Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na İzmir'den anlamlı davet!

Kılıçdaroğlu'na İzmir'den anlamlı davet!

Zeytinlik sahalarının madencilik sektörü ile sanayiye açılabileceğine yönelik tartışma sürerken, Buca Belediyesi'nin 'eğitime zeytin dalı' projesi hayata geçiyor. Projenin ilk ayağı olan zeytin fidanı dikim töreni için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na davet gitti. Zeytinlik tartışmaları sürerken

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 15:46

EGE POSTASI - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın üretim ve yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı'nda zeytincilik yasasını değiştirmek istemesi üzerinden tartışmalar sürüyor.

Zeytinlik sahalarının madencilik sektörü ile sanayiye açılabileceği, tepkileri de beraberinde getirdi.

Hükümetin zeytin alanlarına yönelik attığı adıma başta CHP olmak üzere muhalefet sürerken, İzmir Buca'da çok önemli 'zeytin' projesi start alıyor.

EĞİTİME ZEYTİN DALI

Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina'nın görevde geride kalan 3 yılını basın mensuplarıyla paylaştığı lansman toplantısında duyurduğu 'eğitime zeytin dalı' projesi hayata geçiyor.

Buca Belediyesi, ilçede belediyeye ait olan farklı parsellerdeki atıl durumdaki toplam 175 bin metrekare tarım arazisine zeytin fidanı dikecek. Daha sonra elde edilecek zeytinler işletmecilere satılacak. Gelir ise eğitime katkı olacak. Eğitim vakıfları ile imzalanacak protokol sonrası bu vakıflar aracılığıyla üniversite öğrencilerine zeytinlerden elde edilecek gelirle burs imkanı sağlanacak. Proje kapsamında toplam 17 bin 500 ağaç dikilecek. Proje kapsamında çok sayıda vatandaşa da istihdam imkanı sağlanacak.

KILIÇDAROĞLU DAVET EDİLDİ

Proje üzerine uzun süren çalışmalar tamamlanırken, belediye ilk olarak 33 dönümlük araziye zeytin fidanı dikecek. 

Zeytinlik tartışmalarının sürdüğü ortamda belediyenin zeytinlik yaratma ve bu alandan elde edilecek gelirle öğrencilerin eğitimine katkı koymaya yönelik 'eğitime zeytin dalı' projesi için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na davet gitti.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, projeyi CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'le paylaştı. Partinin il başkanlığı da Genel Merkez'e gönderdiği yazıyla Kılıçdaroğlu'nu projenin start alacağı törene davet etti.

Kılıçdaroğlu'nun törene katılması bekleniyor. Tarih olarak ise CHP Lideri'nin programına göre dönüş yapılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.