Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu’ndan ‘Sayıştay şoku’ açıklaması

Kocaoğlu’ndan ‘Sayıştay şoku’ açıklaması

Sayıştay Başkanlığı’nın yaptığı değerlendirmede, belediyenin kooperatif, meslek odaları ile çiftçilere sağladığı ayni ve nakdi yardımlar mevzuatlara aykırı bulundu. Başkan Kocaoğlu şok karar sonrası detaylı bir açıklama yaptı. Kocaoğlu’ndan ‘Sayıştay şoku’ açıklaması:

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 12:07

Büyükşehir Belediyesi’nin yerli üreticiye sahip çıkarak hayata geçirdiği kırsal destekler başkent Ankara ile İzmir arasında krize yol açtı.  Belediyenin Bergama, Ödemiş, Bayındır, Selçuk, Kiraz, Aliağa, Dikili, Foça, Seferihisar, Tire, Torbalı Beydağ, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Karaburun, Urla ve Çeşme gibi ilçelerde üreticilere sağladığı proje destekleri Sayıştay tarafından kabul edilmedi. Sayıştay Başkanlığı’nın yaptığı değerlendirmede, belediyenin kooperatif, meslek odaları ile çiftçilere sağladığı ayni ve nakdi yardımlar mevzuatlara aykırı bulundu.

Şok rapor hakkında ilk kez konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, savunma yapıldığını ve savunmanın doğru bulunduğunu açıklarken, desteklerin süreceğini de bildirdi. Ege Telgraf’tan Erman Şentürk’ün haberine göre Kocaoğlu, “Biz yasayı uyguluyoruz, desteklerimizi sürdüreceğiz. Bundan yana bir rahatsızlığımız yok. Sayıştay denetçileri halı olarak kendi pencerelerinden bir değerlendirme yapmış. Bu harcamaların yapılmaması gerektiği gibi bir karara vardılar. Biz de savunmamızı yaptık. Yeterli görüldü. Yerelde kalkınma hamlesine son hızımızla devam edeceğiz” diye konuştu.

BİZ İZAH ETTİK, RAPORA ALMADILAR

Kocaoğlu ayrıca, “Şu an için bir problem yok. Tezatlık yok. Bu işin hükümetle bir alakası yok .Sayıştay devletin parasını korumak için bir inceleme yapıyor. Burada da öyle bir karar çıktı. Biz de bunun nasıl olduğunu izah edince konuyu rapora almadılar” dedi. 

Büyükşehir’e Sayıştay şoku!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.