Dolar 32,4474
%0
Euro 34,7826
%0.18
Altın 2.478,610
%0.66
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu-Şahin arasında 'adam' tartışması!

Kocaoğlu-Şahin arasında 'adam' tartışması!

İZKUŞ Olağanüstü Meclis Toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ile Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Kocaoğlu'nun 'adam' göndermesine Şahin'den sert yanıt geldi. Kocaoğlu'nun toplantıdaki sözlerine Şahin'den yanıt geldi

  • Ege Postası
  • 02.06.2017 - 13:21

EGE POSTASI - İZKUŞ (İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği), Kuş Cenneti protokolünün yenilenmemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın demirbaşların devrinin yapılması yazısı üzerine Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen, Foça, Karşıyaka ve Çiğli Belediye Başkanları'nın katıldığı toplantıda İZKUŞ'un tüzel kişiliğinin dondurulmasına oy çokluğuyla karar verildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, karara şerh koydu. 

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ile Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin arasında yaşanan tartışma damga vurdu.

İZKUŞ toplantısında neler konuşuldu

KOCAOĞLU'NDAN ŞAHİN'E SERT SÖZLER

Menemen Belediye Başkanı Şahin'ın İZKUŞ'ın dondurulmasından yana olmaması, işlerin devam ettirimesi çıkışı üzerine Başkan Kocaoğlu “İstenmeyen yere gidilmez. Davet gelmeyen düğüne gedilmez. Ben davet edilmediğim yere gitmem. Oraya gidince kepçeyi, iş makinasını kim sokaca? İhtiyaç duyarlarsa biz gözlemleyeceğiz. Millet gözleyecek. Neyin ne olduğunu göreceğiz.  Adam 'her şeyi teslim et' diyor. 'Haziran'ın 6'sında teslim et' diyor. İsteyen arkadaş, gönüllü kuruluşlar çalışma yaparlar. Ben kovulduğum kapıya gitmem. Aç kalırım gitmem" dedi.

Oylama sırasında ise Şahin'in İZKUŞ'ın tüzel kişiliğinin dondurulması kararına şerh koyacağını açıklaması üzerine Kocaoğlu ile Şahin tartıştı. Kocaoğlu “Neye şerh koyduğunu bil, öyle davran" diye tepki verince Şahin “Biliyorum, Dondurulmasından yana değilim" dedi. Kocaoğlu “Neye şerh koyduğunu öğren. Bu şekilde davranarak belediye başkanlığı yapılmıyor. Adam gibi durun. Senin nasıl adam gibi durduğunu İsa Bey Çiftliği'nde gördüm" dedi. Şahin'in şerhinle karşın karar oyçokluğuyla alındı. Kocaoğlu daha sonra da toplantıyı bitirdi.

İSA BEY GÖNDERMESİ

Kocaoğlu'nun Şahin'e yönelik "Senin nasıl adam gibi durduğunu İsa Bey Çiftliği'nde ben gördüm" sözleriyle, Şahin'in 2006'da partiden ihraç edilip bir yıl sonra mahkeme kararıyla geri dönmesinin ardından Menderes İsa Bey Çiftliği'nde düzenlenen toplantıda dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan özür dilemesine gönderme yaptığı öğrenildi.

ŞAHİN'DEN ADAM KONTRASI

Şahin, yazılı açıklamayla Kocaoğlu'na yanıt verdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"02.06.2017 tarihinde, İZKUŞ (İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği) toplantısında ne yazık ki talihsiz bir olay yaşanmıştır. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, İZKUŞ ile arasındaki protokolü yenilememesi de ayrı bir talihsizliktir. İzmir’e, doğaya yapılan ciddi bir kötülüktür.
 
Söz konusu protokolün yenilenmemesi hususunda görüşülürken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, İZKUŞ’ta görev alan personelin iş akitlerine tazminatları ödenerek son verilmesi ve İZKUŞ’un tüzel kişiliğinin dondurulmasını önermiştir.
 
Ben de orada görev yapan arkadaşlarımızın iş akitlerinin feshinin yanlış olduğunu söyledim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZKUŞ’tan hizmet alımı yaparak, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Sasalı’da yer alan Doğal Yaşam Parkı gibi yerlerde bu arkadaşlarımızın istihdam edilmesini önerdim.
 
