Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun konvoyuna Artvin’ in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 3 askerden jandarma er şehit oldu. CHP Liderinden ilk açıklama...

  • Ege Postası
  • 25.08.2016 - 14:20

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, konvoyun güvenliğini sağlayan öncü güvenlik aracı ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Kısa süre sonra oradan yol taramasını sağlayan 3 askeri araca ateş açıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda 1 şehit

En öndeki aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam etti. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi. Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunu üzerine CHP genel başkanını karayolları binasına götürdü. Kılıçdaroğlu, daha sonra daha güvenli olduğu için Şavşat Kaymakamlığı'na getirildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin konvoya roketatarla atış hazırlığında olduğu bilgisi var. Çatışmada 1 er şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP'li Özgür Özel saldırı için 'suikast girişimi' dedi. Bakan Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu açıkladı.

HDP'den Kılıçdaroğlu'na saldırı açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Çatışmada öncü güvenlik aracındaki 1 asker şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi. CHP lideri saldırı sonrası güvenli bir bölgeye götürüldü. Teröristlere ait bir roketatarın bulunduğu, çatışmada 1 teröristin de öldürüldüğü iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderini telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, güvenlik sağlandıktan sonra Artvin programına devam etme kararı aldı. 

İŞTE BUGÜN YAŞANANLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’e gittiği sırada Ardanuç İlçesinde çatışma çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu aradı

2 ASTSUBAY YARALANDI, 1 ER ŞEHİT OLDU

DHA'nın haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şavşat’taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde PKK’lı teröristler dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı.

CHP konvoyuna roket atacaklardı

ORMANLIK ALANDA PUSU KURULMUŞ

CHP milletvekili Özgür Özel'in aktardığı bilgilere göre konvoyun ön tarafından yol taraması yapan ve güvenlik önlemi alan 3 askeri araç vardı. Araçlar konvoyun 400-500 metre önünde gidiyordu. En öndeki araç, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Ardından o bölgeden konvoya ateş açıldı. İlk ateşte aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. CHP milletvekili Özel, "Eğer öncü aracın dikkatinden kaçsaydı, konvoya roketatarla ya da makineli tüfekle ateş açılabilirdi" dedi. Özgür Özel, "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı  bir çatışma başladığı sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Ağır yaralı askerimiz başta olmak üzere yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir anamuhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır" dedi.

AĞIR MAKİNELİ TÜFER VE ROKETATARLA SUİKAST GİRİŞİMİ

Özgür Özel şu bilgileri verdi: "Bugün Sayın Genel Başkanımız, daha önceden planlanmış olan ziyaret programını gerçekleştiriyordu. 15 Temmuz öncesinde Sayın Genel Başkanımıza ve CHP’de siyaset yapan kişilere yönelik hem suikast girişimleri olabileceği, hem de bu tip gezilerde güvenlik zafiyetine ilişkin çeşitli uyarılar vardı. Bunun üzerine yakın koruma ekibinin sayısının artırıldığı, bunun yanında CHP konvoylarıyla ilgili korumayı artırdıklarını hepiniz biliyorsunuz.

ASKERİ ARAÇ FARK ETMESE...

Biraz önce Artvin Valisinin verdiği bilgiye göre, terörist hareketlerin olduğu bölgeden geçileceği için ciddi tedbir aldıklarını, üç araçla öncü güvenlik sağladıklarını, bu araçların konvoyun geçişinden önce etrafı kolaçan ettiklerini, ağaçlık bölgede bir mevzilenmeyi fark ettiklerini, en önde giden aracın mevzideki hareketliliğe yöneldiği anda o mevziden ateş açıldığını, en önde giden aracın sürücünün ağır şekilde yaralandığını ifade etti. 

SUİKAST GİRİŞİMİ

Toplam üç askerimizin yaralandıklarını ifade etti kendisi. Bütün bilgiler, oradaki arkadaşlarımızı, koruma ekibimizin, genel başkana eşlik eden CHP’lilerin bize verdiği bilgiler birleştiğinde, konvoya yönelik ağır makinalı silah ve roketatarla suikast girişiminde olunduğu, ateş açılması sonucunda çatışma başladığı, genel başkanın birkaç yüz metre mesafedeyken konvoyun durduğu, CHP konvoyunu koruyanların isabet aldıklarını, konvoyun kendisinde isabet olmadığını görüyoruz.

