Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na bir anons tepkisi de Ersin'den!

Kılıçdaroğlu'na bir anons tepkisi de Ersin'den!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana mitinginde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bazı gazeteci ve yazarların isimlerini anons etmesine CHP içinde bir tepki de İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin’den geldi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2016 - 16:22

EGE POSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana mitinginde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bazı gazeteci ve yazarların isimlerini anons etmesi parti içinde çatlağa neden oldu. 
CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek gibi vekiller  Ilıcak ve Altan'ın isimlerinin anons edilmesine tepki göstermişti.
CHP'de bir tepki de İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin’den geldi. 


Ersin yazılı açıklamasında  şu ifadeleri kullandı;
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bazı gazeteci ve yazarların isimlerini, bizzat anons edip(onlar şimdi hapiste ama aynı zamanda bu meydanda, Cumhuriyet, Demokrasi ve Mustafa Kemal’in meydanında) diyerek alandakilere alkışlatması, hem partide ve kamuoyunda tepkilere neden olmuş ve hem de Ergenekon ve Balyoz mağdurlarını bir kez daha ve muhtemelen eskisinden daha acı bir şekilde mağdur etmiştir.
Oysa hiçbir zaman Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmayan bu kişiler, bir dönem yalan ve iftiralarla dolu yazıları ve söylemleri ile FETÖ'ye tetikçilik yaparak, bazıları cezaevlerinde yaşamını yitiren yüzlerce kişi ve yakınlarının ağır biçimde mağdur edilmelerinde ve TSK'lerine yönelik tarihin en büyük kumpasında, yol gösterici ve yönlendirici olmuşlardır. Türkiye'yi adım adım 15 Temmuz kanlı darbe girişimine sürükleyen terör kadrosu içinde ve aktif olarak yer aldıkları da yadsınamaz.
FETÖ üyesi olmaktan tutuklu olan bu kişilerin, bir süre önce CHP'li bazı Milletvekilleri tarafından cezaevinde ziyaret edilmeleri ve ardından sayın Kılıçdaroğlu tarafından, sanki saygın kişilermiş gibi, isimlerinin anons edilerek alandakilere alkışlatılmaları, kamuoyunun kafasını karıştırmıştır.Dolayısıyla,CHP ile  FETÖ'cülerin dirsek teması olarak algılanabilecek bu davranışların hangi amaçla yapıldığı izaha muhtaçtır.
Ayrıca, önceki yıllarda bu kişilerin ağır iftiralarına muhatap olan ve bunu bedelini de ödeyen, partideki üst düzey bazı siyasetçilerin, bu gelişmeler karşısında sessiz kalmaları da son derecede ilginçtir."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.