Dolar 32,5622
%0.15
Euro 34,6933
%0.09
Altın 2.414,980
%-0.73
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan çarpıcı Cumartesi mesajları

Kocaoğlu'ndan çarpıcı Cumartesi mesajları

Bergama’da 9 milyon liralık yatırımla tamamlanan ve İzmir’in kuzey aksıa hizmet verecek Bakırçay Bölge Şantiyesi hizmete açıldı. Paylaşım kriziyle ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tesisi mahkeme zoruyla aldıklarını hatırlatarak, “İzmir’in yerel serveti buharlaştı" dedi Kocaoğlu'ndan Cumartesi mesajları

  • Ege Postası
  • 03.12.2016 - 13:05

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bergama’da gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü, meslek odası ve derneklerin temsilcileri ile belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve Bergama halkı katılım gösterdi.

MAHKEMEYLE ALINAN TESİS HİZMET ŞANTİYESİ OLDU

Açılışı gerçekleşen tesisi kente kazandırabilmek için dava açmak zorunda kaldıklarını ve yaşadıkları yargı sürecini anlatarak sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sınırlar büyüyünce Bakırçay ve Küçük Menderes’e hizmet götürmemiz imkansız hale geldi. İlk olarak Bayındır’da şantiyemizi açtık, Küçük Menderes’e hizmet götürüyoruz. İl Özel İdaresi’nden kalan bu araziyi ve tesisi de mahkeme sonucunda kazandık. 32 dönümlük bir arazi söz konusu. Yarısı DSİ’ye tahsis edilmiş durumda. Biz 16 dönümlük araziye sığmak durumda kaldık. DSİ’nin kullanmadığı alanı da Maliye Hazinesi’nden istedik. Onay geldiği takdirde, alabilirsek, kalan 16 dönümlük alanı da şantiye bünyesine katacağız. İlçelerimize hizmet götürebilmek için merkezden iş makinesi taşıyor ve ek masraflar yapıyorduk. Artık yerinde hizmet götürüyoruz ve çalışmalarımız hızlanarak devam edecek” dedi.

BERGAMA’YA YATIRIM MÜJDELERİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bergama’da devam eden projeleri ve çalışmaları özetleyerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçelerimizde ne kadar güçlenirse, örgütlenirse, bu bölgelerdeki hemşerilerimize hizmet kalitemiz o kadar artacaktır. Başarmak üzere yol çıktık ve başaracağız. Kırsal örgütlenmesine Bakırçay’ın bir eksikliği var. Biz muhatap bulamıyoruz. Kırsala birçok destek veriyoruz. Kıranlı’daki bal tesisini teslim alacağız ve arı birliği ile birlikte faaliyete geçireceğiz.  Bergama Belediye Başkanı’mızla birlikte burayı el birliği ile ayağa kaldırıp çalıştıracağız. Yakında mezbaha ihalesine çıkacağız ve itfaiye binamızı da güçlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

BİR ÇÖP BİLE VERMEDİLER!

Başkan Kocaoğlu sözlerinin devamında İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla başlayan sürece ve taşınmazların paylaşımında yaşanan krize değinerek, İzmir’in büyük bir kayba uğradığını belirtti ve şöyle devam etti: “Valilik tarafından kurulan ve yönetilen Paylaşım Komisyonu, köylerin yüzde 95 işli bize devredildiği halde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir çöp bile vermemiştir. Burayı da mahkeme kararıyla aldık. Bunun manevi zararı var. Devletin, milletin olanakları, İzmir’in yarattığı değerler buharlaştı, başka yere gitti. O bizim hakkımızdı. Bunlar yerel servet, yerel sermayedir. Bunlar buharlaştı, başka yere gitti. Biz onun peşindeyiz. Ne kadar vermezlerse vermesinler, biz iş yapmak, mücadele etmek, çalışıp başarmak üzere yola çıktık. Mezarlık yerini bile kamulaştırarak vatandaşımıza hizmet vermeye çalıştık. Başarmak üzere yola açıktık ve tek bir hedefimiz var. İzmirli hemşerilerimize layık olup, onların lokmasını büyütmek. Namusuyla, şerefiyle, adil, iş yapıp layık olmak… Türkiye’nin en borçlu belediyesini Türkiye’nin en saygın kurumu haline getirdik.”

“MENFAAT ŞEBEKELERİ ÜLKEYİ TARUMAR ETTİ”

Başkan Kocaoğlu son olarak ülke gündemine dair önemli değerlendirmeler yaptı ve şunları kaydetti: “Bir dönem mezhep kavgalarıyla gittik. Şimdi şu hoca bunu demiş, bu hoca bunu demiş diyerek, işi tarikatlara, şeyhlere, şahıslara indirdik. Onların menfaat şebekelerinin bu ülkede at koşturmasını, ülkeyi tarumar etmesini 15 Temmuz’da yaşadık. Daha çok örnek var… Aklı ve bilimi, yüce dinimizi rehber alacağız. O hoca gelir, bu hoca gider... Ülke bu bataklıktan bu şekilde çıkamaz. Birlik olacağız…. Başka çaremiz yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarıyla aldığı bu yarayı bizler tamir edeceğiz ve ülkemizi, devletimizi kurtaracağız. Bu görevi üstlenmek zorundayız” dedi.

GÖNENÇ’TEN PAYLAŞIM KRİZİ TEPKİSİ: BU ZARARIN SORUMLUSU KİM'

İlçeye katkılarından ve art arda gelen yatırımlardan ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin eli Bakırçay’a bir başka değecek. Bakırçay’ın bundan sonraki gelişimine hep birlikte tanık olacağız. Bu eşsiz katkılar unutulmayacak. Bu tesis bir ay sonra kendisini amorti edecek. Bu şantiye bir buçuk yıl önce hizmete girebildi. Bir gecikme söz konusu. Burası daha önce İl Özel İdaresi’nin beton ve parke şantiyesi idi. Özel İdare’nin yetkileri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilirken, mevcut tesis ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Burası sanayi bölgesi, yani yerleşim yok. Okul yapılma ihtimali de yok. Eğer burası bir ay içerisinde kendisini amorti edecekse, aradan geçen bir buçuk yılda burada müthiş bir zarar söz konusu. Bu zarar kamu zararı m? Sorumlusu ki? Bu para İzmir halkının cebinden çıkmadı mı'” Gönenç konuşmasının sonunda ayrıca üreticilere kooperatifleşme çağrısında bulundu.

KENTİN KUZEYİNE DAHA HIZLI VE DAHA KALİTELİ HİZMET GİDECEK

Kentin kuzey aksına daha hızlı, daha kaliteli, daha rahat üretim sağlayacak Bergama Şantiyesi, toplamda 6 ilçe ve 289 mahalleye hizmet verecek. 9 milyonluk yatırımla hayata geçirilen tesisi kuzey aksındaki ilçelerde ve dağ köylerinde asfalt ve altyapı hizmetlerini yerine getirecek. Asfalt plenti bulunan tesiste ilçelere hizmet verecek 19 yeni iş makinesi ve 9 yeni iş makinesi de bulunuyor. Saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesine sahip tesiste doğalgaz ile çevreci teknolojiler kullanılarak ekonomik üretim yapılacak. Yılda 240 bin ton üretim kapasitesi bulunan tesis, yerinde üretim yapıldığından ötürü nakliye masraflarını da ortadan kaldıracak ve yılda yaklaşık 5 milyon 100 bin liralık tasarruf sağlayacak. Tesis bünyesinde ayrıca sathi kaplama ve parke üretimi de yapılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.