Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kısırlık ve tüp bebek yöntemi anlatıldı

Kısırlık ve tüp bebek yöntemi anlatıldı

Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile düzenlenen ‘Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisi-Robotik Cerrahi ve Kapalı Operasyonlar’ konulu panel Bornova Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 22.05.2017 - 10:40

Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği panelle kısırlık ve tüp bebek tedavisi hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fatih Şendağ’ın konuşmacı olduğu konferans Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Türkiye’de ilk kez tek delikten Laparoskopik cerrahi ile rahim alınması ameliyatı yapan Prof. Dr. Şendağ, panelde vatandaşları kısırlık ve tüp bebek tedavileri ile robotik cerrahi ve kapalı operasyonlar konusunda bilgilendirdi. Kısırlığın nedenleri ve risk faktörleri gibi konularıda anlatan Fatih Şendağ, doğurganlığın 35 yaş sonrasında azalmaya başladığını ifade etti. Çocuk sahibi olamayanlar için izlenmesi gereken yöntemleri ve tanı testlerinin neler olduğunu da  anlatan Prof. Dr. Şendağ, aşılama yani rahim içine enjeksiyon uygulanması ve tüp bebek yöntemlerini de anlattı.  

Rahim kistlerini ve bunların ameliyetlerının da artık kamera ile kapalı şekilde yapıla bildiğini söyleyen Prof. Dr. Şendağ, konferans sonunda kendine yönelten soruları da yanıtladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.