Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan birlik beraberlik çağrısı: '2. Kurtuluş Savaşı' vurgusu

Kocaoğlu'ndan birlik beraberlik çağrısı: '2. Kurtuluş Savaşı' vurgusu

Kırsal kalkınma hamlesine Küçük Menderes’te devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş’te üreticilere küçükbaş hayvan ve fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’na benzer bir süreçten geçtiğini hatırlatarak birlik beraberlik çağrısı yaptı. Kocaoğlu'ndan birlik beraberlik çağrısı:

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 12:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra ev sahibi Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk,  Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, CHP İl Başkanı Ali Asuman Güven, meclis üyeleri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşların  da katıldığı törende, 170 üreticiye toplam 668 adet koyun, koç, teke ve keçi ile 2522 üreticiye toplam 63 bin 350 adet meyve f idanı dağıtıldı. Törende küçükbaş hayvan dağıtımı için ilk kuraları Fadime Okatan ve Aynur Çakır adlı üreticilerin adına Başkan Kocaoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu çekti. Küçükbaş hayvan dağıtımının ardından üreticilere fidan dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için, 2015 yılında hayata geçirdiği proje ile Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk, Menderes ve Ödemiş ilçeleri ile birlikte bugüne kadar toplam 1535 üreticiye 5 bin 949 adet hayvan dağıtmış oldu. Yavrulayan küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı 6 bin 819'a ulaştı. Yeni dağıtılan meyve fidanları ile birlikte Ödemiş’te İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı meyve fidanı sayısı 486 bine ulaşırken, kent genelinde üreticiye dağıtılan ücretsiz fidan sayısı ise 2 milyon 900 bine ulaştı.

İZMİR İLE BİRLİKTE EGE KALKINIYOR

Törende Ödemişli üreticilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ege Bölgesi bu bölgede yetişen ürünlerin ihracatı ile gelişti ve tarım sanayisi kuruldu. İzmir ve çevresi bu üretim sayesinde Akdeniz’in en önemli ticaret merkezinden bir tanesi oldu. İzmir ve Ege bu ihracatla büyüdü. Halen emeği ile, alın teri ile, çabası ile üretmeye devam ediyor, kalkınmaya büyük katkı sağlıyor. Göreve geldiğimde tarıma, kırsala ne yapabilirim diye düşündüğümde en örgütlü, derli toplu yer olarak Küçük Menderes’i gördüm. Altyapıyı hep beraber geliştirdik, büyüttük. Tire’de sütü destekleyen yatırımlar başladı. Çok büyük bir firma 850 kişiye istihdam sağlayacak bir fabrikayı hizmete açtı. Bu zincirleme bir olay” diye konuştu ve havzaya sağladıkları destekleri  ile süren projelerini özetledi.

İZMİR’DE TURİZMİ FUAR SAYESİNDE AYAKTA TUTUYORUZ

Kocaoğlu sözlerinin devamında tarımsal ve hayvansal üretimde pazarlama alanında da yatırımlara başladıklarını hatırlattı ve “Bir yandan üretimi arttırmaya çalışırken, sınıflandırma ve paketleme tesisleri kurmaya çalışıyoruz. Pazarlama tesisleri kurmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar yavaş yavaş Türkiye’nin her yerine dağılmaya başlıyor. Büyükşehir Belediye başkanlarımız kırsal kalkınma daire başkanlığımız ile temas kuruyor ve kendi illerinde bizim sistemlerimizi uygulamaya başladılar. Bizim ülke olarak tarımsal üretimde mutlaka ve mutlaka 50-100 milyar dolar gibi ihracat artısı vermemiz gerekiyor. Hep birlikte aklın ve bilimin önderliğinde hemşerilerimize layık olmak zorundayız. Dünyada kentler, bölgeler, havzalar yarışıyor. Merkezi planlamanın yerelin ihtiyaçlarını , yerelin gerçeklerini yerel idare kadar algılaması, katılımcı yönetimi gerçekleştirmesi mümkün değil. Kaynakların israf edilmemesi için tüm planlamalarda, bütün yatırımlarda o kentin yerel yönetimiyle birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. En fazla ve en hızlı büyüyen kentler belirleniyor. İzmir de bunlar arasında ciddi bir başarı kazandı. Bugüne dek tarıma, hiç dokunulmadığı için, göz ardı edildiğinden ötürü tarımsal alandaki desteklerimiz öne çıktı. Aynı şekilde sanayiye de altyapı desteği veriyoruz. Turizme, hizmet sektörüne ciddi bir altyapı desteği sunuyoruz.  Fuarcılık ile İzmir’deki turizm ve hizmet sektörünü ayakta tutuyoruz. Yeterli değil ama bu iki sektörü kent merkezinde Büyükşehir Belediyesi olarak fuar ile ayakta tutuyoruz.”

“İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI” VURGUSU

Konuşmasını noktalarken birlik beraberlik mesajları veren Aziz Kocoağlu şunları söyledi: “Ne yaparsak yapalım, ne proje gerçekleştirirsek gerçekleştirelim, ülkenin birlik beraberliği için çalışmamız gerekiyor. Devletimiz milletimiz gelecek nesillerimiz için en önemlisi birbirimize kenetlenmemiz, birlik beraberlik içersinde olmamız. Hele bugünlerde birbirimize sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Bunu yapabilirsek ülkemizin üzerinde oynanan oyunları bertaraf ederiz. Kimse bize bir şey yapamaz. Buna çok ama çok ihtiyacımız var. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra birlik beraberliğe en çok ihtiyaç olan dönemden geçiyoruz. Mutlaka ve mutlaka birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor.”

BADEM ÜRETİCİLER İÇİN SATIŞ DESTEĞİ TALEP ETTİ

Yerelde kalkınma çalışmalarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise, “İnsanlarımızın bulundukları yerde mutlu olmaları, burada karınlarını doyuramazlar ise İzmir’in varoşlarında iş aş için dolaşacaklarını ve bir başka şehirde karınlarını doyurmak için çalışacaklarını biliyoruz. Bunu önlemenin yolu da insanları bulunduğu yerde doymasını sağlamaktır. Hizmetleri için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi ve ilçe genelinde belediye olarak yaptıkları hizmetleri özetledi. Badem konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıca üreticilerin ürünleri için satışa yönelik destek talebinde de bulundu.

TARIMSAL YATIRIMLAR KARŞILIĞINI BULACAK

Törende söz alan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu da, “Ödemiş ilçesi Küçük Menderes havzasının müstesna bir ilçesi. Enlerin olduğu, en çok süt, en çok çiçek yetişen, en çok üreten insanların yer aldığı ilçelerdir. İnsanlar bu topraklarda yüzyıllardır bir şeyler üreterek yaşamışlar. İnsanların karınca misali çalıştığı bir ilçedeyiz. Bu güzel üretken insanların yaşadığı bu ilçe çok şey hak ediyor. Merkezi hükümet ve yerel yönetimin desteklerinden ve yatırımlarından ötürü çok memnunuz.  Burada yapılan tüm tarımsal yatırımlar karşılığını bulacaktır. İlçemize getirdiği bu imkanlardan ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.