Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan canlı yayında referandum mesajları

Kocaoğlu'ndan canlı yayında referandum mesajları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, katıldığı canlı yayında referanduma yönelik açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, anayasa değişikliği teklifinde yer alan ve polemik konusu olan '18 yaş' ile 'fesih yetkisine' yönelik yorumda bulundu. Kocaoğlu'ndan referandum mesajları

  • Ege Postası
  • 03.04.2017 - 21:55

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, yerel bir TV kanalının canlı yayınında referanduma yönelik açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu ülkenin bulunduğu coğrafyanın durumu nedeniyle referandumun zamanlamasının yanlış olduğunu söylerken, hiç kimseye tek başına bu kadar yetki verilmemesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu güçler ayrılığına dikkat çekti, güçlü parlamento vurgusu yaptı. 

REFERANDUM İÇİN GEZMİYORUM

Kocaoğlu, son dönemde ağırlık verdiği köy ziyaretlerinin referandum çalışması olmadığını söyledi. Kocaoğlu, “ Köy ziyareterinde 'evet-hayır'la ilgili ne düşünüyorsunuz sorarlarsa kısa şeyler söylüyorum. Referandum için gezmiyorum. Oralarda hiç referandum nabzı tutmadım. Çünkü referandum konuşmadım. Son 15 gün içinde yaklaşık 70-80 köye gittim. 3 defa referandum konuşmadım” dedi.

GENÇ OYLARA YÖNELİK HAMLE

Kocaoğlu, anayasa değişikliği teklifinde yer alan ve çokça polemik konusu olan milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesiyle ilgili maddeye yönelik, “Bence genç oylara yönelik bir hamle. Gençler en az bizim kadar konuya vakıf. Çok da iyi izliyorlar. Gençler de 'hayır' cephesinin daha ağırlıklı olduğuna inanıyorum. Türkiye geneli için söylüyorum.” dedi.

FESİHTEN KASIT KAPATILMA DEĞİL

Yeni anayasanın Cumhurbaşkanı'na Meclis'i fesih yetkisi verip vermediğiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine Kocaoğlu, “ Fesih yok deniyor ama Cumhurbaşkanı parlamentoyu seçime götürebiliyor. Parlamentoyu fesh etmek sanıyorum AKP tarafından parlamento sonsuza kadar kapatılıyor şeklinde algılanıyor. Fesihten kasıt parlamentonun kapatılması değil. Seçilmiş Cumhurbaşkanının parlamentoyu istediği zaman seçime götürme iradesi. Seçime götürdüğü zaman parlamentonun görevi bitiyor. Buna isterseniz fesih deyin ister başka bir şey. İstenildiği zaman fesih edilmesi parlamentonun güçsüzlüğünü gösterir zaten” dedi.

OYUNU SÖYLEMEK İSTEMEYEN KESİM FAZLA

Kocaoğlu, referandum sürecinde kararsız seçmenle ilgili şu öngörüde bulundu; “Kararsızların içinde oyunu söylemek istemeyen bir grup var. Gerçekten kafası karışık grup da var. Bence söylemek istemeyen daha çok kesim var.”

SEÇİM SONRASI SIM SIKI SARILMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Kocaoğlu ülkenin son 3,5 yıldır sürekli seçim atmosferi içinde olduğunu hatırlattı, “ Sonuç ne çıkarsa çıksın herkesin işadamları vatandaşlar siyasiler arkasına yaslanıp şapkasını önüne koyup hesap yapması gerek. Sakinliğe uzlaşmaya birbirimize sım sıkı sarılmaya ihtiyacımız var.” dedi.

ŞEBEKE SUYU İÇİLEBİLİR
Sağlık Bakanlığı’nın açıkta su satışını yasaklamasının ardından İZBETON’a ait su satış istasyonlarını kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin el değmeden ürettiği İzmir Su –Homeros’un kısa bir süre sonra satışa sunulacağını belirtti. Bornova’da 19 litrelik polikarbon damacana kaynak suyu dolum tesisi kurduklarını ve bu sektörde kar marjı olmasına rağmen böyle bir hedefleri olmadığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Biz su satış istasyonlarımızı vatandaşlarımız mağdur olmasın diye damacana dolum tesisimiz kurulana kadar izin alarak uzatmaya çalıştık. Şimdi tesisimiz kuruldu. Su satış pazarına göre vatandaşlarımızın evlerine yüzde 60 – 70 ucuz su ulaştıracağız ” diye konu ştu. İzmir’e verdikleri suyun “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ standartlarına göre uygun, içilebilir su kalitesinde olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Çeşmelerimizden akan sularımızı arıtmadan geçiriyoruz. Düzenli olarak pek çok noktadan numune alarak analiz ediyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile şebeke suyundan içebilir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.