Dolar 32,5004
%0.16
Euro 34,7694
%0.14
Altın 2.488,700
%1.07
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu yeniden aday olur m? Batur'dan flaş sözler...

Kocaoğlu yeniden aday olur m? Batur'dan flaş sözler...

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir'in siyaset gündemine dair açıklamalarda bulunup, projeler hakkında bilgi verdi. Batur son olarak kendisi gibi uzun süredir başkanlık yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup olmayacağı üzerine zaman zaman çeşitli kulis konuşmaları olsa da henüz Başkan Kocaoğlu’nun yaptığı resmi bir açıklama yok. Başkan Batur ise Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olacağı görüşünde…  Kocaoğlu yeniden aday olur m? Batur'dan flaş sözler...

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 10:13

Halide POLATLI-EGEPOSTASI-Tam dört dönemdir Narlıdere’nin belediye başkanlığını yapan Abdül Batur ile makamında buluştuk. Bugüne kadar hayata geçen ve geçmek üzere olan projelerinin yanı sıra siyasetten konuşmayı sevmese de partisi CHP’deki delege seçimleri, 2019 yerel seçimleri üzerine sohbet etme imkanı bulduk. 

Her zamanki mütevaziliği, olgunluğu ve sakinliğiyle tüm sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Başkan Batur’un Narlıderelilere müjdeleri de oldu, rakiplerine yanıtı da. 

Kendisi gibi uzun süredir başkanlık yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup olmayacağı üzerine zaman zaman çeşitli kulis konuşmaları olsa da henüz Başkan Kocaoğlu’nun yaptığı resmi bir açıklama yok. Başkan Batur ise Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olacağı görüşünde… 

AZİZ BEY BU MAKAMI BIRAKIP GİDECEK GİBİ GÖRÜNMÜYOR 

Kocaoğlu’nu tanıdığını ve makamından ayrılacağını sanmadığını belirten deneyimli Belediye Başkanı Abdül Batur, “Aziz Bey’in bu konuda kararı kendisine ait. Biz onun kararına müdahale edemeyiz. Aziz Bey bu makamı bırakıp gidecek gibi görünmüyor” dedi. 

BENCE DEVAM ETMESİNDE HİÇBİR SAKINCA YOK 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun temposunu giderek daha fazla arttırdığını, en son tüm muhtarlarla biraraya gelmeye başlayacağını dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, sağlığı elverdiği sürece Kocaoğlu’nun yeniden büyükşehir belediye başkanlığı yapması taraftarı olduğunu açıkladı: 

“Aziz Beyin devam etmesinden yanayım. Çalışmaları şu anda üst noktada. Tramvay ve diğer çalışmaların hepsi ortada. Temposunu daha da arttırdı. Aziz Başkan artık tecrübelendi. Çok aday çıkması bölünme demektir. Aziz Başkan ‘ben adayım’ derse,- tabi genel merkez karar verecek -, genel merkezin de farklı noktaya gideceğini sanmıyorum. Tecrübe kolay değil. Sağlık önemli. Sağlığı elverdiği sürece devam etmeli. Kenti daha iyi tanıyor. Çeperlerde kendini Türkiye çapında ispat etti. Bazı projeler parti politikaları noktasına geldi. Şu ara çok dinamik ve iyi çalışıyor. Bence devam etmesinde hiçbir sakınca yok. Kendisi bilir tabi kararını kendisi verecek. Parti organları karar verecek. Kente ve partiye yarar açısından, partide kaos olmaması açısından devam etmesinde yarar var.”

ARTIK PARTİ İÇİ YARIŞ, KAVGA VE HIRSI BİR KENARA KOYMAK LAZIM 

CHP’de birinci ayı tamamlayan ve sürecek olan delege seçimleri sürecinde bazı yerlerde yaşanan tartışma ve sıkıntıları da değerlendiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere’de hiçbir sıkıntı yaşanmamasının rahatlığını yaşadıklarını belirtti: 

“Hiç diğer ilçeleri takip etmiyoruz. Bizimki iyi geçti. Barış havası içinde tamamlandı. Herkesi memnun etmek mümkün değil. İlçemizde mahalleler kendi inisiyatiflerini kullanarak liste hazırladı. Kimse o, bu karıştı diyemez. İlçede toplandılar, mahallelerinde toplandılar. Mahalle temsilcileri ve o mahallelerde emek verenler kendi listelerini hazırladı. 2019 arefesinde yerel seçim var. Artık parti içi yarış, kavga ve hırsı bir kenara bırakmak lazım. İlçe kongresi il kongresi delege seçileri kendi iç dinamiklerimiz. Narlıdere’de yüzde 90’ı bunu anlayabildi. Geçen dönem o millet birbirine girmişti. Yüzde 85 referandumdaki o başarının da bence böyle bir tek listeyle taçlandırılması demek. Tek liste yapılması referandum sürecinin devamında yine birliktelik, 2019 da hayır bloğunun daha da güçlenmesi demektir.”

