Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na 'İlle de demokrasi olsun' konseri

Kılıçdaroğlu'na 'İlle de demokrasi olsun' konseri

15 Roman gencin Hamdi Akatay'ın şefliğinde kurduğu senfoni orkestrası, referandum çalışmaları için 4 Mart'ta İzmir'e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na konser verecek. Konserin adı; İlle de demokrasi olsun.  Roman gençlerden 'İlle de demokrasi olsun' konseri

  • Ege Postası
  • 24.02.2017 - 10:35

İzmir'de karşılaştıkları ayrımcılığa müzikle isyan ederken yaşam tarzları, müzik ve kültürlerini küçümseyenlere karşı konservatuara giren 15 Roman gencin Hamdi Akatay'ın şefliğinde kurduğu senfoni orkestrası, referandum çalışmaları için 4 Mart'ta İzmir'e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na konser verecek. 

İzmir'inTepecik Semti’nde ayrımcılığa karşı tepkilerini konservaturı kazanarak gösteren 15 Roman genç üç yıl önce Hamdi Akatay'ın şefliğinde senfoni orkestrası kurarak Mozart’ın senfonilerini Roman müziği ile düzenledi. Tepecik Filarmoni Orkestrası, "İlle de Mozart olsun" adıyla çok sayıda konser verdi. Gençler bu kez  4 Mart'ta İzmir'e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na konser verecek. Konserin adı, "İlle de demokrasi olsun".

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde saat 17.00'da Türkiye'nin çeşitli illerinden 150'nin üzerinde Roman derneği başkan ve üyelerinin katılımıyla yapılacak konserde ev sahipliğini Konak Belediyesi üstlendi.

Roman olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Ülkemizin demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden  geçiyoruz. O nedenle konsere bu başlığı koyduk. Biz Romanlar, demokrasiden pek nasibini alan kesim değiliz ama ülkemize hizmet sevdasıyla yanıyoruz. Anayasa değişikliğini içeren 18 madda içinde de demokrasi yok. Bu nedenle 16 Nisan'dan 'hayır' çıkacağını düşünüyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.