Sayın Genel Başkanla konuştuğumuzda ‘Ben iyiyim ama siz askeri takip edin’ demişti.  Artvin valimiz, yaralı askerlerle ilgili her şeyin yapıldığını söyledi.
Dün yapılan MYK toplantısından sonra, Artvin’den sonra Şırnak ve Hakkari’ye il ziyaretine gidecekti. Güvenlik uyarıları ifade edildiğinde genel başkanımız terörün amacı vatandaşı evine, siyasetçiye de ankara’ya hapsetmek olduğunu söyledi. CHP’nin genel başkanı da, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri herkes teröre teslim olmadan hakkari’ye şırnak’a edirne’ye antalya’ya gitmeye, teröre ve teröriste inat savunmaya devam edeceğiz"

ROTETATARLA SALDIRACAKLARDI

CNN TÜRK Ankara muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre de daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li yöneticiler, suikast girişimleri olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun korumalarının sayısı bunun üzerine artırılmıştı. Konvoyda Özel Harekatçı timler de bulunuyordu. Ateş açılması üzerine Özel Harekatçılar, Kılıçdaroğlu'nun aracını sarıp güvenlik sağladılar, saldırganlara ateşle karşılık verdiler. Bir süre susan silahlar daha sonra yeniden ateş açıldı.

Bakan Ala: 'Saldırıyı kesin olarak PKK yaptı'

PANZERLE UZAKLAŞTIRILDI

Ünal Kaya, roket atma hazırlığında olan bir teröristin korumalar tarafından vurulduğu bilgisini verdi. Saldırıdan sonra Kılıçdaroğlu olay yerinden panzerle uzaklaştırıldı. Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra 30 araçlık konvoyun en sonunda bulunan makam aracına alındı. Güvenlik güçleri teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Hükümetten ilk tepki: Lanetliyorum

3 ASKER YARALI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açıldığını belirtti. Ala, "Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, iki astsubay da hafif yaralanmıştır" dedi. Ala saldırıyı yapan kesin olarak PKK olduğunu söyledi, "Saldırıyı hepimize yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz" dedi.

AK Partili vekil Kılıçdaroğlu'na PKK saldırdı

Çatışma devam ederken, güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

Kılıçdaroğlu'nun çatışmanın ardından güvenlik gerekçesiyle Şavşat'a geri döndüğü öğrenildi.

İKİNCİ SALDIRI

Savşat'a geri dönerken Meydancık civarında ikinci saldırının gerçekleşmesi üzerine Kılıçdaroğlu güvenlik amacıyla karayolları bölge müdürlüğü binasına götürüldü. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergahta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti. Aynı danışman Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun karayolları bölge müdürlüğü binasına alınarak güvenliğinin sağlandığı bildirildi.

KAYMAKAMLIK BİNASINA GELDİ

Olayın ardından bir süre Karayolları'na ait bir binada bekletine Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Şavşat Kaymakamlığı'na geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaymakamlığa gelişi sırasında bazı vatandaşlar kendisine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Son zamanlarda ihbarların artması üzerine Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı artırılmıştı. Ateş açıldığı anda görevli özel harekat polisleri de çatışmaya katılarak teröristlere karşılık verdi.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

KILIÇDAROĞLU: ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDIK

Kars’tan Artvin’e geçerken konvoyun çatışma ortasında kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu bilgiyi verdi: “Biz yola çıktığımızda yolda bir çatışma olduğuna dair herhangi bir uyarı yapılmadı. Sanırım biz geçerken başladı. Araçtan çıkarılmadığımız için tam olarak anlayamadık. Çatışmanın kiminle yaşandığına dair bir bilgi vermediler. Bizi zırhlı bir araçla Karayolları’nın tesislerine getirdiler. Korumalarımın bir kısmı benimle, bir kısmı orada. “

CANLI YAYINA BAĞLANDI

Artvin'deki saldırı sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu telefonla CNN Türk canlı yayınına da bağlandı.  

Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi. 

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu Habertürk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aradığını söyledi ve şöyle konuştu: “Geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bir helikopterin geleceğini güvenli olarak bizi götüreceklerini söylediler. İçişleri bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldıklarını ifade ettiler. Kendilerine nazik davranışlarından dolayı teşekkür ettim. Binali Bey’le de görüştüm. Binali Bey’e de teşekkür ettim.Benim bulunduğum araca herhangi bir kurşun isabet etmedi.”

'ALLAH'A VERDİĞİ BİR CANIMIZ VAR O DA MEMLEKET İÇİN FEDA OLSUN'

Daha sonra Habertürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Çatışmanın olduğu bir alanda olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri önlem alıp bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan sorun yok umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Programımızı iptal etmedik. Belediye binamız yeni yapıldı, açılışına gideceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz.  Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim."

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Konvoya roketli saldırı hazırlığı farkedildiği için çatışma yaşandığı öğrenildi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, NTV canlı yayınına katılarak şu bilgileri verdi:
"Olayı yeni öğrendik, arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Orada sinyal kesici aletler kullanıldığı için sağlıklı bir iletişim kuramadık. Genel Başkanımız, açılışa giderken orman tarafından bir ateş açılmış.

Genel Başkanımızın yanında bulunan koruma ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıkmış. Şu anda ortada herhangi bir üzücü durum yok ama bu tablo çok vahim bir tablo. Çatışmadan sonra neler yaşandığını öğrenip sizlerle paylaşacağız. Kemal Kılıçdaroğlu güvenli bir yere alındı.
Gök, "Darbe girişiminden sonra tehditler söz konusu muydu'" sorusuna şu yanıtı verdi: Türkiye siyasetinin ne kadar karmaşık olduğunu hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz'dan önce de bu tür tehditler alıyorduk. Darbe girişimi sonrası da Genel Başkanımızın korumalarını arttırdık. Darbe CHP olarak çok net bir duruş sergiledik. Sadece onlar değil Türkiye'de CHP'yi hedef seçen başka grupların olduğu da biliniyor. Artvin'de böyle bir olay olabiliyorsa gerçekten Türkiye çok ciddi bir durum içerisindedir. Heyet kalabalık bir heyet. Orada çok sayıda araç var, otobüs içerisinde çok fazla arkadaşımız var."

DURUMU İYİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Kılıçdaroğlu'na ualaşamadık ama durumunun iyi olduklarını biliyoruz" dedi.

'BU OLASILIKLAR HER ZAMAN HESAPLANIYOR'

Olayla ilgili bilgi veren CHP'li Gürsel Tekin, "Sayın Genel Başkanımızın güzergahında bir çatışma olduğu bilgisi aldık. Silahların şu an sustuğu ama operasyonun devam ettiği bilgisini aldım. Çok şükür arkadaşlarımızda bir sorun yok. Hangi örgüt henüz bilgi yok. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre güzergahta çok yoğun Özel Harekatçıların olması bölgede bir olay olduğunu gösteriyor. Güvenlik mensupları konvoyun ilerlemesine izin vermedi. Büyük ihtimalle geri dönecekler. Özel bir bilgi almış değiliz ama bu olasılıklar her zaman hesaplanıyor. Karadeniz'de Artvin gibi bölgelerde böyle bir şey beklemiyorduk ama demek ki oralarda da yaşanıyormuş" diye konuştu.

"ÇATIŞMA ARALIKLI OLARAK DEVAM ETTİ"
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda bulunan Seyit Torun da olayla ilgili şunları söyledi: "Şavşat'tan Ardanuç'a devam ederken konvoyumuz durduruldu. Çatışmanın ortasında kaldık, iki askerimiz yaralandı. Biz oradan ayrıldık ve tekrar güvenli bölgeye geldi. Çatışma aralıklı olarak devam etti. Şu anda durum değerlendirmesi yapıyoruz. Daha sonra karar vereceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.