Dolar 32,5475
%0.11
Euro 34,9059
%0.7
Altın 2.436,380
%0.15
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kışlada 70 asker hastaneye kaldırıldı

Kışlada 70 asker hastaneye kaldırıldı

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 64 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Vali Güvençer, askerlerin mevsimsel mide üşütmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Kışlada yine alarm...

  • Ege Postası
  • 28.05.2017 - 09:10

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen Salı günü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 askerin hastaneye kaldırılması, Er Hüsnü Özel'in yaşamını yitirmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, bugün de 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 70 asker, rahatsızlandı. Akşam yemeğinde çıkan et kavurma, pilav, çorba, ayran ve salatayı yiyen askerlerde, karın ağrısı şikayeti görülmeye başlandı. Birlikteki yetkili askerlerin ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Askerlerden 51'i Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne, diğerleri ise Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerin yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlendi. Serum tedavisi uygulanan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Bu arada, Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz da İlçe Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan askerleri ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

VALİLİK: 70 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI
Manisa Valiliği, Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 150 askerin revire başvurduğunu, bunlardan 70'inin sevk edildiktleri hastanelerde tedaviye alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kırkağaç Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda kadrolu ve eğitim görmekte olan 6 bin erattan 150 kadarı mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat etmiş, saat 23.00 itibariyle 70 asker sağlık kuruluşlarında müşahede altına alınmıştır. Sağlık kuruluşlarında yapılan ilk değerlendirmede ciddi bir zehirlenme ya da enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır."


MİLLETVEKİLLERİ ASKERLERİ ZİYARET ETTİ
Bu arada, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de Kırkağaç Devlet Hastanesi'nde tedavi gören askerleri ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı.

ASKERLER TABURCU OLDU
Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan 70 asker, tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Askerlerin, alay içerisindeki revirde, gözetim altında tutulacağı belirtildi.

ALİ GÜVENÇER: MEVSİMSEL MİDE ÜŞÜTMESİ
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa'nın Gölmarmara İlçesi kırsal Tiyenli Mahallesi'nde depremde hasar gören evlerdeki incelemleri sırasında Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'ndaki rahatsızlanan askerlerle ilgili açıklamada bulundu. 

Vali Güvençer, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve tedavi edilen tüm askerlerin kışlasına geri gönderildiğini söyledi. Vali Güvençer, "Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki rahatsızlık herhangi bir enfeksiyon veya gıda zehirlenmesiyle ilgili olarak ilişkilendirilmedi. Mevsimsel bir mide üşütmesi ve çocuklarımızın birbirinden psikolojik olarak etkilenerek sağlık kuruluşlarına müracaat etmesi vardır. Dün saat 03.00 itibariyle çocuklarımızdan sadece 1'ini sabaha kadar müşahede altında tutmaya karar vermiştik. Sabah saatlerinde 08.00 ile 09.00 arasında bütün çocuklarımız taburcu edildiler. Birliklerine döndüler. Alay Komutanlığı bünyesindeki tabipliğe de müracaat artık yok. Dolayısıyla Kırkağaç'ta vakanın önü tamamen alınmış durumda. Bir sorun kalmadı" dedi. (DHA)

Kışladaki gıda zehirlenmesi soruşturması sürüyor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.