Dolar 32,4783
%0.21
Euro 34,5416
%0.14
Altın 2.475,330
%-0.32
Bist-100 9.535,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Dik duracağız, eğilmeyeceğiz

Kocaoğlu: Dik duracağız, eğilmeyeceğiz

Gaziemir’de gerçekleşen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Herkes Türkiye’nin üzerine çorap örmeye çalışıyor. Bundan kurtulmamız lazım. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Bu kötü gidişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak biz durduracağız” dedi. Kocaoğlu'ndan Gaziemir’de gerçekleşen törende önemli mesajlar:

  • Ege Postası
  • 23.03.2017 - 12:51

Türkiye'de çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin evsel atıkları daha hızlı ve sağlıklı toplanması amacıyla araç desteğini sürdürüyor. İlçe belediyelere bugüne kadar çöp kamyonu ve yol süpürme araçlarından oluşan 149 adet temizlik aracı, 38 bin adet çöp konteyneri ve 1000 adet moloz konteyneri hibe eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak satın aldığı 90 temizlik aracının tamamını “eşit bir biçimde” ilçe belediyelere dağıttı.

Gaziemir, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca, Konak ve Karabağlar belediyelerine araç dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İlçe belediyelerimizle birlikte İzmirli hemşerilerimizin çevresini güzelleştirmek; havasını, suyunu, toprağını temizlemek ve daha sağlıklı bir çevrede yaşayabilmelerini sağlamak için ele ele çalışıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki İkmal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı.

Kaostan çıkmanın yolu..

Konuşmasında, ülkemizde yaşanan sıkıntılı sürece de değinen Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’nin üzerine herkes çorap örmeye çalışıyor. Her taraftan dışlanıyoruz. Bundan sıyrılmamız lazım. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu kötü gidişi biz durduracağız” dedi.

Önceden Türkiye’nin başında sadece PKK belası varken, bugün terör örgütlerinin sayısının arttığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz nasıl oldu da bu noktaya geldik veya getirildi? Bundan bizim sıyrılmamız, kurtulmamız gerekiyor. Doğruyu bulup o yolda ilerlememiz gerekiyor. Bunun ilacı da, merhemi de birlik ve dayanışma. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta barış, dünyada barış’. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülke. Anadolu insanının, 50’nin üzerinde medeniyetin yaşandığı coğrafya bizim güzel ülkemiz. Bu eski coğrafyada yaşayan insanlar bize iki şey öğretti. Biri sabır, ikincisi yardımlaşma ve dayanışma. Bu ülkeyi bu beladan Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları kurtaracak. Biz ‘bu buradan, şu şuradan geldi; bunun inancı Alevi, bunun Sunni’ demeden, ayrımcı davranışları bırakıp bu kaostan el birliğiyle çıkmak zorundayız. Bu kaostan çıkmanın yolu hukukun üstünlüğ&uum l;, bu kaostan çıkmanın yolu insan haklarının gelişmesi, bu kaostan çıkmanın yolu ekonomik bağımsızlık ve üretmek, bu kaostan çıkmanın yolu ülkenin menfaatine, geleceğine ve bağımsızlığına uygun kararlar verip onu uygulamaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti böylece payidar kalır. Bunun için çok çalışacağız, dik duracağız, eğilmeyeceğiz, doğruda birleşeceğiz.”

60 milyon liralık araç desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin çevre temizliğini daha sağlıklı ve hızlı yapabilmesi için satın aldığı araçlar son teknolojiyle donatıldı. Atık su çekmek ve temiz suyu ihtiyaçlı yerlere taşımak için kullanılan vidanjörler 3 ton temiz, 5 ton atık su kapasitesine sahip. Çöp konteynerlerini yıkamak için özel olarak dizayn edilen konteyner yıkama aracı, ilçe belediyelerine büyük kolaylık sağlayacak. Moloz konteyner araçları ise evlerden çıkan molozların taşınmasında kullanılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerine 2010 yılında 5 bin, 2014 yılında 13 bin, 2015 yılında da 20 bin olmak üzere 38 bin çöp konteyneri, 16.5 milyon liralık yatırımla 30 ilçeye 149 adet çöp kamyonu ve süpürme aracı ile 1000 adet moloz konteynerını hibe etmişti. 90 yeni temizlik aracı ile birlikte bugüne kadar dağıtılan temizlik araçları ve konteynırların toplam maliyeti 60 milyon TL’yi buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.