Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'na sendika desteği

Kocaoğlu'na sendika desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu Belediyede 6 bin çalışan adına yetkili sendika Tüm Yerel Sen'in Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran’ı makamında kabul etti. Kıran, Hukuk Sekreteri Çetin Saygı  ve İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner'in de katıldığı ziyarette, öncelikle, Aziz Kocaoğlu’na 8 Eylül’de Selçuk'ta İZBAN açılışında yaşanan tatsız  olaylardan dolayı üzüntülerini dile getirerek “Bu İzmirlilere yapılmış bir hakarettir “ dedi. İZBAN krizinde, sendikadan Kocaoğlu'na destek

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 11:10

Tüm Yerel Sen'in Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.  Kıran 9 Eylül İzmir’in kurtuluş tarihinin, aynı zamanda sendikalarının kuruluş tarihi olduğunu belirtti. 

Tüm Yerel Sen'in Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Hukuk Sekreteri Çetin Saygı  ve İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner'in de katıldığı ziyarette, öncelikle, Aziz Kocaoğlu’na 8 Eylül’de Selçuk'ta İZBAN açılışında yaşanan tatsız  olaylardan dolayı üzüntülerini ileterek, “Bu İzmirlilere yapılmış bir hakarettir “ dedi.

9 Eylül'ün sadece İzmir’in kurtuluşu değil, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olduğunu belirten Kıran, "9 Eylül namus, 9 Eylül zafer, 9 Eylül bağımsızlık, 9 Eylül inanç, 9 Eylül hürriyet, gurur, kıvanç ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin mayasıdır" dedi, şunları söyledi: 

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, özgür bir devlet olarak ortaya çıkması, Türk Ulusu'nun vatanına sahip çıkmaktaki kararlılığı, ulusça var olma isteği; 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da doruğa ulaşmış, 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir'in kurtuluşu ile inandırıcı hale gelmiştir. Ulusal Bayram, Türkiye'nin Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üst düzeyde kutlaması gereken bir bayram olacaksa, o "Bayram" ın tarihi 9 Eylül'dür. Günümüzde siyasi iktidarlar, kendi emekçisini ve işgücünü bir tehdit olarak algılayan düşünsel algıda da doğal olarak kendisine tabi olacak, sözünü dinleyecek,bir anlamda uslu çocukları oynayacak ve anlamıyla siyasi iktidarın ve iktidarların arka bahçesi olacak sendikalar ve konfederasyonlar kurdurmaya     yönelmektedir. İşte bu yüzden sendikamız 9 Eylül gibi anlamlı bir günde kurulurken kendisine Atatürk’ün önderliğinde kurulan,Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını,egemenliğini,ulus ve ülke bütünlüğünü,laik düzenini,demokratikleşme ve ulusal çıkarları korumak sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterip bunun için mücadele etmeyi hedef kılmıştır."

Genel Başkan  Dr.Hakan Kıran, Kocaoğlu’na, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yemek konusunda atılan adımın da önemli olduğunu, memurlar arasında eşitsizlik olmaması için  bu başlangıcın tüm emekçileri kapsayan bir çözümle son bulmasını istediklerini dile getirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken,” Vatan-Emek-Cumhuriyet mücadelesindeki çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve takdir ediyorum.En son Adalet Yürüyüşü'nde 25 gün boyunca aralıksız yürümeniz, daha sonrasında Çanakkale'de 4 gün süren Adalet Kurultayı'nda “ Tüm Yerel Sen Adalet istiyor “ standınız ile büyük takdir kazandınız. Bu özverili  ve samimi davranışınız dolayısıyla şahsınıza ve sendikanıza teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum” dedi

Tüm Yerel Sen heyeti üzerinde Atatürk işlemesi olan bir Halıyı Aziz Kocaoğlu’na takdim ederken  eşi

Türkegül Kocaoğlu içinde üzerinde  Atatürk imzası olan kırmızı bir fular hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.