Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: 'Gel bu kişiyi kral yapalım!'

Kılıçdaroğlu: 'Gel bu kişiyi kral yapalım!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasayı değiştirelim, bu kişiye göre anayasa yapalım diyorlar. Ona da itiraz ederse ne yapacağı? Sayın Bahçeli’den istirhamım var. Gel bu kişiyi kral yapalım. Bir televizyon kanalı bağlayalım, sabah akşam konuşsun." diye konuştu. 

  • Ege Postası
  • 25.10.2016 - 14:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı faizlerden şikayet ediyor, indirin o zaman. Faizler yüzde 1’i geçemez diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim " dedi. 

Meclis grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan satır başları şöyle:

Amasra gibi Karadeniz’in incisi olan bir yeri neden kirletiyoru? Amasra’ya termik santrale eski bakanlar Veysel Eroğlu, Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce, Fatma Güldemet Sarı karşı çıktı.

Yeni bakan ‘termik santral yapacağım’ dedi. Adamına göre ÇED raporu hazırlanırsa olumlu çıkar. Amasra’ya gidip, görün, Amasralılarla konuşun. Elinizi vicdanına koyup kararınızı verin.

Bu kadar yol ve köprü yapmaktan övünen iktidar, Tekirdağ’a gelince duruyor. Tekirdağ’daki yol 11 yıldır bitmiyor. Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum. İki yolun yapımını belediyeye devredin, o yolu yapacağız. Tek isteğimiz var, yol yapımını belediyelere devredin.
İş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncüsüyüz. Avukat tutacak paraları yok. Aileleri, çocukları var. Bu vicdan denilen şey rantın içinde mi gizl? Bu insanların hakkını ne zaman koruyacaksı? Diyorlar ki ‘Mağdurlara sahip çıkıyorsun’. Ben zalime mi sahip çıkayım, mağdura sahip çıkacağım. Rant odaklı siyasi anlayış, insan odaklı siyaset anlayışı vardır. İnsan en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır.

Cumhurbaşkanının gittiği Bursa’da bir vatandaş işsizim diye bağırıyor. Binali Yıldırım işsizliği önleyeceğiz diyor m? Demiyor. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Kişiyi aç bırakırsan neyere gidece? Bursa’da bir başka vatandaş, ‘4 çocuğum var, dörtü de aç’ diyor. 4 çocuklu baba, hüngür hüngür ağlıyor. Buna hangi vicdan dayanır. Hiçbir ailenin geliri 600 liradan az olmayacak.

5 milyon 870 bin işsiz var, üniversite mezunları arasında işsiz daha fazla. Esnaf faiz batağı içinde. Türkiye’yi tefeci faizden ancak CHP kurtarır.

"MECLİS'E GETİR, DESTEK VERECEĞİM"

Başbakan faizlerden şikayetçi. Sen başbakan değil misi? Sen niye şikayet ediyorsu? Senin şikayet etmeye hakkın yok. Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikayetçi, çok yüksek diyor. Faizler yüzde 1’i geçemez diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim. Getiremezler, abileri izin vermez. Faizleri yüzde 1’e indiren düzenlemeyi getir, destek vereceğim. Devleti yönetemiyorlar.

Türkiye’nin OHAL’den çıkması, normalleşmesi lazım. Her şeyi dolara bağlayan sensin. Köprüyü, otoyolu dolara bağlayan sensin. Teşekkür ediyoruz yine de, ‘Dolar artışına CHP yol açtı’ demedi.

Senin adaletin sorgulanacaksa ben sorgulayacağım. Ben bu ülkede kim olursa olsun adaletle yargılanmasını istiyorum. Gazetecileri hapse atıyorlar. Ellerine silah alıp birini mi yaraladıla? Gazetecinin bir tek silahı var, o da kalem. Bilim insanlarını da hapse atıyorsunuz. Necmiye Alpay, darbe döneminde hapse atılmıştı, bugün de hapse atıldı. Bugünün 12 Eylül döneminden bir farkı yoktur, aynı koşullar var.

"DARBEYİ AKP YAPTI"

Bu ülkede darbe oldu, darbeyi AKP'e yaptı. Gazetecileri aydınları öğretmenleri öğrencileri askerleri hapse attı. Sadece Hatay'da 929 öğretmen açığa alınıyor. Ya bu çocuklara kim ders verecek. Gücü garibana yetiyor. Benim size sözüm söz öğretmen kardeşlerim. CHP yönetiminde sizi öğrencilerle buluşturacağım.

Demokrasi askıya alınarak darbe ile mücadele edilmez. 

"NELERİ İSTEDİLER, SİZ NELERİ VERDİNİZ"

Bir yapının terör örgütü olup olmadığına devletin güvenlik raporlarına değil, AKP ile ilişkileri bakılarak karar veriliyor. 

Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ne istediniz de almadınız’ dedi. Sayın Binali Yıldırım’a soruyorum; Neleri istediler, siz neleri verdiniz.

17 Aralık silahlı bir eylem değildi, niye 17 Aralık’ı milat alıyorla? Kendi yolsuzlukların üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Biz bu yolsuzlukların üstünü kapatmayacağız, kul hakkına sahip çıkacağız.

BAŞKANLIK TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı anayasal sınırlar içine çekilsin. Hükümet, yargı, medya kendi işine baksın. Bu ülkenin başbakanı var, bakanları var. Bir hükümetten iki farklı ses çıkıyor. 

‘A, B, C, planımız var’ diyor. Sorumluluğu olmayan biri söylüyor. Kim söylüyor, cumhubaşkanı söylüyor. Niye Türkiye’yi zor duruma sokuyorsun. Sorunun kaynağı Türkiye oldu. Kabile reisi bile Türkiye’yi azarlıyor.

Eskiden Ortadoğu'da sorun çıksa başvurulan kaynak Türkiye'ydi, şimdi sorunun kaynağı Türkiye. Kabile reisi bile Türkiye'yi azarlıyor.

Anayasayı değiştirelim, bu kişiye göre anayasa yapalım diyorlar. Ona da itiraz ederse ne yapacağı? Sayın Bahçeli’den istirhamım var. Gel bu kişiyi kral yapalım. Bir televizyon kanalı bağlayalım, sabah akşam konuşsun. 

Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partiyle ilişiği kesilir. Kesildi mi, kesilmedi.  Bu kadar yetkiyi sen hangi gerekçeyle istiyorsun. 

Sayın Binali Yıldırım'a çağrım var. CHP'nin içinde de var diyorlar.  Ucu nereye giderse gitsin her türlü soruşturmaya var mısı? Her türlü desteği vereceğim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.