AYRIŞMA DEĞİL BİRLEŞME ZAMANI 

Başkan Batur, ayrışma değil ‘birleşme’ zamanı olduğunu da vurgulayarak, 2019 yerel seçimlerinin kritik önemine dikkat çekti: 

“Ayrışmak değil birleşme zamanı. Herkes şapkasını önüne koyup delege mi ilçe başkanı mı olacağını bırakıp nasıl iktidar oluruzun gayreti içinde olmalı, olacak. İlçe başkanlığına belediye başkanlığına adam bulamayacağız.”

KENTTE HER ZAMAN VATANDAŞLA BİRLİKTEYİZ 

Dört dönemlik belediye başkanlığı sürecinde Narlıdere’yi daha yaşanılır bir ilçe ve çekim merkezi yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Başkan Batur, ilçelerinde tüm projeleri birlik ve beraberlik içinde hayata geçirdiklerini dile getirdi: 

“Çok arzu ettiğim bir şey benim. Dört dönem oldu daha iki buçuk senemiz var. İlçeyi daha yaşanılır hale getirmek için baştan beri çehreyi değiştirecek, çekim merkezi olacak projeleri öne aldık. Narlıdere özellikle kentsel dönüşümü, kültür spor sanat merkezleriyle çekim merkezi oldu. Kentin imar konusundaki kararlığını değiştirmedik. Karşıdaki beş katlı bloklar işte 12 Eylül döneminin hediyesi. Askeri lojmanlar. İzin almadan yapılan yatırımlardır. Bu alanı koruduk. Mavi Körfez Yeşil İzmir. İşte ilçemizde en güzel şekilde görebilirsiniz. Kentte her zaman vatandaşla birlikteyiz. Muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişi yapılabilen bir yer. Vatandaşla iç içe olan bir yapı sunduk. Ben çok şanslıyım. Burada doğdum burada büyüdüm. Sadece yükseköğretim için ayrıldık. Her insana nasip olmayan bir yer. Doğma büyüme buralıyız. İlçedeki bu birlikteliği hep korumaya çalışıyoruz. Sivil inisiyatifle. Kavga ortamından uzak, kendi içinde büyümeye çalışan bir ilçeyiz biz.”

BAKANLIKLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ 

Narlıdere’de süren kentsel dönüşüm sürecini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile uyum içinde götürdüklerini belirten Başkan Abdül Batur, 

“Biz biliyorsunuz kentsel dönüşümü Bakanlığın yasasıyla yapıyoruz. Bakanlık ve Bakanlar Kurulu’nun yetkisi var. O yetki çerçevesinde ihalelerimizi yapıyoruz. İhaleleri yaptık. Alandaki çalışmaları bitirdik. Sahadaki tespit çalışmalarıydı. 2 bin 840 yapı var şu anda. İkinci İnönü, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya’nın üst kısımları. 43 alanlık bir alan. O mahallede yaşayanlarla birlikte yürütüyoruz çalışmaları. İmar planlarını bitirdik. Gelecek hafta meclis üyelerine sunumlarımızı yapacağız. Daha sonra Kasım ayı içerisinde Bakanlığa gönderip onaylarını aldıktan sonra sözleşmeler ve inşaat başlayacak. Bakanlık yetki verdiği bir belediyenin önünü herhalde kesmez. Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüzün birebir ilgilenmesiyle olumlu noktada. Süratle imzalanacak ve hayata geçecek. Burada siyaset değil vatandaşlarımızın geleceği önemli. Kentsel dönüşüm önemli. Bizimki kontrollü gitti. Şimdiye kadar beraber hareket ettik. Kentsel dönüşüm vatandaşların hak ve hukukunu korumaktır. Çünkü başka bir kurumun girmesi yaşadığımız ilçede, belediye başkanlığı yaptığım bir ilçede başka bir kurumun başka bir devlet kurumunun orada çalışması yapması ne anlama gelir. İzleyecek değilim. İnisiyatif aldık. Elimizi taşın altına soktuk. İmar planları tamamladık. 

Kentsel dönüşüm zor bir iş. Geçmişte yaptığımız işleri gösterdik bakanlığa. Daha önce yaptığımız 2001 yılından bu yana yaptığımız çalışmalar bakanlığın yasasıyla uygun. Yasa çıkmadan yasaya uygun davrandık yani. Kira yardımı. Doğru bölgeleri seçerek kenti yeniledik. Narlı ve Ilıca’da eski köy alanlarını öncelikle ele aldık. İkinci İnönü mahallesinde yine kentsel dönüşüm Narkent Projesi’nin devamıyla 850 gecekondu kaldırıldı.”

