Dolar 32,5825
%0.21
Euro 34,8344
%0.49
Altın 2.417,100
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Her şeyin başı dostluk

Kocaoğlu: Her şeyin başı dostluk

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi ile Belarus Başkonsolosu’nu ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, her iki ziyarette de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözüne özellikle vurgu yaptı; “Her şeyin başı dostluk” dedi. Kocaoğlu, büyükelçi ve başkonsolosu ağırladı

  • Ege Postası
  • 29.12.2016 - 09:31

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi ile Belarus Başkonsolosu’nu ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, her iki ziyarette de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözüne özellikle vurgu yaptı; “Her şeyin başı dostluk” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda ile  Belarus Başkonsolosu Vladimir Mironoviç’i makamında ağırladı.

Başkan Kocaoğlu’nu Romanya’nın İzmir Başkonsolosu Mioara Stefan ile birlikte ziyaret eden Büyükelçi Şopanda, Kasım ayında göreve başladığını ve ilk kez İzmir’de bulunduğunu belirterek, Türkiye ile Romanya’nın sadece yakın komşu değil, aynı zamanda iki dost ülke olduğu vurgusu yaptı. Şopanda, kültür-sanat, ekonomik ve turizm alanlarında iyi olan ilişkileri daha da yukarılara taşımak istediklerini de sözlerine ekledi. Romanya’nın Köstence kenti ile kardeş kent olma yönünde çalışmalar sürdürdüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu,  Romanya ile özellikle kültürel anlamda pek çok etkinlik düzenlediklerini ve bu sayıyı artırmayı arzuladıklarını ifade etti.

BELARUS'TAN DOSTLUK ELİ 

Belarus Başkonsolosu Vladimir Mironoviç de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyareti sırasında, İzmir ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Şubat ayında Belarus'un kültür bakanlığı düzeyinde İzmir'de temsil edileceği bir sanat etkinliği gerçekleştireceklerini söyleyen Başkonsolos Mironoviç, ortak bir protokol imzalayarak ilişkilerin geliştirilebileceğini ifade etti. İzmir ile Belarus arasında kardeş şehir ilişkisi başlatmak istediklerini de söyleyen konuk Başkonsolos, farklı kültür ve dinden çok sayıda insanın Belarus'ta huzur içinde yaşadığını ve kendi kültürlerini temsil ettiklerini dile getirdi. Mironoviç, turizm konusunda da  şirketlerle ortak hareket ederek işbirliğini artırmak istediklerini vurguladı.

Dostluk ilişkilerini geliştirmek için her türlü ortak çalışmaya açık olduklarını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, özellikle Fuar İzmir'de düzenlenen çok sayıda fuara Belarus'tan ziyaretçi ve katılımcı beklediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, her iki ziyarette de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözüne özellikle vurgu yaptı; “Her şeyin başı dostluk” dedi.

Konuk Başkonsolos Vladimir Mironoviç'in ziyaretinde İzmir Fahri Konsolosu Murat Reha Yorgancıoğlu ile Adana Fahri Konsolosu ve Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müdürü Mustafa Bayık da hazır bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.