Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek!

Kılıçdaroğlu: Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 7. gününde Bolu il sınırına girdi. Kılıçdaroğlu gazeteci Çiğdem Toker'e de ilginç bir açıklama yaptı, "Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek. Devamı da gelecek" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2017 - 10:49

Bolu Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün Bolu’yu kapsayan bölümüyle ilgili alınan önlemleri ve güzergahı açıkladı. Yürüyüş, Bolu ili sınırları içerisinde; Ankara- Bolu sınırından Gerede İlçesine kadar D-750 Karayolu, Gerede İlçesinden Bolu- Düzce sınırına kadar D-100 Karayolu güzergahı kullanılarak yapılacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşünde 7.gün, Vedat Türkali’nin kendi sesinden okuduğu “Bekle Bizi İstanbul” şiiriyle sabah 09.00'da başladı. Balyoz mağdurları ile Manisa Soma’da yaşamını yitiren madenci ailelerinin, Kamu-İş Sendikasının ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı yürüyüşte alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yürüyenlere jandarma komando birliği orman içinden ve yol kenarından eşlik ederken drone uçuşu da devam etti.

Aileler, Balyoz davalarında sanık olup yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart taşıdılar.

Pankartta Balyoz’dan hapis yatan, hastalığı nedeniyle salıverilen daha sonra da beraat eden emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak da yer alıyordu. Balyoz Davası’nda darbeye teşebbüs suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Kurmay Albay Murat Özenalp de yaşadığı büyük üzüntülerin sonucu geçirdiği beyin kanamasıyla yaşamını yitirmişti. 

MAHRUKİ TİŞÖRTÜNDE ERGENEKON MAĞDURLARI

Yürüyüşe Nasuh Mahruki ve beraberindekiler de katılırken üzerlerine Ergenekon kumpas sürecinde yaşamlarını yitiren Kuddusi Okkır, Türkan Saylan gibi isimlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giydiler.

Soma’da 2014’de yaşanan maden felaketinde yaşamını yitiren 301 maden şehidinin aileleri de bugünkü yürüyüşte dikkat çeken bir diğer grup oldu. Madenci baretleriyle gelen aileler, facianın asıl sorumlularının yargılanarak ceza almaları için yürüyüşe destek verdiklerini belirttiler.

BUGÜN MYK

CHP dünkü grup toplantısının ardından bugün de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını yürüyüş molasında yaptı. 

YOĞUN GÜVENLİK SÜRÜYÜR

CHP lideri Kılıçdaroğlu başta olmak üzere yürüyüşe katılanlara ilişkin yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor. Bugün de yürüyüşçülere 200 kişilik bir jandarma komando birliği eşlik ediyor. Birliğin bir bölümü ellerinde ağır makineli silahlarla, ormanın içinden yürürken; bir bölümü de ormanın içine serpiştirilmiş halde yürüyor. Dronelar ile düzenli olarak yürüyüş güzergahı taranıyor.

Kamu-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı yürüyüşte, Bolulu vatandaşların bir bölümü arabalarıyla getirdikleri suları, bir bölümü de kuruyemişleri yol boyunca yürüyüşçülere dağıttılar.

"DEVAMI DA OLACAK"

Bu arada Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden ilginç bir not aktardı. Toker bugünkü yazısında yürüyüşte sohbet ettiği Kılıçdaroğlu'na Maltepe’den sonraki hedeflerinin ne olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ise “Orada bitmeyecek. Devamı da olacak” oldu.

DEMİRTAŞ YANITI

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'ne uzanıp uzanmayacağına ilişkin soruya ise, "Böyle bir hazırlığımız yok" yanıtını verdi. 

ANKARALI TURGUT DA YÜRÜYÜŞTE

Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne sanatçılardan da destek gelmeye devam ediyor. Yürüyüşün dünkü bölümüne Sanatçı Hüseyin Turan ile Ankaralı Turgut da katıldı. Ayrıca Genco Erkal ve Emre Kongar da yürüyüşe katıldı.

Bazı güreşçiler ve atletler de CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla beraber yürüdü.

BOLU VALİLİĞİ, YÜRÜYÜŞ İÇİN ALINAN ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, yürüyüş sırasında kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeni ve yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanmasının esas olduğu, bu kapsamda alınacak güvenlik ve trafik önlemlerine yürüyüşü düzenleyen ve katılanların uymasının zorunlu olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması amacıyla etkinliğe sonradan katılanlar güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra yürüyüş konvoyuna alınacaktır. Yürüyüşe katılanların kolluk görevlilerince tanınması amacıyla katılımcılar tarafından kendilerinin ayırt edilmesini sağlayacak yelek vb. giysiler kullanılacaktır. Yürüyüş, Bolu ili sınırları içerisinde; Ankara- Bolu sınırından Gerede İlçesine kadar D-750 Karayolu, Gerede İlçesinden Bolu- Düzce sınırına kadar D-100 Karayolu güzergahı kullanılarak yapılacaktır. Yürüyüş sırasında yol kenarında bulunan yaya yolları, banket ya da kaldırımlar kullanılacak, trafikte seyreden araçların geçişine engel olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir. Yürüyüş güzerg'hında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır. Yürüyüşe katılanların can güvenliğinin ve trafik düzeninin temini bakımından yürüyüş her gün hava kararmadan önce sonlandırılacaktır." 

'Adalet Yürüyüşü'nde sürpriz

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.