Dolar 32,5239
%-0.07
Euro 34,8144
%-0.15
Altın 2.423,210
%-0.28
Bist-100 9.738,00
%0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan 'hayır' bloğuna 2019 reçetesi

Kocaoğlu'ndan 'hayır' bloğuna 2019 reçetesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmayla 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik partisinin de içinde yer aldığı 'hayır' bloğuna çarpıcı mesajlar verdi. Kocaoğlu CHP'nin danışma kurulu toplantısında konuştu

  • Ege Postası
  • 27.05.2017 - 14:26

EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, partisinin il danışma kurulu toplantısında konuştu.

Kocaoğlu, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik partisi ve 'hayır' bloğuna çarpıcı mesajlar verdi.

İKTİDARI HEDEF ALDI

AK Parti iktidarını hedef alan Kocaoğlu, " Ülkenin 15 yılda geldiği nokta ortada. Ekonomide yanlışlar var. Sadece inşaat sektörüyle bu ülke kalkınmaz. Sadece finans yani para politikalarıyla bir ülke kalkınmaz. Devlet borçlanmasın özel sektör borçlansın yap işlet devret yöntemleriyle gelecek satılarak yapılan yatırımlarla ülke kalkınmaz, büyümez. Ekonomide dışarıya bağımlı olan ülke siyasi olarak da dışarıya bağımlı olmak durumundadır. Hem içeride anti demokratik şeyler hem de dış politika ortada. Çok büyük sıkıntılarımızın olduğu bir gerçek" dedi.

KÜRT SORUNUNU OTURUP ÇÖZECEĞİZ

Kürt sorunu için çözüm önerisi ortaya koyan Kocaoğlu, "Bu sorunu kim çözecek. Kürt sorununu Amerika m? Rusya m? AB’m? çözecek. Biz çözeceğiz kardeşim. Oturup çözeceğiz. Oturup çözmek zorundayız" dedi.

ADETA REÇETE YAZDI

" CHP’nin ve CHP’lilerin ‘Ben Atatürkçüyüm' demesine ihtiyacı yok. ‘Ben Cumhuriyetçiyim’ niye diyeyim. Kendimden şüphem mi va? Başka şeyler söylememiz gerek" diyen Kocaoğlu, 2019 sürecinde partisi ve hayır bloğu için adeta reçete yazdı.

Kocaoğlu şunları söyledi;

"Seçime iki buçuk sene var. Uzun görülebilir ama kısadır. Eksiğimiz çok. Gerçekten çok büyük eksiklerimiz var. 2019’daki seçime girildiğinde bizim ‘hayır’ cephesiyle birlikte ne yapmamız gerek. Nasıl bir program nasıl bir Türkiye hayaliyle halkın önüne çıkmamız gerekir. Bunu biz hazırlayalım ‘hayır’ cephesine sunalım değil. Bizim yapacağımız üzerinde konuşulacakların başlıklarını yazmak kadardır. Gerisi hayır cephesindeki ve STK’lardaki gruplarla tartışarak yapılmalı. Ne lazım yeni bir anayasa yazılacak yeni bir seçim yasası yazılacak yeni bir siyasi partiler yasası yazılacak yeni bir devlet yapısı şekillendirilecek. Bir çok kurum yıpratıldı. En büyük darbeyi yiyen devlet ve devlet kurumlarıdır. Ordusundan yargısına emniyetinden nüfus idaresine varıncaya kadar devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması demokratikleştirilmesi bu metinler içinde yer almalıdır. İnsanların ekmeğini büyütemiyorsanız  bunu hedeflemiyorsanız bunun için yol haritaları yapmıyorsanız, yapamıyorsanız, aklı ve ilimi rehber almıyorsanız yine iktidar olamazsınız. Eşit şartlar atında bir araya gelerek bunların yapılması gerek. Sadece siyasetçi işadamı akademisyen değil konunun pratikte ve teorikte uzmanlarıyla bir araya gelinmesi gerek. Partinin ve hayır bloğunun önce güven tesis etmesi gerek. CHP bu kadroyla hayır cephesiyle birlikte ülkeyi yönetir kalkındırır sorunları çözer demesi gerek. Güven olursa umut olur. Umut olursa iktidar olunur."

BAYINDIR ÖRNEĞİ VERDİ

İzmir'de kırsalda CHP'nin başarısına dikkat çeken Kocaoğlu, " CHP İzmir dışında istisna yerleri saymıyorum hiçbir yerde kırsalda birinci parti çıkmıyor. İzmir’de kırsalda CHP birinci parti çıkıyor. Yeni bağlanan ilçelerde sıkıntı var. Yeni girdik. 2019’da orada da güçlü bir sonuç çıkaracağız. Parti aynı parti. Niye başka bir vilayette gelmiyor bu sonuç. Biz sanayicinin de kırsalında tacirinde hizmet sektörünün de turizm sektörünün de İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın ekmeğini büyütmeye çalışıyoruz. Böyle CHP’nin oyları artıyor. Ne Bayındır’da ne Tire’de uzun yıllardır CHP iktidar görmemişti. Şimdi yerelde iktidar. Bayındır’da 2009'da adayımız Alaattin Çapuk'tu... 4 bin 500 oy aldı. AKP’nin adayı 4 bin 513 oy aldı. İkisinin toplamı 9 bin…İzmir Büyükşehir 10 binin üstünde oy aldı. Nerede aldı 1946’dan beri yerelde iktidar olmadığımız Bayındır’da… Kazanılmayacak oy yok. Yeter ki çalışalım, ne yapacağımız  ne vaat ettiğimizi biz insanlarımıza anlatabilelim" dedi.

Yerel yönetimlerin mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, " Tepeden demokrasi olmaz. Tepeden bu işlerin hiçbiri olmaz. Yerel ne kadar güçlüyse demokrasi ülke o kadar demokratik olacaktır o kadar demokrasi gelişecektir. Bunun başka yolu yok" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.