Dolar 32,3307
%0.16
Euro 35,2109
%0.08
Altın 2.247,330
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi'nden kan bağışı

Konak Belediyesi'nden kan bağışı

Kızılay’ın 'Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla yürüttüğü kampanyaya her dönem katkı koyan Konak Belediyesi çalışanları soğuk hava yüzünden kan stoklarında yaşanan azalmayı önlemek için kan bağışında bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 10:26

Kış aylarında kan bağışında bulunanların sayısında yaşanan düşüşün önüne geçmek, kan stoklarını artırmak adına kan bağışı kampanyası başlatan Kızılay’a bir destek de Konak Belediyesi’nden geldi.  Konak Belediyesi çalışanları Basmane’deki hizmet binası önüne kurulan gezici kan alma aracına giderek kan bağışında bulundu. İlk olarak gerekli formu dolduran duyarlı personelin kan verip veremeyecekleri tespit edildi. Kan değerleri, tansiyon, nabız ve vücut sıcaklığı ölçülen bağışçılardan kan vermesi uygun görülenlerden uzman ekip eşliğinde kan alımı yapıldı. İşçi, memur ve müdürlerin yanı sıra meclis üyeleri de bağışta bulunarak kan verdi. Kan alma işleminin ardından bağışçılılara Kızılay tarafından soda ve kek ikram edildi.

BİR ÜNİTE KAN BİR HAFTA YAŞAM

Konak Belediyesi personelinin kan bağışına destek vererek örnek olduğunu belirten Kızılay yetkilileri, 18-60 yaş arasında sağlıklı olan her vatandaşın kan bağışında bulunabileceğini kaydetti. Bir ünite kanın 480 mililitre geldiğini ve lösemi hastası bir kişi için bunun anlamının bir hafta hayat olduğu dile getiren yetkililer duyarlı vatandaşları kan ve trombosit bağışında bulunmaya davet etti. Kızılay Kan Bağış Merkezleri, Kan Alma Birimleri ve gezici kan alma ekiplerine başvurarak bağışçı olabileceklerini belirtilirken, “Bir ünite kan bir hafta yaşam demektir” denilerek vatandaşlar kan bağışında bulunmaya davet edildi. Bağışta bulunmak isteyenler Ege Bölgesi Kan Merkezi’ne (0232) 347 6 347 numaralı telefondan ulaşabileceklerini gibi 168 çağrı merkezini arayabilirler. İsteyen vatandaşlar www.kanver.org internet adresinden de detaylı bilgi alabilir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.