Dolar 32,5531
%0.21
Euro 34,9396
%-0.09
Altın 2.443,410
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan canlı yayında 'hayır' mesajları

Kocaoğlu'ndan canlı yayında 'hayır' mesajları

Referandum öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'Hayır' mesajlarını sürdürüyor. Kocaoğlu, Halk TV canlı yayınında konuştu. Kocaoğlu, " Türkiye gibi coğrafyası güzel ama problemli olan ülkelerde mutlaka bir emniyet sibobunun olması gerek. Parlamento emniyet sibobudur" dedi. Kocaoğlu'ndan canlı yayında 'hayır' mesajları:

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 17:40

EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Halk TV'de canlı yayın konuğu oldu. Kocaoğlu, anayasa değişikliği teklifi ve referandum sürecine yönelik mesajlar verdi. 

Kocaoğlu programda şunları söyledi;

"İzmir marşını çalıyoruz açılışlarda. Kent orkestrası sürpriz yapıp video çekmiş. Bize getirdiler. Paylaştık. Çok beğeni kazandı. Tüm beğenini sergileyenlere çok teşekkür ediyorum.

"PARLAMENTO EMNİYET SİBOBUDUR"

Bugün Süriye'de izlediğimiz politikalar sonucunda zaten PKK terörü vardı, IŞİD terörü ilave oldu, artı FETÖ başımıza geldi. Bir terör odağımız vardı 3 oldu. Şimdi 3 terör odağı ve Suriye ile uğraşıyoruz. Tek adam karar verdiğinde 3 Mart tezkeresi gibi engel olmadığında bugün Suriye'deki duruma her an düşebiliriz. Türkiye gibi coğrafyası güzel ama problemli olan ülkelerde mutlaka bir emniyet sibobunun olması gerek. Parlamento emniyet sibobudur. Son derece önemlidir. 

IRAK ÖRNEĞİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Irak başkanıyla problem yaşandı. Başbakan gitti ülke menfaatine görüşme yaptı. Olmasaydı kim yapacaktı görüşmeyi. Türkiye'nin geleceği açısından güçlü bir parlamento güçlü bir hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Çift başlılık terör bitecek deniyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Keşke bitse. Hepimizin canı yanıyor.

"DEVLET KURUMLARI EREZYONA UĞRADI"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2002-007 arası ülkede ciddi büyümeler yakaladığı yıllardır. Sonra 2007-11 arası ve sonrasında hep beraber yaşadık ve bugüne geldik. Dikkat edilmesi gereken bir konu var. 2010'da tespit ettim ben...2010'da Türkiye'de Ergenekon yok, ODA TV yok devletin erezyona uğradığını devlet kurumlarının zayıfladığını hissettim. Sonra Balyoz, Ergenekon davaları oldu. Devlet kurumları hele hele 15 Temmuz'dan sonra ordunun,emniyetin, kurumların ne hale geldiği bir realite...

"DEVLET BAKİDİR"

Devletin güçlendirilmesi noktasında devlete güvenmemiz gerek. Hükümetler gelip geçer, devlet bakidir. Devlet bağımsız yargısıyla vatandaşın can mal güvenliğini korumalıdır. Bizde bu süreçte devlet zafiyete uğradı.

"EKONOMİK DAR BOĞAZ SÖZ KONUSU"

2007'den sonra ekonomi öyle bir hal aldık. Bir politika izlediler. Ben borçlanmayacağım özel sektörü borçlandıracağım özel sektörü teşvik edeceğim dedi. Sonuç olarak özel sektörün borcu büyüdü. Devletin borcu olmadı. Tarım göz ardı edildi. Turizmde geri saydık. Ülkede ekonomik dar boğaz söz konusu. Ekonomide kriz yaşanmasını istemeyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. İktidarın ekonomik politikasının üretime büyümeye endeksli olmadığını 15 yıl içinde gördük.