Ayrıca en önemlisi, İZKUŞ’un tüzel kişiliğinin dondurulmasının yanlış olduğunu, Bakanlık kararına inat hizmet etmemiz gerekliliğini ortaya koydum. Çünkü daha önceki yıllarda protokol olmadan da 6 yıl hizmet vermiş bir Birlik’ten söz ettim. Bu önerim hukuken mümkündür.
 
“Bakanlığın oyununa gelmeyelim, kuşları küstürmeyelim, yoksa burası yıllara sari yok olur gider. Bu da karşı tarafa yarar. Biz de bilmeden onlara hizmet etmiş oluruz” dedim.
 
Yapılan oylama sırasında, “Şerh koymak isteyen var mı'” diyen İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “Benim şerhim var sayın Başkanım” dediğimde, sayın Aziz Kocaoğlu, “Başkan neye şerh koyduğunu biliyor musun'” sorunu yöneltti ve aynen şu cevabı verdim, “Evet biliyorum Başkanım.”
 
Bunun üzerine Aziz Bey’in cevabı ise; “Başkan, 20 yıldır bu işi yapıyorsun. Adam gibi dur” olmuştur. “Ben adam gibi duruyorum” dediğimde sayın Aziz Bey; “Ben senin adamlığını İsa Bey Çiftliği’nden biliyorum” deyip toplantıyı terk etmiştir.
 
Şimdi, buradaki tarz çok önemlidir. İsa Bey’in Çiftliği’nde Tahir Şahin ne dediyse, basının önünde açıklaması gerekirdi.
 
Hem insanların karakteriyle ilgili kapalı bir cümle kurup kaçacaksınız, hem de adamlıktan bahsedeceksiniz.


Tahir Şahin Kimmiş'
 
Tahir Şahin, parti içinde daha çok demokrasi istemiş ve o yolda dönemin CHP Genel Başkanı tarafından partiden atılmış. 2,5 yıl sonra da yargı kararıyla partisine dönmüş gerçek bir partilidir.
 
Partiye döndükten sonra, Sayın Deniz Baykal’ın İzmir ziyaretinde, partili Belediye Başkanları ile basına kapalı bir toplantı yapılmıştır. Ben de toplantı sonrasında söz alıp, “Sayın Genel Başkanım, ben artık partiye yargı yoluyla döndüm. Burada bulunan 30 Belediye Başkanımın önünde sizden özür diliyorum” diyerek, artık kavga olmasın mantığıyla kurmuş olduğum bu safiyane cümlelerimi İZKUŞ toplantısında adamlığım ile örtüştürmenin bir izahı olamaz.
 
Bu ne kindi? Bu ne nefretti? Bu nasıl bir anlayıştır'
 
Ne yazık ki Aziz Bey sapla samanı karıştırmıştır.
 
İzmir için, çevre için, haklı bulduğum bir öneriyi savunurken ve şerh koydum diye bu laflar söylenince, Aziz Bey’in demokratlığından şüphe etmeye başladığımı vurgulamak isterim.
 
Herkesin içinde yaptığım bir özür, 9 yıl sonra gündeme getiriliyorsa, üstelik sapla saman karıştırılarak basının önünde söylenip kaçılıyorsa;
 
Bence sapla samanı karıştıran, kin ve nefret taşıyan, lafı söyleyip kaçanların adamlığı sorgulanmalıdır.
 
Tahir Şahin doğru bildiğini, koltuk düşünmeden, her yerde her zaman çekinmeden söylemiştir. Söylemeye de devam edecektir.
 
Çünkü; Tahir Şahin bugüne kadar kimseye biat etmedi. Sapla samanı karıştıranlara, kin ve nefreti olanlara hiç etmeyecektir.
 
Bu açıklamaları yaparken, son derece üzüntü duyduğumu da tüm kamuoyunun bilmesini isterim.
 
Karakterimle oynayacak cümleyi kim kurarsa, benden alacağı cevap hep böyle olacaktır.
 
Çünkü Tahir Şahin bu…
Yapacak bir şey de yok"

SÜREÇTE NE OLMUŞTU'

Menemen'de 23 Aralık 2005'teki Şehit Kubilay'ı anma törenleri çerçevesinde düzenlenen kortej yürüyüşünü, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gelmesini beklemeden başlatmak ve parti flamalarını izinsiz kullanmak iddialarıyla CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Şahin'in, partiden ihraç edilmesine karar verilmişti.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin hakkında CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nca verilen "partiden kesin çıkarma" kararını 2007'de iptal etmişti. Şahin partiye geri dönmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.