Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan toplu taşıma araçlarını kullanma çağrısı

Kocaoğlu'ndan toplu taşıma araçlarını kullanma çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, trafik sıkışıklığının kent merkezinde ve en önemli bulvarlarda süren tramvay çalışmaları ile kıyı düzenlemelerinden kaynaklandığını belirterek, İzmirliler'den özel araçları yerine toplu taşım araçlarını kullanmalarını istedi. Çile yaşayan İzmirlilere bunu önerdi

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 11:21

İzmir'de yaz ayları olmasına rağmen yoğun yaşanan trafik çilesi, insanlara en değerli şey olan zamanlarını kaybettirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşlardan özel araçları yerine toplum taşım araçlarını kullanmalarını istedi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda altgeçit, kıyı düzenlemesi ve tramvay çalışmalarının yapıldığını, kentin merkezi olan Çankaya ile Alsancak'taki Şair Eşref ve Gazi bulvarlarının, Şehitler ve Liman caddelerinin tramvay şantiyesine döndüğünü, Meles Çayı'na köprü kurulduğunu anlatan Kocaoğlu, çalışmalar bittiğinde tramvayın geçtiği yerlerden otobüslerin geçmeyeceğini söyledi. Kocaoğlu, İzmirliler'den özel araçları yerine toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını önererek, şöyle dedi:

"Tramvay geldiğinde otobüsler kalkacak. Otobüs ve tramvay paralel çalışmayacak. Şair Eşref Bulvarı'ndan otobüslerin kalktığını düşünün trafik çok rahatlayacak. İzmir gibi en önemli merkezi eski kent (Konak, Alsancak, Çankaya gibi) olan yerde toplu taşıma araçlarını kullanmadan yaşamak zor. 4 milyon 250 bin kişilik kentte 'ben arabamla Kordon'a gideceğim, oturacağım, çay içeceğim, yemek yiyeceğim' derseniz, olmaz. Toplu taşımı kullanacaksınız, kent merkezine girmeden aracınızı otoparka bırakacaksınız. Örneğin Kahramanlar'da otoparka bırakın. 'Park et devam et' ücretsiz. Bırak arabanı en fazla 10 dakika beklersin ücretsiz servislerle Alsancak'a gel. Halkımızın trafikten şikayet etmeleri doğal hakları ama belediyenin de elindeki imkanlar belli. Geldiğim günden beri metro, tramvay, İZBAN ile uğraşıyorum. Dünyanın yatırımını yapıyorum. Halkıma kendi aracıyla kentin merkezine geldiği konforu maddi imkan, zaman ve güvenlik bakımından sağlamaya çalışıyorum. Eğer toplu taşımayı kullanmıyorsan daha az parayla daha çabuk ve daha güvenli raylı sistemle gitmiyorsan trafik sıkışıklığını da yaşayacaksın, benzin parasını da vereceksin. O zaman toplu taşımayı kullan. Dünya böyle yapıyor. Hem büyük kentte yaşayayım ama kurallara da uymayayım, arabamla her yere gideyim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle birşey yok." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.