlu, Başbakan’a, “Bu genç iki insan açlık grevinde. Canlarına zarar gelmesinin kimseye faydası yok. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler. Sizden ricam bu gençler tekrar araştırılsın” dedi. Yıldırım’ın, “Cezaevinde mi yatıyorlar” diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Hayır, 63 gündür açlık grevindeler” dedi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na konu hakkında bilgi sahibi olmadığını, ancak ilgileneceğini söyledi. 

Yıldırım’ın bu sözleri üzerine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 30 arkadaşının imzasıyla Başbakan Yıldırım’a dilekçe sunarak konuyu anlattı. 

Dilekçede, Gülmen ve Özakça’nın ihraç edilmelerinin ardından işlerine dönmek için açlık grevine başladıkları anımsatılarak “Sağlık durumları her geçen gün daha da kötüleşmektedir” denildi. 

Bu arada Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Ankara Yüksel Caddesi’nde açlık grevine devam ediyor. 

TÜRKÜ ÇAĞRISI
Özakça, “Biz burada ilk günler elimizdeki pankartları kaldırır kaldırmaz hemen gözaltına alınıyorduk. Sonra slogan atmamak için karar aldık. Kendi aramızda sadece türkü söylemeye başladık, bizleri yine gözaltına aldılar. Şimdi gelin hep birlikte o türküleri birlikte söyleyelim bakalım yine gözaltına alacaklar mı'” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.