Dolar 32,4834
%0.11
Euro 34,7439
%0.07
Altın 2.472,070
%0.4
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkoluk çeşmesinin taşınma kararına tepki

Kırkoluk çeşmesinin taşınma kararına tepki

İzmir'in Ödemiş İlçesinde Salihli yolu üzerinde bulunan Kırkoluk çeşmesinin trafik sıkışıklığına neden olduğu gerekçesiyle belediye tarafından taşınmak istenmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Çeşmenin yakınlarında tezgah açan seyyar satıcılar karardan vazgeçilmesi için imza kampanyası başlattı Esnaf imza kampanyası başlattı

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 13:50

Ödemiş Belediyesi, Bozdağ Yaylası'nda Salihli yolu üzerinde bulunan Kırkoluk çeşmesinin, trafiği rahatlatmak amacıyla taşınmasına karar verdi. Salihli, Ödemiş, Akhisar ve İzmir'den gelen yolcuların bu çeşmeden su doldurduğunu söyleyen esnaf ise çeşmenin tarihi olduğunu savunarak karara tepki gösterdi. Kırkoluk çeşmesinin 104 yıldan beri var olduğunu belirten pideci Şenay Sarıgül, "Burada tam 26 yıldır esnaflık yapıyorum. Bu çeşmenin taşınmasını istemiyoruz. Sadece bizler değil, buraya her hafta Turgutlu, Salihli, Manisa, Ödemiş hatta İzmir'den gelen vatandaşlar da buradan su dolduruyor.

Tarihi çeşmenin kaldırılmasını asla istemiyoruz. Bunun için topladığımız imzaları belediyeye vereceğiz" dedi. İzmir'den geldiğini söyleyen Ünal Çınar ise "Bu tarihi çeşme uzun yıllardan beri burada var. Yoldan gelip geçenler burada hem dinleniyor hem de bidonlarını dolduruyor. Kaldırılması yerine trafik düzenlemesi başka şekilde de yapılabilir" dedi. Esnaftan İsmail Teke, çeşmenin taşınmasıyla işlerinin azalacağını belirterek Ödemiş Belediyesi'nin bu düzenlemeden vazgeçmesini istedi.

"TARİHİ İSE KURULDAN ONAY ALIP TAŞITIRIZ"

Çeşmenin karayolu üzerinde olmasının büyük sıkıntı yaşattığını söyleyen AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yolun dar olması nedeniyle ölümlü kazaların meydana geldiğini dile getirdi. Çeşmeye yaklaşık 250 metre uzaklıktaki Değirmenboğazı Mevkii'nde modern bir tesis yapacaklarını belirten Badem, "Kırkoluk çeşmesi tarihi değil, kurulun böyle bir tescili yok. Daha 3 gün önce Anadolu'da bir türbeyi taşıdılar. Eğer bu çeşmenin tarihi bir özelliği varsa, kuruldan onay alıp taşıtırız. Çünkü şuan orda hayati bir tehlike var. Karayolu üzerinde olmaması gerekiyor. Ayrıca orda satılan ürünlerin sağlık kontrolü yapılmıyor. Sergilerin hiçbir kontrolü yok. Daha da önemlisi, tuvaletleri yok. Biz mükemmel bir tesis yapıyoruz. Tesisin ihalesi bitti, çeşmeyi her halükarda taşıyacağız. Tehlikeli ve üzücü bir kazanın yaşanmaması için tedbir almak zorundayız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.