Dolar 32,4988
%0.27
Euro 34,5975
%0.3
Altın 2.472,920
%-0.41
Bist-100 9.571,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kısıkköy-Belevi duble yol çalışmaları devam ediyor

Kısıkköy-Belevi duble yol çalışmaları devam ediyor

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kısık Köy ile Belevi arasındaki 47,5 kilometrelik güzergahta yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vekil Kaya ve Başkan Görmez'den çifte mesai

  • Ege Postası
  • 29.11.2016 - 12:14

Kısık Köy ile Belevi güzergahında yenilenme çalışmaları devam eden 47,5 kilometrelik duble yol çalışmalarını yerinde inceleyen Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yenilenen duble yol üzerindeki yaklaşık 20 kavşakta da düzenleme yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski karayollarından biri olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir-Aydın Karayolu da aynı proje kapsamında yenileniyor. Kısık Köy’den başlayıp Belevi’ye kadar uzayan 47,5 kilometrelik yol duble yol olarak altyapı çalışmalarıyla birlikte yeniden inşa ediliyor.

“Bütün projelerin takipçisi olacağız”
Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı ve yöresinin çok hızlı biçimde geliştiğini, İZBAN’la birlikte toplu ulaşımda önemli bir hizmetin hayata geçtiğini belirterek “ bölgemizde uygulanan bütün projeleri yakından takip ediyoruz. Olası sorunlar ve gelişmeler hakkında bilgi alıyoruz. Kısık Köy-Belevi projesi tamamlandığında ise karayolu ulaşımında kaliteyi daha da yükseltmiş olacağız” dedi.

“Torbalı kamu yatırımlarında altın yıllarını yaşıyor”
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin kamu yatırımları bakımından altın yıllarını yaşadığını belirterek şunları söyledi “ sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, tarımda, çevrede çok büyük projeler uygulanıyor. Her gün on binlerce aracın kullandığı İzmir-Aydın karayolu yaklaşık 200 kilometreyi aşan bir uzunluğa sahip. Bu yoldaki genişletme çalışmaları tamamlandığında hem trafik akışı rahatlayacak hem de yol baştan aşağı modernize olacak. Turizm, sanayi, tarım gibi çok önemli merkezlerin, eserlerin, bulunduğu güzergâhlardan geçiyor bu yolumuz” diye konuştu.

Altınordu'da tesis zirvesi

Altınordu'nun Torbalı'daki Metin Oktay Tesisleri'ni geliştirme projesi konusunda ilk adım atılarak bir toplantı düzenlendi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen ay İzmir'de kulüp başkanlarıyla yaptığı toplantıda gündeme gelen proje ile görevlendirilen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, bugün Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'la bir araya geldi. Metin Oktay Tesisleri'ndeki görüşmeye Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı. Görüşmeden önce, 80 dönüm arazi üzerine kurulu tesiste incelemelerde bulunuldu. Bu arada genç futbolcularla tanışan Milletvekili Kaya, daha sonra Başkan Özkan'dan kulübün yapılanma ve hedefleri ile ilgili bilgiler aldı.

Seyit Mehmet Özkan, tesislerin geliştirilmesi için B takım lojmanı, iki adet çim saha ve futsal salonuna ihtiyaç duyduklarını belirtti, şunları söyledi:

"Yıllardır devletten bir kuruş talep etmeden, tamamen öz kaynaklarımızla gençlerimizin Avrupa'daki akranları gibi eşit imkanlara sahip olması için tesisler kurduk. Ancak yatırımların sürmesi, Türk futbolu için model kabul edilen Altınordu projesinin devamı ve bu tesislerin genç milli takımlar merkezi olması için devletimizin desteği şart oldu. Düzenlediğimiz uluslararası turnuvalara gelerek bize her zaman manevi güç veren Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Milletvekili  Kaya ise, "Burada gördüklerimizden etkilenmemek mümkün değil. Tesislerin gelişimi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dan aldığımız talimatla İzmir kulüplerinin sorunlarını çözmek için çabalayacağız, projelerin takipçisi olacağız" diye konuştu. 

Toplantıda Altınordu'nun yapılmasını istediği projelerle ilgili detaylı bir dosyayı İZVAK aracılığıyla Milletvekili Atilla Kaya'ya iletmesi kararlaştırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.