Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: İzmir sonucu parlak değil!

Kılıçdaroğlu: İzmir sonucu parlak değil!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aynı zamanda vekil seçildiği İzmir'de alınan referandum sonucundan memnuniyet duymadığını ilk kez dile getirdi. Kılıçdaroğlu referandum sonrası ilk kez dile getirdi

  • Ege Postası
  • 14.06.2017 - 09:10

EGE POSTASI - Anayasa değişikliği teklifine yönelik halk oylamasının sonuçları hala tartışılmaya devam ediyor.

Ülke genelinde yüzde 51'le 'evet' çıkarken, İzmir'de yüzde 68 'hayır' çıkmıştı.

YÜZDE 68 ÇOK TARTIŞILDI

CHP'nin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir'de alınan yüzde 68'lik 'hayır' sonucu beraberinde tartışmaları da getirmişti. Kimi partili, yüzde 70'in altında kalınmasını başarısız bulurken, kimi partili de sonucu iyi şeklinde değerlendirmişti. İzmir'de alınan yüzde 68'lik sonucun Genel Merkez'de de memnuniyet yaratmadığıı uzun süre dillendirilmişti. 

İLK KEZ DİLE GETİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de alınan referandum sonucundan memnuniyet duymadığını ilk kez dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Ankara'da kendisini ziyarete gelen CHP Güzelbahçe heyetiyle sohbeti esnasında İzmir sonucuyla ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu.

SONUÇ PARLAK DEĞİL

CHP Güzelbahe İlçe Başkanı Kazım Çam'ın ilçede alınan referandum sonucuyla ilgili bilgilendirme yaptığı sırada, Kılıçdaroğlu araya girerek  "İzmir için aldığımız sonuç çok da parlak değil. Gerçekçi olmak lazım. İzmir genelinde AKP oyunu korudu. Orada beklediğimiz çözülme henüz olmuş değil" dedi.

GÜVEN: ELEŞTİRİ DEĞİL YOL GÖSTERİCİ

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e yönelik sözleri sonrası CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven şunları söyledi;

"Genel Başkanın sözlerini eleştiri olarak görmüyorum. Yol gösterici olarak görüyorum. İşaret ediyor, yol gösteriyor. 'Evet' diyen oylar İzmir'de  MHP ve AK Parti'nin oylarının toplamı. . MHP ve AK Parti'nin toplam oyu 31'de kalıyor. Bu MHP ve AK Parti'nin blok oyu. Hayır bloğunda yüzde 12 civarında artış var. Bu oy bizim çok başarılı olduğumuzu gösterecek bir oy değil. Ancak artış var. Blok olarak. Bu bizi umutlandıran bir oy. Devletin tüm imkanlarına karşı mücadele ettik. En çok bunu baskıyı da İzmir'de yaşadık. Buna rağmen MHP-AK Parti oylarında kayıp var. Bu oy kaybı ilerideki çalışmalarımıza yön verecek. Genel Başkanımızın da dikkatini çektiği bu nokta. Biz 'hayır' diyenler olarak varlığımızı devam ettirirsek yapıyı güçlendirirsek bu oylar daha da artar. Bizim bundan sonraki görevimiz bu bloğun oylarını arttırmak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.