YENİ ALANLARI DA YAŞAR KEMAL  REKREASYON ALANI GİBİ YAPACAĞIZ 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm anlayışlarının vatandaşın rızası ve dönüşüm yapılacak alanları sosyal donatı alanlarıyla birlikte ‘tasarlamak’ olduğunu söyledi ve anlattı: 

“Kentsel dönüşümü şöyle yapıyoruz; binayı bölgesel çalışarak yaptık. Öbür türlü parsel kentsel dönüşüm doğru değil. Bina yenilemektir binayı yıkmak. Kentsel dönüşüm tasarımdır. O bölgelerde mahallenin içinde park yok, okul alanı bulamıyorsunuz, sosyal tesis rekreasyon alanı bulamıyorsunuz. Şimdi bunların hepsi bu planlamada yapıldı. 43 hektarlık alanın yüzde 50’si bu alanlara ayrıldı. Kentsel dönüşüm sadece bina yapmak değil sosyal donatı alanlarını da yapmaktır. İnsanların daha iyi yaşamalarını sağlamaktır. Mesela Yaşar Kemal Rekreasyon alanıdır kentsel dönüşüm alanı. İnsanların her türlü sosyal ihtiyacını karşılayan bir çalışma yaptık. Bu tür alanları yapmak önemli. Yaptığımız yeni yerleri de Yaşar Kemal Rekreasyon Alanı haline getireceğiz.”

ÇİMCİLERİ BURAYA DAVET EDİYORUM

Sohbetimiz sırasında Yaşar Kemal Rekreasyon Alanı’nı hidroseeding yöntemiyle yeşillendirme yöntemi kullanması sırasında yaşanan ‘yeşile boyadı’ tartışmalarını anımsattığımızda Başkan Batur şu yanıtı verdi ve ekledi ‘Orası bizim yüz akımız’: 

“Bakabilirler. Çimcileri buraya davet ediyorum. Bazı şeylerde her konuda bilgi sahibi olmak çok zordur. Özellikle biz bu uygulamayı yaparken biz de literatüre baktık, araştırdık. Onu çok kullandılar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı demeç verince tepki sundum. Çünkü  AK Partili belediyelerin de bunu kullandığına baksalardı bu duruma düşmezlerdi. Yeni teknolojileri kullanmak belediyelerin görevi. Daha pratik- ucuz- sonuç alıcı  teknolojileri kullanmak lazım. Orası bizim yüz akımız.”

DEMOKRASİ MEYDANI İÇİN TARİH VERDİ

Başkan Batur’un gazetemiz aracılığıyla Narlıderelilere bir müjdesi de oldu. Demokrasi Meydanı’nın ihalesini 19 Eylül’de gerçekleştirdiklerini, 30 Ekim’den itibaren çalışmanın başlayacağını aktaran Narlıdere Belediye Başkanı Batur, “Demokrasi Meydanı’nın 19 Eylül’de ihalesini yaptık. 8 firma katıldı. Bir firma kazandı. İtiraz eden de yok. Ayın 12’sinde sözleşmesini yapıyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nı bu alanda son defa gerçekleştireceğiz. Emre Aydın konser verecek. 30 Ekim’den itibaren alanda çalışma başlayacak. Önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı’na yepyeni tanımıyla daha genişlemiş bir alan. AVM şeklinde o alışveriş merkezini de yerin altına alacağız. Orasını da meydan olarak kullanacağız” diye konuştu. 

AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi’nin Demokrasi Meydanı’nın hala yapılmadığı,  sahilde insanların faydalanabileceği çay bahçeleri yapılması gerektiği şeklindeki açıklamalarını sorduğumuz Başkan Batur, şu yanıtı verdi:  

“Bu açıklamayı çok yadırgadım. Demokrasi Meydanı’nı ihaleye çıkarabilir m? Benim birinci ikinci üçüncü dördüncü dönemim burada. Dördüncü dönemde bu projem yazıyor. Bunların hepsini gündeme getiriyoruz. Büyükşehir belediyesinin koyduğu, sahilden geçmedikleri için görmüyorlar, seyyar büfeler var. O bölgede kalıcı tesis yapmak olmaz. Oradaki insanlar açısından rekreasyon anlamını yitirir. AK Parti İlçe Başkanı’nın demecini ben de okudum. Yani söylediğimiz şeylerin peşindeyiz. Sayın başkanın bazılarını bize deklere etmesine gerek yok. Planı da bütçesi de var. Planlama bütçesine göre bu dönem içinde yapacağımız işleri içinde. Meydanı çok güzel yapacağız ve ilçe başkanını açılışa davet edeceğiz.”

