Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kobani lincinde karar yok

Kobani lincinde karar yok

İzmir'in Bornova ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce Kobani eylemi sırasında silahla vurulduktan sonra darp edilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüyle ilgili yargılamaya devam edildi.

  • Ege Postası
  • 01.03.2017 - 12:16

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, Kobani eylemleri sırasında silahla vurulup yaralanan, düştüğü yerde dövülen ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan HDP'li 38 yaşındaki Ekrem Kaceroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti, bilirkişiden raporun beklenmesi için duruşmayı temmuz ayına erteledi. 

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, öldürülen Ekrem Kaceroğlu'nun alesinin avukatları Nezahat Paşa ve Mustafa Rollas ile tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları Ercan Dönmez ve Tolga Turgut katıldı. 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K., Suat D., Kubilay A. ve Reşit A.  ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Mutlu, bir önceki duruşmada zorla getirilmesine karar verdiği tanıklardan Sentenet Keskin'in yatalak hasta olduğu için gelmediğini, dosyanın teknik bilirkişiye verildiği ve henüz dönmediğini belirtti. 

Tanık olarak dinlenen Arif Demirkaya, "Olay günü telefon ile Kubilay A.'nın babası ile görüştüm. Amacım Kubilay'ın babasını işe çağırmaktı o da benim gibi inşaatlarda çalışıyordu. Gittiğim işlere onu da götürüyordum. Olay sırasında ben dışırıya çıkmadım evdeydim. Polise herhangi bir ihbarda bulunmadım" dedi. Avukat Mustafa Rollas, tanık Arif Demirkaya'ya, "Kubilay'ın telofonuna senin adına kayıtlı telefon ile olay gecesi 00.10'dan ertesi güne kadar yüzlerce arama ve mesaj gönderildiği HTS kayıtlarından görülüyor. Kubilay ile ne konuştunuz" diye soru yöneltti. Tanık Arif Demirkaya avukatın sorusuna, "Bahsettiğiniz telefon numarası benim adıma kayıtlıdır, ancak o telefonu kızım kullanmaktadır. Ben kendi adıma kayıtlı başka bir numarayı kullanyorum ve Kubilay ile konuşmadım. İş için Kubilay'ın babası ile konuştum. Benim adıma kayıtlı o telefon ile kızım Kubilay ile konuşmuş olabilir. Kızım Kubilay ile arkadaştır" dedi. 


Ekrem Kaceroğlu

Avukat Rollas tanık Arif Demirkaya'nın kızının tanık olarak dinlenmesini, ayrıca bilirkişi raporunun dönmesi halinde rapordan ve görüntüden bir kopyanın kendilerine verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Mutlu, dosyanın teknik bilirkişiden dönüşünün beklenmesine, tanık Arif Demirkaya'nın kızının tanık olarak dinlenmesine, dosyanın bilirkişide olması nedeniyle değerlendirilmeyen TİB kayıtlarının bilirkişiden döndükten sonra değerlendirilmesine karar vererk duruşmayı temmuz ayına erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
7 Ekim 2014'te Kobani'ye yönelik DEAŞ saldırılarını Bornova Doğanlar Mahallesi'nde protesto edenlere polis müdahale etti. Bu sırada Ekrem Kaceroğlu, açılan ateş sonucu yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaceroğlu'na daha sonra mahalleden bir grup saldırarak dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Ekrem Kaceroğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybetti. Olayın ardından araştırma yapan polis, TOMA'nın üzerindeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaceroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan Reşit A., kardeşi Kubilay A. ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K.'yı gözaltına aldı. İzmir nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaceroğlu'nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, Kubilay A. ve Murat K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş eden Reşit A. ve Suat D.'nin Kaceroğlu'na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu Kubilay A. ve Murat K. da daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi. Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.