Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Arslan'a talimat

Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Arslan'a talimat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki hafta serviste unutularak yaşamını yitiren Alperen Sakin’in ailesini arayıp başsağlığı diledi. Ardından Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı arayan Kılıçdaroğlu’nun Başkan Arslan’a “Aileye destek olun. Psikolojik olarak desteğe ihtiyacı var ilgilenin” dediği, Başkan Arslan’ın da hemen harekete geçtiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Arslan'a talimat

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 11:02

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Çiğli’de önceki hafta serviste unutulunca havasızlıktan yaşamını yitiren anaokulu öğrencisi 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ailesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arayarak başsağlığı dilediği ve her türlü desteğe hazır olduklarını söylediği öğrenildi. Konuyla ilgili Çiğli Belediye Başkanı Arslan’ı arayarak talimat veren Kılıçdaroğlu’nun “Ailenin yanında olun” dediği ifade edildi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2 gün önce Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile birlikte aileyi ziyaret ettiklerini söyledi. Arslan “Genel Başkan aramadan daha önce biz aileyi ziyaret etmiştik. Daha sonra da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aileye başsağlığı diledi. Acılarını paylaştı” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendisine talimat verdiğini ifade eden Başkan Arslan, “Ailenin durumundan bahsederek psikolojik destek konusunda destek olun dedi. Biz de bir özel klinikle görüştük ve destekte bulunacağız. Genel Başkanımızın talimatlarını yerine getirdik. Özel klinik yardımcı olacaklarını bildirdi. Destek verilmeye başlandı” diye konuştu.

“PENCEREDEN GÖREBİLECEKLER”

Ayrıca acılı ailenin talebi üzerine evlerinin bulunduğu Çağdaş mahallesinde bir oyun grubu bulunan çocuk parkına Alperen Sakin isminin verileceğini belirten Başkan Arslan “Cumhuriyet Sitesi’nde çocuğumuzun adını, ailesinin pencereden görebileceği kadar uzaklıktaki bir parka vereceğiz. Biz de belediye olarak her zaman çocuğumuzun ailesinin yanındayız çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

OKULLARI ZİYARET EDECEĞİZ

Çocukların okul öncesi eğitimde emanet edildikleri bu okulların denetiminin önemli olduğunu belirten Başkan Arslan bundan sonra okulları yetkileri dışında kalmasına rağmen ara sıra ziyaret edeceklerini söyledi. Başkan Arslan, “Devletin ciddi önlemler alması gerekiyor. Çocuklar bu tür kurumlara emanet ediliyor. Bunları denetleyen organların çok iyi çalışması gerekiyor. Bu tür olayların bundan sonra olmamasını diliyorum. Bizim yetkimiz yok ama bundan sonraki süreçte biz de bu tür kurumları okul öncesi çocuk eğitim kurumlarını sık sık ziyaret edip yerlerinde göreceğiz” şeklinde konuştu.

Okul servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen havasızlıktan öldü

Tanrıkulu'ndan Alperen önergesi

Milli Eğitim Müdürü'nden 'Alperen' açıklaması

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.