YÜZDE 85’İN BAŞKANIYIM DEMEDİM 

AK Partili ilçe başkanı Bilgi’nin, kendisinin yüzde 85’in başkanı olduğu şeklinde açıklama yapmasını da eleştiren Başkan Batur, böyle bir açıklamasının kesinlikle olmadığını deklere etti ve şunları söyledi: 

“Yüzde 85’in başkanıyım demedim. Mecliste tutanaklarda göremezsiniz. Mecliste siyaset konuşmam ben. Grupta anlatırız, siyasi konuları orada görüşürüz. AK Partili meclis üyeleri bizim ilçemizdeki hepsi olumlu ılımlı projelere destek olan arkadaşlar. Bir sıkıntı yaşamıyoruz. Problem yaratmayana niye öyle diyeyi? Yüzde 85 Narlıdere’nin başarısıdır demişimdir. Hayır bloğunun siyasi temsilcilerinin ve Narlıdere halkının başarısıdır. Böyle bir açıklamamız da iddiamız da yok. Meclis tutanaklarına bakılabilir. O da –AK Partili ilçe başkanı- bizim iyi arkadaşımızdır. Projelerimizi takip ediyor. Takip etmeye de devam ederse zaten tamamlandığını görür.”

YUKARI KÖY RESTORASYON PROJESİ HAYATA GEÇİYOR 

Başkan Abdül Batur, Yukarı Köy Projesi hakkında da bilgi verdi. 152 binanın tüm restorasyon projelerini tek tek yaptıklarını, tamamının belediye bütçesinden karşılandığını belirtti ve 9 binanın ihalesinin yılbaşından sonra yapılacağını söyledi: 

“Yukarı Köy restorasyon projesine yıllardır emek veriyoruz. 152 binanın tek tek restorasyon projesini yaptık. Hepsini de belediye bütçesinden yaptık. Kimsenin katkısına da ihtiyacımız yok. O mahallenin çocuğu olarak orayı İzmir turizmine kazandırmak için 9 binanın ihalesini yılbaşından sonra yapacağız. Bir de Güngören Caddesi’nin meydanla birlikte tamamlanması için. Projeler elinde miymi? Restorasyon projesi çok önemli. Nakış işler gibi yapıyoruz. Seçim beyannamemizde hepsi vardır.”

NARLIDERE’YE YENİ ENGELLİ MERKEZİ MÜJDESİ 

Başkan Abdül Batur, yılbaşından sonra Sahilevleri’nde 4,5 dönümlük alan üzerinde kampüs şeklinde yeni bir engelli merkezi yapacağı müjdesini de verdi: 

“Yılbaşından sonra belediyenin Sahilevleri’nde 4,5 dönümlük alan içerisinde de büyükşehir belediyesinin de üç dönümü var. Oraya çok güzel bir engelli merkezi var. Çocukların her türlü sosyal etkinliğini yapacağı, evcil hayvanlarla iç içe olabileceği bir yer olacak. Akşam bakım merkezini de oraya taşıyacağız. Projesi tamamlandı. Yılbaşından sonra Mart ayında ihaleye çıkacağız.”

CHP ÖRGÜTÜNE MÜTEŞEKKİRİM 

Parti örgütüne minnettar olduğunu, başkanların partileri ve örgütleriyle uyum içinde çalışması gerektiğini söyleyen Başkan Abdül Batur, muhtarlarla iletişime de büyük önem verdiğini ve her muhtarın kendisine 24 saat telefonundan da ulaşabildiğini dile getirdi: 

“Muhtarlarımızla birlikteyiz. Mesela bugün 16.30’da da muhtarlarla buluşacağız. İki ayda bir yapıyoruz. Sıkıntılarını anlatıyorlar. Notlar alıyoruz. Bunları birleştirip iki ay sonra tekrar buluşuyoruz. Hangisi yapıldı yapılmadı diye. Muhtar şimdi arasın, bana anında ulaşabilir. Muhtarlar önemli. Kent konseyleri, odalar, sivil toplum örgütleri. Seçim dönemlerinde kapı kapı dolaşan partili arkadaşlarımız var. Parti örgütü seni bir yere getirebilir. Örgüt seni bu makama getirir. 17 yıldır da barış havası içinde yürütüyoruz.  Partim CHP örgütüne ben müteşekkirim.”

AKŞENER’İN PARTİSİNİN HALKTAN NE KADAR TEVECCÜH GÖRECEĞİNİ HERKES GÖRECEK 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Meral Akşener’in kuracağı partinin İzmir’de partisine oy kaybettireceğine inanmadığını da vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: 

“CHP’de bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Çok fazla bizden kopma olmaz. Siyaset 24 saatte değişebilir. Halktan ne kadar teveccüh göreceğini herkes görecek. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.