Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kız kardeşini ve eniştesini öldürmüştü, tahliyesini istedi

Kız kardeşini ve eniştesini öldürmüştü, tahliyesini istedi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, miras yüzünden tartıştığı kız kardeşi Gülten Foçadan ve kocası Sedat Foçadan'ı öldürüp, çocukları Selin Foçadan'ı öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 1'i ağırlaştırılmış, 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet C. hakim karşısına çıktı.

  • Ege Postası
  • 11.05.2017 - 16:16

Olay, 6 Kasım 2015'de Kemalpaşa ilçesi Vali Kazım Dirik Caddesi 15 numarada meydana geldi. Gülten Foçadan (45) eşi Sedat Foçadan (51) ve iki çocuğuyla birlikte babalarından miras kalan evdeki bazı eşyaları almak için gitti. Evin anahtarı olmadığı için eşi Sedat ve oğlu M.F. (15), kırık cam penceresinden içeri girdi. Sedat Foçadan, içeriden keser ile kilidi kırmak istedi. Bu sırada evin anahtarı bulunan emekli banka müdürü Ahmet C. (56) de geldi. Kapıyı açan Ahmet C., içeride bulunan eniştesi ve yeğeni ile karşılaştı. Daha sonra evin içine giren kız kardeşi Gülten Foçadan ve Sedat Foçadan'a ateş etti. Karı koca olay yerinde yaşamını yitirirken, vücuduna üç kurşun isabet eden ve ağır yaralanan Selin Foçadan hastaneye kaldırıldı. M.F. ise hiçbir yara almadı. Kaçmak isteyen Ahmet C., polis tarafından olay yeri yakınında yakalanırken çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Savcı sanığı cezalandırılması yönünde mütalaa verdi
Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, Ahmet C. hakkında, 'kardeşi kasten öldürme', 'kasten öldürme' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı. Sanık Ahmet C. ilk görülen duruşmada, "Bu olay miras meselesinden kaynaklanmıştır. 2011 yılında ben evlendikten sonra kız kardeşimin beni aşırı derecede kıskanması nedeniyle meydana gelmiştir" demişti. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Ahmet C., sanık avukatı, müşteki Selin Foçadan ile avukatı katıldı. Müşteki avukatı, bu olayın tasarlayarak işlendiğini düşündüklerini bu nedenle sanığın 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan yargılanmasını, tutukluluk halinin devamını istedi. Sanık avukatı ise mahkemeden kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Savcı ise sanığın 1'i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını yönünde mütalaa verdi.

"Ben suçlu değilim"
Sanık avukatı savcının cezalandırma yönünde mütalaa vermesi üzerine süre istedi. Sanık Ahmet C., "Ben burada suçlu değilim. 545 gündür cezaevindeyim. Tahliyemi istiyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti, sanık avukatının talep ettiği soruşturmanın genişletilmesini reddederken, sanık avukatının süre talebi üzerine duruşmayı Temmuz ayına erteledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.