"MİLLET İYİ DAYANDI"

Seçimler yaşıyoruz. 2015'te Haziran sonra Kasım...Ekonomi geri planda. 2016'da Başbakanlık krizi ve FETÖ ayaklanması. Ekonomi geri plana itildi. Beşinci altıncı ay... Referandum olacak. İki buçuk sene ekonomiyi öne almayan hep siyasetle geçinen seçimle geçinen bir devletin milletin iyi dayandığını söylemek istiyorum. 

"SABIR VE DAYANIŞMA AYAKTA TUTUYOR"

Biz bu coğrafyada sabrı öğrenmişiz. Sabırla yaşayabileceğimizi hissetmişiz. Sabır genlerimize işlemiş tarih boyunca... Dayanışmayı öğrenmişiz. Bu iki özellik bizi asırlardır ayakta tutuyor. Bu iki özelliğimizin zayıflamaması gerek. 

"HAYIR ÇIKMASI GEREK!"

Ben 'hayır' çıkacağına inanıyorum. 'Hayır' çıkması gerek. 'Hayır' çıkmasının Cumhurbaşkanımız Başbakanımız bütün siyasiler iş adamları ve milletin arkasına yaslanıp nerede hata yaptım nerede gaza bastım nerede frene bastım diye bu 15 yılın değerlendirmesini yapması gerek. Buna ülkenin ihtiyacı var. Akıl yoluna doğru bir gidişe ihtiyaç var. 'Hayır'ın çok sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ayrıca öyle bir süreçten geçiyoruz ki. Dünyada bir kriz var. Yönetilememe krizi var. Ülkelere baktığımızda yeni bir arayış söz konusu. Anayasa değişikliği tama ama...Daha demokratik insan haklarını öne çıkartan hukukun üstünlüğünü güçlendiren can ve mal güvenliğini tesis eden bir anayasa olsun istiyorum. Partiler yasası olsun istiyorum. Parlamentoda uzlaşı içinde görüşerek yeni bir anayasa gerçekleştirilmeli.

UZLAŞIYA DİKKAT ÇEKTİ

82 Anayasasını kimse savunmuyor. 17 defa değiştirildi. Hep uzlaşıldı. Bu defa uzlaşı yok. 64 maddede uzlaşılmıştı. Mutabakat sağlanan 64 madde geçse daha iyi olacaktı. Maalesef yapamadık. Ben dedim sen dedin ben daha güçlüyüm diye bir şey yok. Dünyada bütün güçlü devletler şirketler uzlaşıyla yönetiliyor. Dünya uzlaşı kültürüyle yönetilmek zorunda. 

"MEHMETÇİĞİMİZ BURNU KANAMADAN DÖNSÜN"

Bugün Suriye'de maalesef sadece biz varız. Suriye güçleri, terör örgütleri... Savaşan sadece Mehmetçik var. Suriye'de biran önce barışın tesis edilmesi ve Mehmetçiğimizin burunu kanamadan ülkeye dönmesini istemekten başka dileğimiz yok. 

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

16 Nisan'da referandumunun Türkiye'ye bir rahatlama moral getireceğine inanıyorum. Korkunun ecele faydası yok. İnandığımız bir fikre ne kadar çok inanırsak o kadar o inancımızı savunuruz. Hayır'ın bu milletin selametine olduğunu inanıyorsak ne olursa olsun savunmalıyız. Bugünden korkuyla davranacaksak oyumuzu korkuya göre yönlendireceksek hiçbir anlamı yok. İnsanlarımız korkmayacaktır. İnanıyorum. Andolu insanı sıkıştığında ayağa kalkıp bütün kaybettiklerini tarihte kimsenin yapmadığı gibi toparlayıp yerine koyan bir millettir. Bu millet her şeyi başarır. Vatanına milletine bağımsızlığına bayrağına aşıktır. Kaybettiklerimizi kısa zamanda toparlarız." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.