Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimi bebeği, kimi kedisiyle...

Kimi bebeği, kimi kedisiyle...

İzmir'in Çeşme ilçesinden Sakız Adası'na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 62 sığınmacı Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken, bir sığınmacının yanında kedisini de götürmeye çalışması dikkat çekti. Umuda yolculukta iç parçalayan manzaralar

  • Ege Postası
  • 03.02.2017 - 15:51

Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, Çiftlik Mahallesi açıklarında bir şişme bot belirledi. Botu durduran ekipler, şişme botta ikisi engelli 62 sığınmacının olduğunu belirleyerek müdahale etti. Hayatlarını tehlikeye atarak umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar, ekiplerce kurtarılarak Sahil Güvenlik botuna alındı. Sığınmacılar, TCSG 24 Sahil Güvenlik botuyla Çeşme iskelesine götürüldü. Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların küçük yaştaki çocuklarının bottan inmesine yardımcı oldu. Sığınmacıların arasında bulunan 1'i erkek, 1'i kadın iki engelli sığınmacı, Sahil Güvenliğin şişme botuyla Çeşme iskelesine getirilerek Sahil Güvenlik ekiplerinin de yardımıyla iskeleye çıkarıldı.

KEDİ İLGİ ODAĞI OLDU
3'ü Kongo, 1'i Tunus, 58'i de Suriye uyruklu olan sığınmacıların arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu gözlenirken, Suriyeli Tarık Kamci'nin, özel çantası içinde taşıdığı Samba adlı İran kedisi işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen sığınmacıların ilgisiyle karşılaştı. Suriyeli Kamci, özel çantasından çıkardığı Samba'yı kucağında sevip okşarken, diğer sığınmacılar da kediye sevgilerini gösterdi. Sığınmacılar, daha sonra Çeşme İskelesindeki çadıra alındı. Göçmenlere Uluslararası Göç Örgütü temsilceleri tarafından yiyecek ve içecek dağıtılırken, kişilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.