Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da seçmensiz delege seçimi

Kiraz'da seçmensiz delege seçimi

CHP Kiraz İlçe Başkanlığı'nda ilçe saymanı ve yöneticilerinin, köylerde delege seçimlerini sandık kurmadan, köyllere hazirun listesi imzalatıp, isimleri kendileri belirledikleri öğrenildi. Kiraz İlçe Yöneticisi, Başkan Yardımcısı Mehmet  Kani "Hazirunu bana teslim ettiler 5 kişiye imzalat dediler.  Seçim bugün yapılmalı. Ama sandık yok" dedi. O ilçede hazirun elden ele

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 12:13

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP Kiraz İlçe Başkanlığında "Sandık kurmadan delege seçiliyor" iddiası ilçeyi karıştırdı. Önceden köy olan ve şimdi mahalle statüsüne geçen bölgelerde İlçe Saymanı İbrahim Gözüm ve bazı ilçe yöneticilerinin köyleri gezerek hazirun listesi imzalattıkları, delegeleri ise ilçe binasında kendilerinin belirledikleri öne sürüldü.

İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kani iddiaları doğrulayarak kendisine de hazirun listesi teslim edildiğini ve en az 5 kişiye imzalatıp vermesinin istendiğini söyledi. Kani "Delege seçimi olmadan hazirun listelerini üyelere imzalattılar. Benim kendi oy kullanacak olduğum yerde değil ama oturduğum yer Arkacılar Mahallesi'nde seçim bugün yapılması gerekirken, dün bir sayman bir yönetim kurulu üyesi, üyeleri arayıp bulamayınca hazirun listesini en az 5 kişiye imzalatmam için  bana teslim ettiler. Sandık kurulmadı ve seçim yapılmadı. Bana 'en az 5 tane üyenin imzasını attır teslim et' dediler" dedi. Sadece bir mahallede değil bir çok mahallede aynı şekilde delege seçimlerinin yapılmadığını ifade eden Kani bir delege adayının yerine, oy kullanmaya gitmediği gerekçesiyle, bir başkasının yazıldığını söyledi. Kani, "Aynı şekilde Kahraman Mahallesi'nde de hazirun imzası için çalışma yaptılar. Aydoğdu Mahallesi'nde de aynı. Delege seçimlerini yapmadan, delegeleri ilçe başkanlığında belirlediler. Hazirıun listesi imzalatıp kendileri belirliyorlar. Bütün köyler böyle. Örneğin Aydoğdu Mahallesi'nde 2 delege çıkıyor. Biri Salim Alkan biri de bir başka isim olacakken Salim Alkan'ın oy kullanmaya gitmediği gerekçesiyle başkasını yazmışlar listeye. Hazirun listesi köylerde imzalanıp geliyor bu yasal değil" dedi.

İlçe binasında kendi istedikleri isimleri delege seçmelerinin doğru olmadığını vurgulayan Kani "Şikayetlerimizi İl Yönetimine ilettik sonuç bekliyoruz" dedi. Mehmet Kani, "Bir tane dahi il y'neticisi gelmedi g'zlemci olarak. Çiğli ilçeye beş y'netici g'revlendirilirken Kiraz'ı arayan soran, m'dahale eden yok. Kiraz ihmal ve g'zardı edildi" diye sitem etti. 

BAŞKAN GÜVEN, "İNCELEYECEĞİZ"

Öte yandan köylerde çalışmalarını sürdüren ekip için İl Başkanlığı harekete geçti. İl Başkanı Asuman Ali Güven konuyla ilgili Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ'ın görevlendirildiğini belirterek "Okan Karlıdağ'ı Kiraz'a gidecek, inceleyecek. Kararlar verilecek. Düzeltilecek, yapılması gereken neyse yapılacak. Okan beyin incelemesi gerekli. İnceleme sonrasında işlemleri tamamlayacağız" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.